Завантаження (3)

Свята 2023

  • Новий рік

    Новий рік
    Українці святкують Новий рік у ніч з 31 грудня на 1 січня, з радянських часів у багатьох оселях саме до Нового року вбирають ялинку (штучну або живу), накривають святковий стіл і збираються разом із родичами та друзями коло столу.
  • Різдво

    Різдво
    У цей день заведено ходити до церкви на святкову молитву, а також ходити в гості до родичів. У перший день Різдва закінчується піст, і люди можуть їсти м'ясні та інші ситні страви. Важлива і незмінна традиція на Різдво — це колядування.
  • Міжнародний жіночий день

    Міжнародний жіночий день
    Традиційно в Україні Міжнародний жіночий день асоціюється не із боротьбою за права, а із квітами та подарунками. Справжня причина, чому замість демонстрацій з'явилася банальна букетна традиція невідома. Є думка, що у радянському союзі свідомо прийшли до викорінення боротьби за права жінок.
  • Великдень

    Великдень
    У кожного з нас свято Великдень асоціюється з хресним ходом зі свічками, червоними ризами церковнослужителів, радісним співом і взаємними привітаннями: «Христос воскрес!» — «Воістину воскрес!». До зовнішньої атрибутики свята можна віднести і улюблені з дитинства рум'яні паски з родзинками, розписні яйця — писанки.
  • День праці

    День праці
    1 травня в Україні та інших країнах святкують День праці. Цього дня згадують боротьбу найманих працівників за свої права.
  • Трійця

    Трійця
    Віруючі в ніч перед святою Трійцею йдуть до храму, а священики у цей день одягають ризи зеленого кольору. Після богослужіння прийнято сідати за святковий стіл, відвідувати рідних та приносити їм гостинці. Молоді люди здавна влаштовували веселощі на Трійцю, співали пісні.
  • День Конституції України

    День Конституції України
    Традиційно, в День Конституції України вулиці прикрашають національними прапорами та патріотичними плакатами. Також лунають урочисті промови, привітання перших осіб держави та членів інших країн. У Львові урочисто відзначили й 25-ту річницю Конституції України.
  • День української державності.

    День української державності.
    В основі концепції відзначення Дня Державності України покладена ідея утвердження зв’язку українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Ця айдентика має викликати відчуття єдності
  • День незалежності України

    День незалежності України
    День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності
  • День захісників та захисниць України

    День захісників та захисниць України
    День захисника України запроваджено з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українців та сприяння патріотизму.