The End of The World

 • Kärnvapen katastrof

  Dokument uppkom angående Rysslands inblandning i Edward Snowdens flykt, och spänningen från det Kalla Kriget återuppstod. Kort därpå utförde den Amerikanska militären flygövningar i Sydkorea, nära den Nordkoreanska gränsen, vilket orsakade en iväg skjutning av kärnvapen, siktade mot Kalifornien. USA svarade och startade upp sina egna kärnvapen från Nevadas öken, och innan världen hade en chans att reagera hade Ryssland också gått med i leken, och världen låg i ruiner.
 • Samlingen

  I en liten stad vid namn Dorotea i Jämtland hade det funnits en man som förväntat sid detta i många år. Mannen hette Ricardo, och när bomblarmen tjöt så var han redo. Skyddsrummet i hans källare var utgrävd med fulla förråd och en konstruerad blydörr. Men när han sprang hemåt så kom han över två personer som inte hade någonstans att ta vägen. Hans scoutledar granne, Glen, och Yurii, den ryska immigranten som jobbade som radiotekniker. Dessa skulle vara de sista överlevande av staden Dorotea.
 • Logg inlägg #1 - Ricardo

  Jag visste det! Jag har vetat det ändå sedan Kennedy blev skjuten, katastrofen var påväg! Det är tack vare MIN framtidsförhållning som jag fortfarande är vid liv! Utöver det så har jag även räddat livet på 2 andra personer, Glen och Yurii. Glen har alltid varit trevlig, men Yuriis nationalitet är oroväckande. Ryssland kan ha spioner överallt, måste vara vaksam...
 • Dikt #1 postum Katastrofen. "En dörr av stål"

  Dikt #1 postum Katastrofen. "En dörr av stål"
  Tryck på bilden ovan
 • Period: to

  Den första veckan

  Efter att Ricardo hade gått igenom de protokoll han hade tänkt ut under åren av planering började det dagliga schemat. En person ska under alla sekunder av dygnet sitta vid radioanläggning, lyssnades över alla frekvenser. Maten ransoneras ytterst och man får inte ta en extra portion. Växthuset behöver omvårdnad. Allt vatten som kan sparas/återanvändas gör det. Överlevarna faller in i rutiner.
 • Logg inlägg #2 - Ricardo

  Då jag planerat för att husera 5 personer inklusive jag själv i denna bunker så kommer matförråden att räcka längre än förväntat. Det enda problemet kan bli Yuriis närmast omättliga aptit, han har ätit upp det Glen inte orkat äta upp ett flertal gånger. När hans muskelmassa sjunker bör detta ordna upp sig, men att ha muskler i bunkern har varit användbart vid flertal tillfällen. Vattenreningen fungerar som planerat och koldioxid nivåerna har varit måttliga, snart dags att starta luftreningen
 • Dikt #2 postum Katastrofen. "Ett liv av ensamhet"

  Dikt #2 postum Katastrofen. "Ett liv av ensamhet"
  Tryck på bilden ovan
 • Запись в журнале № 1 - Yurii Fedorov

  Idag gick vattenrenaren sönder ”Блять” jag visste att det skulle hända för eller senare men Ricardo lyssnade inte på mig. Gubben försökte laga den men han skadade sig i försöket ”Гавно”. I den här takten är vi döda inom en vecka.
 • Запись в журнале № 2 - Yurii Fedorov

  Jag har fått en idé. Jag tror att jag kan fixa vattenrenaren med en del som finns i radion som vi har här nere. Detta kommer då betyda att vi kommer att få rent vatten igen men ingen radio vilket jag inte riktigt trivs med. Men jag ska prata med Ricardo och Glen imorgon om det.
 • Logg inlägg #3 - Ricardo

  Maskin-fan gick sönder och jag skar min hand djupt. Lyckligtvis så kan Glen sjukvård så jag behövde inte ta hand om såret ensam. Det gör fortfarande ont som fasiken men jag bör leva. Yurii kom med ett förslag med att använda en del från radion för att fixa felet. Jag gillar det inte, men det kan vara vårt enda val. Vi klarar oss här i bunkern längre med vatten än vad vi gör utan. Jag kommer att hålla koll på honom.
 • Запись в журнале № 3 - Yurii Fedorov

  Ricardo och Glen gick med på mitt förslag med radion, tror dock att Ricardo inte litar på mig. Jag har listat ut att det är en transformator som har gått sönder i vattenrenaren. Om vi inte hade varit här nere hade det inte varit några svårigheter att laga den med hjälp av transformatorn från radion. Men här nere har vi inte ens en fungerande löd penna "Ебать", detta gör allt så mycket svårare. Så vi får se hur det går.
 • Dikt #3 postum Katastrofen. "En röd uppenbarelse"

  Dikt #3 postum Katastrofen. "En röd uppenbarelse"
  Tryck på bilden ovan
 • Logg inlägg #4 - Ricardo

  Växthuset har börjat vara värt det. Detta är första gången på snart två veckor som någon av oss har ätit något färskt. Tomaten må ha gått åt fort, men den har givit oss mer styrka för att fortsätta. Jag oroas över att radion behöver plockas isär, men vad har vi för val? Vi har ändå inte fått kontakt med någon än...
 • Запись в журнале № 4 - Yurii Fedorov

  Idag kom jag på att jag kan bygga en löd penna från en kanske två av växthusets uv-lampor. Jag vet att Glen och Ricardo inte kommer att gå med på det så jag tog två utan att säga något. Jag hoppas att det fungerar.
 • Запись в журнале № 5 - Yurii Fedorov

  Idag lyckades jag få ihop UV-lamporna till en glödpenna vilket är bra. Dock lyckades vår radio snappa upp något slags meddelande av Storbritannien viket har fått mig och de andra och tänka efter om det verkligen är värt att ta sönder radion för att laga vattenrenaren. Vi har vatten för det närmsta 4-5 dagarna och vi klarar oss ett tag utan vatten så vi ska försöka kontakta dom och se om det svarar.
 • Dikt #4 postum Katastrofen. "En doft av te"

  Dikt #4 postum Katastrofen. "En doft av te"
  Tryck på bilden ovan
 • LONG RANGE EMERGENCY TRANSMISSION

  THIS IS A PUBLIC TRANSIMISSION DIRECTED TOWARDS ANY AND ALL SURVIVORS OF THE NUCLEAR DISASTER THAT OCCURED 14 DAYS PRIOR TO THIS BROADCAST. WE ARE THE SURVIVING PART OF THE GOVERNING FORCE OF THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN CURRENTLY HELD UP IN A BUNKER NEAR LONDON. WE ARE SEEKING SURVIVORS THAT MIGHT REQUIRE RESCUE. WE HAVE VEHICLES THAT ARE LEAD INFORCED. PLEASE RESPOND TO THIS FREQUENCY WITH YOUR COORDINATES AND THE NUMBER OF PEOPLE IN NEED. THIS TRANSMISSION WILL NOW REPEAT.
 • Logg inlägg #5 - Ricardo

  Britterna kontaktade oss för 2 timmar sedan men har ännu att svara på vår respons. De verkar också ha fått sig en smäll, "surviving part of the governing power", undrar vad som hände med de andra. Dog de i en smäll, eller har de dött av radioaktiviteten? De verkar ha tillgång till färdmedel som är säkra att färdas i även fast världen är radioaktiv, och det skulle vara trevligt med lite miljöbyte. Hoppas bara att de faktiskt kan ta sig till oss.
 • Logg inlägg #6 - Ricardo

  Det har gått 24h sedan vi snappade upp Britternas meddelande och efter ett flertal försök att upprätta kontakt har vi ännu att få ett svar. Jag börjar få känslan att de inte hade för avsikt att hjälpa oss, utan försöker bara att upprätta en karta över överlevande, se vilka områden som fortfarande är beboeliga.
 • Logg inlägg #7 - Ricardo

  Vi har upprättat en kontakt med britterna. Kopplingen är opålitlig men förståbar, och de har börjat förbereda transporter för att komma och hämta oss. Det kommer ta några veckor dock, landskapet är inte vänligt och de fordon som klarar av förhållandena är inte snabba. Vi har planerat att möta de på vägen, vi behöver bara isolera min bil däruppe. Jag har en strålningssäkerdräkt, så jag ska gå upp snart. Radion kommer att plockas isär, vattenförrådet är lågt. Jag hoppas att britterna talar sanning
 • Dikt #5 postum Katastrofen. "En dörr på glänt"

  Dikt #5 postum Katastrofen. "En dörr på glänt"
  Tryck på bilden ovan
 • Period: to

  Väntan på räddning

  Drygt en vecka passerar medan Ricardo håller på att optimera bilen. Isoleringen han hade i förvar nere i bunkern kommer till användning och han bedömer senare att bilen är säker för färd. Under tiden så håller Glen och Yurii på med att rena så mycket vatten som möjligt och få fram koppar och stål från lagret. Glen upptäckte de trasiga UV-lamporna, men bestämde sig för att inte nämna det. I världen ovanför deras huvuden håller en storm på att gro...
 • Запись в журнале № 6 - Yurii Fedorov

  Idag pockar vi isär radion för att lagga vattenrenaren. Det uppstår dock ett stort dilemma med detta. Vi kommer inte att kunna få kontakt med varken britterna eller några andra överlevande. Men vi kommer att kunna samla på oss tillräckligt med vatten tills vi ska ge oss i väg. Problemet kommer då vara att vi som sagt inte kommer kunna få kontakt med britterna. Detta betyder att vi inte kan kontrollera om det håller sig till vår tids plan. Om de ej håller planen kan det betyda slutet för oss
 • Запись в журнале № 7 - Yurii Fedorov

  I den här takten som vattenrenaren renar vattnet så tror jag att vi kommer ha tillräckligt för att kunna sätta ihop radion igen den 1:a februari. Om vi kan få kontakt med britterna igen så kan vi få en uppdatering på deras ETA.
 • Logg inlägg #8 - Ricardo

  Avfärden är om 9 dagars tid. Tills dess ska vi återskapa radion och återupprätta kontakten med britterna, vårt vatten förråd bör räcka tills avfärd. Jag befarar att vi har missat något meddelande från andra överlevande, men jag kan inte låta mina tankar fastna på sådant. Jag lämnade aldrig "huset" när jag var där uppe, men det jag såg genom de raserade väggarna ingöt mig inte med hopp. Jag tyckte jag såg stormmoln, men det bör inte vara något problem.
 • Запись в журнале № 8 - Yurii Fedorov

  Jag har nu byggt ihop radion igen, dock har vi inte fått någon kontakt med britterna än.
 • Logg inlägg #9 - Ricardo

  Inget svar från britterna. Vädret kanske är dåligt.
 • Logg inlägg #10 - Ricardo

  Inget svar från britterna. Min oro kan ha varit välplacerad. Allt detta kan ha varit förgäves, hjälpen kanske aldrig kommer.
 • Logg inlägg #11 - Ricardo

  Radion infångar ingen signal. Det kan bara vara britterna som har tystnat men antennen kan också ha blivit skadad. Om det är det senare så är jag orolig, vi kommer inte kunna fixa den utan att riskera ett liv. Mindre än en vecka kvar till avfärd, hoppas att det här löser sig.
 • Logg inlägg #12 - Ricardo

  Jag börjar få en känsla att radion kan ha gått sönder när Yurii mixtrade med den. Sättet som han fick delen att fungera med vattenrenaren kan ha skadat den på ett sätt som gör den okompatibel med radion. Jag visste att jag inte borde ha litat på honom med något så här viktigt. 5 dagar tills planerad avfärd, vi börjar få slut på tid.
 • Dikt #6 postum Katastrofen. "Ett hem av fiender"

  Dikt #6 postum Katastrofen. "Ett hem av fiender"
  Tryck på bilden ovan
 • Logg inlägg #13 - Ricardo

  Radion står fortfarande tyst och jag har nyligen upptäckt att ett par UV-lampor som är trasiga. Det är Glen som mest varit i växthuset, men jag tror det är Yuriis handling. Jag tror Yurii arbetar mot oss. Jag tror han har en egen kontakt med en rysk styrka som är påväg för att rädda honom och han vill ha oss så svaga som möjligt. Jag kommer att hålla koll på honom varenda sekund från och med nu för att se om han har kontakt med någon över radion.
 • Запись в журнале № 9 - Yurii Fedorov

  Vi har ännu inte fått kontakt med britterna och jag befarar att radio delen kan ha tagit skada när jag använde den för att laga vattenrenaren. Om det är orsaken till att vi inte kan få kontakt med britterna igen så kommer vi nog aldrig få det igen om vi inte kan hitta en reservdel.
 • Logg inlägg #14 - Ricardo

  Yurii har gått runt de senaste dagarna och mumlat för sig själv på ryska. Han kanske går runt med en portabel radio med en direkt kontakt till ryssarna. De flesta orden jag har förstått har varit svordomar, men de kan vara kodord med andra innebörder.
 • Logg inlägg #15 - Ricardo

  Marken skakade nyligen. Det var inte kraftfullt nog för att skada någon utrustning, men risken finns att isoleringen kan ha tagit skada. Jag förstår inte varför. Vi är mitt på en tektoniskplatta, hundratals mil från närmaste vulkan, en jordbävning bör vara omöjlig. De enda orsakerna jag kan tänka mig är kollapsen av något stort (vilket det inte finns i närheten) eller ett väldigt kraftfullt blixtnedslag.
 • Dikt #7 postum Katastrofen. "En skakad verklighet"

  Dikt #7 postum Katastrofen. "En skakad verklighet"
  Tryck på bilden ovan
 • Запись в журнале № 9 - Yurii Fedorov

  Britterna svarar inte på våra anrop och avfärds dagen skulle ha ägt rum igår. Vi har enbart vatten kvar för 2 sparsamma dagar. Ricardos Geigermätare har även börjat ge utslag för ökad radioaktivitet i bunkern efter gårdagens skalv, vilket indikerar på att det har blivit sprickor i isoleringen. Geigermätaren ger ett utslag på Ca 1 Sv vilket påverkar vårt blodomlopp kraftigt, det motsvarar ca 187 cigaretter varje dag i ett år. Så något måste göras snabbt.
 • Logg inlägg #16 - Ricardo

  Avfärden skulle ha varit igår, men utan radiokontakt så bestämde vi för att senarelägga den. Vi har hittat ett antal små sprickor i isoleringen efter skalvet. Geigermätaren berättar om förhöjda strålningsnivåer. Vi kommer behöva lämna bunkern, frågan är bara var vi ska till? Vatten förrådet börjar ta slut igen, vem vet om delen ens skulle fungera i vattenrenaren. Jag får en känsla att Yurii snart kommer att agera.
 • Dikt #8 postum Katastrofen. "En längtan"

  Dikt #8 postum Katastrofen. "En längtan"
  Tryck på bilden ovan
 • Samtal: Gruppen debatterar om hur det ska lösa problemen som uppstått.

 • Dikt #9 postum Katastrofen. "En existens av lidande"

  Dikt #9 postum Katastrofen. "En existens av lidande"
  Tryck på bilden ovan
 • Logg inlägg #17 - Ricardo

  Yurii kom tillbaka för ca 2 timmar sedan. Vi tror att vi lyckats laga läckorna, fokuset är på strålningsmätaren och hoppet är på att den inte stiger. Yurii hämtade också radion som fungerade så vi har kontaktat britterna, deras färd fortskrider. Den gamla radion plockade vi isär återigen så att vi kan rena mer vatten. Yurii mår inte bra. Han har redan spytt 2 gånger, så vi får se om han klarar sig till räddningen kommer.
 • Dikt #10 postum Katastrofen. "En hemsk smak, en vidrig stank"

  Dikt #10 postum Katastrofen. "En hemsk smak, en vidrig stank"
  Tryck på bilden ovan
 • Logg inlägg #18 - Ricardo

  Dagarna går förbi långsamt och Yurii blir bara sämre och sämre. Det har gått en vecka sedan han var på ytan och det är tre dagar kvar tills britterna är här. Vi har bibehållit kontakt med dem hela veckan så det ser ljust ut på den fronten, men jag tror inte att Yurii kommer att klara sig. Dessutom så smakar vattnet underligt. Hoppas att det bara är ålderdomen som krypit upp på mig, men något känns fel med renaren.
 • Logg inlägg #19 - Ricardo

  Jag tror definitivt att något är fel med vattnet. Yurii mådde dåligt innan men nu har både jag och Glen fått symptom av någon sjukdom, gissar kolera. På toppen av allt så har plantorna börjat dö. Om det är av för lite UV-ljus då våra lampor är sönder, eller av radioaktiviteten, eller en blandning, kan jag inte säga. Allt jag vet är att räddning måste komma snart, annars är det ute med oss.
 • Period: to

  Färden mot de brittiska öarna

  En och en halv dag efter planerad avfärd påbörjades färden söderut för de överlevande. Det blev tydligt rätt så snabbt att de alla hade milda till grova symptom av strålningssjuka samtidigt som de var smittade av kolera. Färden gick långsamt och Yuriis hälsa förvärrades bara. Britterna lovade att de kunde behandla honom i London, men det tog veckor tills de kom fram.
 • Dikt #11 postum Katastrofen. "Ett land av te"

  Dikt #11 postum Katastrofen. "Ett land av te"
  Tryck på bilden ovan
 • AUTOPSY REPORT: YURII FEDOROV, SURVIVOR OF GROUND ZERO OF THE SWEDEN EXPLOSION. Performed by Dr. Carl Mäntynen

  The subject was a 45-year-old male who was saved from Ground Zero in Sweden 52 days after the Nuclear Disaster. The cause of death appears to be severe blood loss due to radiation poisoning. Time of death: At 1428 hours, 22/3-24, after a severe coughing attack. Place of death: Hospital bed number 287.
 • Logg inlägg #20 - Ricardo

  Yurii är död. Glen är inte långt bort. Han gav mig hans dikter, och hur dåliga dem än är så uppskattades det. Han var rätt så tyst, men jag har lärt känna honom bättre nu. Det var en storm som saboterade signalen, britterna sa så mycket. Yurii var oskyldig, ett av många misstag jag gjort. Britterna fick i allafall ett till fordon, hoppas att de använder det väl. Jag tror inte min gamla kropp kommer klara sig så länge till. Men jag klarade det, min bunker höll för ett angrepp. Jag visste det...