Ungdomskulturer - Victor

 • Pappa föddes

  Pappa föddes. Han lyssnade på LP-skivor och kassetband som man köpte, band var bland annat Alphaville och till exempel Madonna. En detalj han mins är att det inte gick att hoppa samtidigt som man lyssnade på en LP-skiva, för då kunde skivan hacka. Han klädde sig ofta i träningsoveraller och munkjackor, och hade naturligtvis hockeyfrilla. När man gick på fest så hade man kavaj på sig, med axelvaddar. När man hade jeans så gjorde man dem slitna för hand. Subkulturer var tex skejtare och hiphopare
 • Mamma föddes

  Mamma föddes. Hon växte upp i Stockholm. Jag vet inte hur hon var under sin uppväxt, men hon var nog som de flesta andra. Hon gillade att lyssna på hip-hop, som till exempel Public Enemy. Hon klädde sig i stora vida jeans, hade ofta polo-tröja och hade massvis med hårspray i håret.
 • Jag föddes

  Jag föddes den 29 december 1996 på Huddinge sjukhus. I mitt tidiga liv så bodde jag med både mamma och pappa i en lägenhet i Farsta. Eftersom jag var så liten på den tiden så kommer jag inte ihåg särskilt mycket.
 • Mina föräldrar separerade, okänt datum

  När jag var ca tre år gammal så separerade mina föräldrar, vilket har påverkat mej mycket. Jag har alltid sen dess bott på två ställen. Eftersom båda har två helt olika personligheter och åsikter, mamma är till exempel vänsterinriktad politiskt, och pappa är höger. Jag tror att det har gjort att jag lättare kan skaffa en egen uppfattning om saker och ting, till exempel politiskt. Mamma och pappa flyttade isär, så jag bodde varanann vecka hos vardera.
 • Jag började skolan, ca 2002

  Jag började skolan, ca 2002
  Jag började förskoleklassen på Skarpnäckskolan i Kärrtorp. Det innebar nya erfarenheter och nya människor, vilket påverkat mej.
 • Nya familjemedlemmar

  Under tiden när jag var runt sex år gammal så fick jag massvis med nya familjemedlemmar. Mamma träffade till exemel en ny man, Fredrik, och fick så småningom två pojkar, Anton och Oskar, mina bröder. Pappa träffade också en ny kvinna, Tessan, och fick en bror på den sidan också, Ludvig, samtidigt som hon redan hade en dotter innan. Jag är äldst av mina syskon. Detta påverkade mej mycket då jag gick från att vara ensambarn till att ha massor med syskon på kort tid. Bilden föreställer Anton, bror
 • Flyttade till landsbygden utanför Norrtälje med mammas familj

  Flyttade långt bort, vilket innebär att jag förlorade kompisar som jag hade, och var tvungen att skaffa nya i den nya skolan. Har också lett till mycket bråk mellan mamma och pappa, som fortfarande bodde kvar i stan. Har påverkat mej mycket.
 • Period: to

  Jag

  Jag känner inte att jag har någon speciell stil, eller att jag tillhör någon särskild subkultur. Jag klär mej bara helt vanligt, i kläder som gör att jag inte sticker ut.Jag tror att det är skillnad idag från förut, att man idag inte behöver tillhöra någon speciell subkultur, utan istället vara "däremellan". Det känns som bara ett fåtal personer idag tillhör någon subkultur, och de sticker ut ur mängden. Kanske behöver man idag inte visa sin personlighet på samma sätt som man var tvungen förut.
 • Blev intresserad av världen, ca 12 år gammal

  Blev intresserad av världen, ca 12 år gammal
  Det var vid den här tiden som jag började bli intresserad av världen, om utrikespolitik och om kulturer och sånt. Eftersom det är mitt intresse så har det fått mej att vilja resa mycket i framtiden och att tex välja samhällslinjen på gymnasiet.
 • Skolavslutning

  Skolavslutningen som gjorde att jag slutade grundskolan
 • Började gymnasiet

 • Period: to

  Jag

  Jag har ingen speciell klädstil, jag klär mej helt enkelt i kläder som är relativt snygga och sköna, till exempel en vanlig tröja och jeans. Därför har jag svårt att prata om min egen stil, eftersom jag inte tycker att jag har någon speciell. Jag lyssnar på olika sorters musik, men mest gillar jag band som Rise Against och Linkin Park
 • Framtiden

  Jag vet inte hur subkulturer och sådant kommer att utvecklas i kommande generationer, men jag tror att det kommer bli mindre och mindre grupper som sticker ut, alltså mindre subkulturer. Mej själv har jag ingen aning om, men jag antar att jag inte kommer förändras särskilt mycket när det gäller klädstil med mera.