Comunicació audiovisual

 • 30,000 BCE

  Pinturas prehistòriques

  Pinturas prehistòriques
  Al Paleolític superior (30.000-10.000 aC) abunden les pintures rupestres que representaven animals com bisons, cérvols, mamuts, bous…, aquestes pintures es van realitza a l'abric de coves i cavernes a base de pigments naturals. Darrere seu s'amaga una intenció màgic-sumptuària.
 • 1400 BCE

  Alfabet fenici

  Alfabet fenici
  El primer alfabet que es coneix va sorgir al voltant de l'any 1400 aC Avui, gairebé tots els alfabets del món baixen directament d'aquest primer alfabet.
  L'abecedari està compost per les lletres llatines a, be, ce, de.
  Aquest abecedari es va utilitzar com a base de l'antic alfabet grec, el qual va ser adaptat pels romans, donant el que utilitzem actualment.
 • 1440

  La impremta

  La impremta
  A l’any 1440 Johannes Gutenberg en el año 1440 va crear impremta.
  Aquesta va significar un canvi històric, cultural i intel·lectual, una evolució de la mentalitat estancada a l'Edat Mitjana i un pas cap a l'Edat Moderna i el Renaixement. Gràcies a la impremta es va donar lloc a un altre tipus de publicacions a banda dels llibres com:
  Tiratges de premsa amb els primers impresos amb notícies contemporànies en forma de fulls solts.
  Còpies de llibres i documents de tota mena
 • Càmera

  Càmera
  La fotografia va començar a principis de la dècada del 1820 més exactament al 1822 a França.
  Joseph Nicéphore Niépce va utilitzar una càmera fosca portàtil per exposar a la llum una placa de peltre recoberta de betum.
  Aquesta és la primera imatge gravada que no es va esvair ràpidament.
 • La primera fotografía impresa

  La primera fotografía impresa
  La primera fotografia impresa coneguda s’anomena ‘Vista des de la finestra a Le Gras’, va ser presa per Joseph Nicéphore Niépce el 1826 i es veia la vista de la finestra de casa seva. Per fer-la va utilitzar una substància fotosensible i una càmera fosca. Aquesta imatge històrica és considerada com la primera fotografia permanent.
 • El telègraf

  El telègraf
  A l’any 1832 Pavel Schilling, va construir un dispositiu que podia transmetre senyals elèctrics al llarg de cables.
  Uns anys més tard al 1837, Samuel Morse, un inventor nord-americà i el seu col·laborador Alfred Vail van desenvolupar un sistema de telegrafía elèctrica que utilitzava un codi de punts i ratlles conegut com el "Codi Morse" per representar lletres i números.
 • El primer selfie

  El primer selfie
  Els historiadors creuen que la primera selfie del món va ser presa el 1839 en una càmera daguerreotip per un nadiu i curiós amic provinent de Filadèlfia anomenat Robert Cornelius.
 • El telèfon

  El telèfon
  El teletròfon o telèfon es va inventar el 1854 per l'italià Antonio Meucci.
  Aquest va crear l’invent amb el propòsit era simple de connectar la seva oficina amb el dormitori per poder parlar amb la seva dona malalta en immòbil al llit a causa d'una greu malaltia.
 • La màquina d’escriure

  La màquina d’escriure
  La màquina d’escriure vas ser creada al 22 de juny de 1867 per Christopher lat han s’ho les un editor, periodista, inventor i polític nord-Amèrica, va ser un inventet molt importat porque va fer un gran canvi perquè amb la màquina podien escriure de manera més ràpida i fer més llibres, copies i tiratge
 • La ràdio

  La ràdio
  Cap al 1894 James Clerk Maxwell, havia escrit com a afirmació teòrica:
  És possible generar ones electromagnètiques que es propaguin a la velocitat de la llum. Heinrich R. Hertz, va dur a terme el 1.886 les primeres transmissions per ràdio.
 • El cinema

  El cinema
  El cinema com espectacle va començar a París el 28 de desembre de 1895. Des de llavor ha experimentat una sèrie de canvis en diversos sentits dos dels canvis més important són: abans les pel·lícules estan en blanc i negre i la segona és que abans els actors a l’hora d'expressar o donar una situació utilitzaven el llenguatge de signes, sorolls i música.
  Després tenim al germans Lumièr que van estar des-de el principi del cinema i van fer la primera pelicula i la van estrenar a la seva fàbrica.
 • La sortida dels obrers de la fàbrica Lumière

  La sortida dels obrers de la fàbrica Lumière
 • La primera transmissió

  La primera transmissió
  Tot i que el descobriment de la ràdio no està exempt de polèmiques, el 14 de maig de 1897 l'enginyer elèctric i Premi Nobel italià Guillermo Marconi, va realitzar la primera transmissió de ràdio de la història.
 • La primera estación de radio

  La primera estación de radio
  La primera estació de ràdio al món es va establir el 1920 a Pittsburgh, Pennsilvània. Aquesta va ser la KDKA i era propietat de la Westinghouse. La segona estació va ser la WJZ a Nova Jersey, propietat de la mateixa empresa i es va establir el 1921.
 • La televisión

  La televisión
  En l’any 1926, un inventor anomenat John Logie Baird, va convertir la seva idea en una cosa palpable i tangible, el va dissenyar amb les seves pròpies mans i es considera com el primer aparat televisiu de l’història
 • Videojocs

  Videojocs
  El primer sistema que podem anomenar com "videojoc" va aparèixer a l'exhibició de Westinghouse durant la fira mundial de Nova York el 1940. Creat pel físic nuclear Edward Uhler Condon, es tractava d'un joc de matemàtiques molt simple de persona VS ordinador.
  Els videojocs van aportar la possibilitat del desenvolupament de maquinari cada cop més potent i funcional
 • Inici de l’era digital

  Inici de l’era digital
  L'any 2000, la digitalització va començar a utilitzar-se més àmpliament com a concepte i argument per a una introducció general al govern, així com un major ús d'Internet i a tots els nivells.
 • xarxes socials

  xarxes socials
  Al 1990 Randy Conrads va crear un lloc web anomenat classmates.com amb la fi de que la gent que volguessi mantenir o recuperar el contacte amb antics companys d’universitat, col·legi, del treball, etc.. Poguessin fer-ho mediant el telèfon mòbil.
  Les xarxes socials van passar una mica desapercebudes durant uns pocs anys i de cop al 2003 hi va esclatar un boom fent a les xarxes socials un dels primers mitjans de comunicació online.