Default

Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση

  • Period: to

    Πολιτικές της Ε.Ε. για εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση

  • Η Ε.Ε. αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα εισαγωγής των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση

    Η Ε.Ε. αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα εισαγωγής των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση
    Απόρροια του γεγονότος ότι η Ε.Ε. αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα εισαγωγής των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση είναι ότι θέτει σε εφαρμογή projects και προγράμματα που υποστηρίζουν τα σχετικά θέματα όπως τα Socrates, Minerva, GRUNDVIG και άλλα.
  • Ίδρυση Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου

    Ίδρυση Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου
    Το Σεπτέμβριο του 1996 είκοσι χώρες ίδρυσαν το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Network, EUN), έναν οργανισμό που σκοπό έχει να υποστηρίξει τη διδασκαλία και τη μάθηση στα Ευρωπαϊκά σχολεία μέσω των ΤΠΕ. Σήμερα οι χώρες που συμμετέχουν είναι τριάντα.
  • Αρχική σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Λισσαβόνας

    Αρχική σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Λισσαβόνας
    Το 2000 η αρχική σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Λισσαβόνας έθεσε ως πρώτο ορόσημο το 2010, τη χρονιά κατά την οποία η Ενωμένη Ευρώπη θα (έπρεπε να) καταστεί η ανταγωνιστικότερη και δυναμικότερη οικονομία της γνώσης σε όλη την υφήλιο. Έμφαση δίνεται στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.
  • Εξειδίκευση των Ευρωπαϊκών Πολιτκών

    Εξειδίκευση των Ευρωπαϊκών Πολιτκών
    Το 2001 στο Συμβούλιο της Στοκχόλμης διαφαίνονται κάποιες προθέσεις που αποβλέπουν στη συγκεκριμενοποίηση των Ευρωπαϊκών Πολιτικών. Σαν τέτοιες μπορούν να αναφερθούν η ποιοτική αλλαγή των δομών της εκπαίδευσης, η διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και την κατάρτιση και η διεύρυνση των "οριζόντων" των εκπαιδευτικών συστημάτων.
  • Πρόγραμμα eLearning

    Πρόγραμμα eLearning
    Με την Απόφαση 2318/2003/ΕΚ, της 5ης Δεκεμβρίου 2003, η Ε.Ε. θέσπισε το πρόγραμμα eLearning το οποίο αποσκοπούσε στη βελτίωση της ποιότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και της πρόσβασης σε αυτά μέσω αποτελεσματικής χρήσης των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών.
  • To πρόγραμμα eTwinning

    To πρόγραμμα eTwinning
    Το πρόγραμμα eTwinning αποσκοπεί στις συνεργασίες μεταξύ σχολείων για οποιοδήποτε μάθημα. Είναι ένα διαδεδομένο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί πολύ τις ΤΠΕ.
  • Λειτουργία Εκπαιδευτικής Πύλης (e-schoolnet)

    Λειτουργία Εκπαιδευτικής Πύλης (e-schoolnet)
    Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2005 η Εκπαιδευτική Πύλη (e-schoolnet) η οποία παρέχει ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Δικτύου. Συγχρόνως λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
  • Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας

    Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας
    Το Δίκτυο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 και έχει ως στόχο του την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης. Απευθύνεται σε σχολικές μονάδες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων και σε ομάδες εκπαιδευτικών που εργάζονται στις εν λόγω σχολικές μονάδες ή σε μεμονωμένους εκαιδευτικούς και προτείνει προσεγγίσεις και πρακτικές που προάγουν την υιοθέτηση καινοτομιών και την ανάπτυξη.