Images (8)

Prehisoria

 • Period: 150,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolitico

  El Paleolític és el període més llarg de l'existència de l'ésser humà i s'estén des de fa uns 2,59 milions d'anys fins fa uns 12.000 anys.
 • 145,000 BCE

  Foc

  Foc
  S'estima que va ser al voltant de l'any 500.000 aC. quan es va descobrir per primera vegada el foc, en el sentit que es va aconseguir domesticar-ho, aprofitant alguna branca candent després d'un incendi per després mantenir-lo i conservar-lo.
 • 135,000 BCE

  llança

  llança
  Va ser usada des de la Prehistòria per caçar; és una de les armes que va perdurar durant mil·lennis a les batalles i batudes de totes les cultures. ... Va ser l'arma principal dels soldats fins a l'arribada de les armes de foc. Era coneguda com a «arma reina de les batalles».
 • 130,000 BCE

  Roba paleolitic

  Roba paleolitic
  Els homes i les dones què van viure durant el període Paleolític, cobrien el cos amb pells a manera de taparrabos, que subjectaven amb tires de cuir cru; s'adornaven amb collarets fets amb les ungles i les dents dels animals que caçaven per al seu sustento, així com també de cargols, que enfilaven
 • 130,000 BCE

  Coves paleolitices

  Coves paleolitices
  Durant el Paleolític, al principi els homes vivien en coves naturals, on es protegien del fred i el vent. Més tard, van ser capaços de fabricar cabanes fetes de pells d'animals i troncs de fusta. Els homes i dones del Paleolític eren nòmades.
 • 70,000 BCE

  Eina Punta foliàcia

  Eina Punta foliàcia
  Una punta lítica és un instrument tallat en pedra (gairebé sempre sobre lasca o full lític) amb forma allargada, amb un àpex terminal molt agut més o menys paral·lel al seu eix de simetria.
 • 60,000 BCE

  Punta de fletxa

  Punta de fletxa
  Se sap que des de la prehistòria ja s'utilitzava fletxa de caça i que les puntes de les fletxes estaven fetes de pedra molt tallades. En aquestes primeres puntes de fletxa s'observava una forma triangular que és la més coneguda actualment
 • 52,000 BCE

  Art rupestre

  Art rupestre
  Això suggereix que la tradició paleolítica de l'art rupestre va aparèixer per primera vegada a Borneo fa entre 52.000 i 40.000 anys, aproximadament alhora que l'art més antic conegut d'Europa atribuït als humans moderns
 • 50,000 BCE

  Comunicacio

  Comunicacio
  El llenguatge humà va poder aparèixer fa més de 50.000 anys. Fa uns 7.000 anys, els humans van deixar les primeres mostres del domini del llenguatge quan van començar a escriure. Es comunicaven perquè estaven avorrits d'esperar 2 hores al foc sense fer res només escalfant-se i així va ser una de les primeres vegades que es comunicaven.
 • Period: 10,000 BCE to 5000 BCE

  Neolític

  El Neolític (referit a Pedra Nova) va ser un terme encunyat per J. Lubbock el 1865 per referir-se a l'etapa cultural que es va desenvolupar des de fa uns 12.000 anys fins al 5.000 aC. aproximadament.
 • 9000 BCE

  L'agricultura

  L'agricultura
  L'agricultura del neolític és considerada el mètode d'agricultura més primitiu, ja que en representa l'origen. ... I és que, amb l'agricultura neolítica, la societat va deixar enrere les societats recol·lectores i caçadores, donant passa al naixement de la societat agrícola, anteriorment esmentada
 • 9000 BCE

  Ramaderia

  Ramaderia
  La domesticació d'animals, que fou conseqüència directa de la caça, és juntament amb l'agricultura, la manifestació més primerenca del procés de neolitització. Com demostren les restes arqueològiques trobades, ambdues activitats es van desenvolupar per primera vegada a la regió coneguda com el Creixent Fèrtil cap al 9000 a. C.
 • 8000 BCE

  Poblats neolitics

  Poblats neolitics
  Resultat d'imatge de poblats neolític
  Al Neolític apareixen els primers poblats i assentaments sedentaris humans. El període Neolític va ser seguit, segons les regions, per l'Edat dels Metalls o directament per l'Edat Antiga, en què van sorgir l'escriptura i les civilitzacions agrícoles.
 • 7000 BCE

  Teixits neolitic

  Teixits neolitic
  En el neolítico se comenzó a hilar el lino para el verano, y la lana para el invierno, —el huso y el telar son inventos del neolítico—. ​​ En la antigua China, se fabricaban tejidos de seda ya alrededor del año 3000 a. ... Los egipcios lograron también obtener finas telas de lino y de algodón.
 • 6700 BCE

  Thames Beater

  Thames Beater
  El coneixen com el Thames Beater i va ser descobert al barri londinenc de Chelse. És un pal gruixut de fusta d'1,2 quilos tallat al segle IV abans de Crist que es va trobar durant les excavacions d'una dipòsit de torba (carbó lleuger) a prop del riu Tàmesi.
 • 5500 BCE

  La roda

  La roda
  Va ser inventada a finals del període neolític, al V mil·lenni a.C. Les primeres rodes eren simples discos amb un forat al mig. El seu principal ús va ser per a l'art de la terrisseria. Les civilitzacions de l'antic Egipte i Mesopotàmia van estendre la roda com a invenció en mitjans de transport.
 • Period: 5000 BCE to 1200 BCE

  Edat dels metalls

  L'Edat dels Metalls és una de les tres grans etapes tecnològiques en què tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria euroasiàtica.
 • 4900 BCE

  Edat del coure

  Edat del coure
  La història classifica l'Edat del Coure entre els anys 6000 aC i el 4000 aC, definint-la com un període de la prehistòria ubicat entre el Neolític (Nova Edat de la Pedra) i l'Edat del Bronze. El coure va ser un dels primers metalls que va fer servir l'home.
 • 4900 BCE

  Roba edat dels metalls

  Roba edat dels metalls
  Vestien robes teixides i les dones utilitzaven en els seus pentinats adorns en espiral de plata, or i bronze. A tot Europa es va veure un augment en la jerarquerització social que s'aprecia en els canvis de ritus funeraris, des de les necròpolis tumulars del Bronze inicial, fins a la cultura dels Camps d'Urnes.
 • 4900 BCE

  Horn de pedre

  Horn de pedre
  Entre els invents més importants d'aquesta era es destaquen: El forn de pedra que es feia servir per fondre metalls, elaborar atuells o escalfar aliments. La ceràmica, fins i tot, amb la fabricació de motlles per a fosa de metalls.
 • 4900 BCE

  Pobles edats dels metalls

  Pobles edats dels metalls
  Vivien en poblats permanents (emmurallats) situats en llocs elevats per vigilar i defensar-se millor. Els habitatges es van construir utilitzant la tova (massa de fang i palla modelada en forma de maó).
 • 4500 BCE

  Destral de coure

  Destral de coure
  Resultat d'imatge de destral neolítica
  L'origen de la destral ha de situar-se a la prehistòria. ... Les destrals de coure es lligaven igualment a un pal, mitjançant ranures i una nansa, o s'hi unia per mitjà d'una mena de tub que actuava com a mànec.
 • 3000 BCE

  Edat del bronze

  Edat del bronze
  L'Edat del Bronze és l'etapa prehistòrica que va transcórrer entre l'any 3000 aC. i l'any 1200 aC. La seva denominació es deu al descobriment del metall del bronze, que s'obtenia gràcies a un aliatge de coure i estany.
 • 2700 BCE

  Comerç

  Comerç
  Resultado de imagen de edad de los metales comercio
  Las principales actividades económicas fueron, la agricultura, la ganadería, con lo metales se produjo el intercambio de bienes dando lugar al comercio.
 • 2000 BCE

  Edat del ferro

  Edat del ferro
  L'Edat del Ferro és el període en què es descobreix i popularitza l'ús del ferro com a material per fabricar armes i eines.
 • 1210 BCE

  Escriptura

  Escriptura
  Es denomina escriptura la representació de paraules o idees per mitjà de símbols gràfics. ... L'home, en pensar, elabora conceptes, que materialitza en noms o paraules i que expressa mitjançant la veu. La representació del llenguatge parlat es fa mitjançant signes gràfics: les lletres.