Períodes de la història de Roma

Timeline created by polroses18
 • Period:
  -753 BCE
  to
  -509 BCE

  MONARQUIA

  PODER EN MANS DEL REI. Segons la llegenda, Roma va ser fundada per dos germans, Ròmul i Rem al segle VIII aC. Ròmul va ser el primer rei de la ciutat. Roma es va anar expandint. Luci Tarquini va ser l'últim rei dels romans i va perseguir els senadors. A l'any 509 aC va començar la república.
 • Period:
  -509 BCE
  to
  -27 BCE

  REPÚBLICA

  PODER EN MANS DELS SENADORS. La gran expansió de Roma va tenir lloc durant el període de la República. Primer van dominar l'àrea del Laci, després el centre de la península d'Itàlia i a l'any 264 aC la van aconseguir dominar tota. A mitjans del segle III aC hi havia 3 grans potències al Meditterrani: Roma, Cartago i Macedònia. La batalla d'Àccium va ser el que va passar del període de la República al de l'Imperi.
 • -44 BCE

  Assassinat de Juli Cèsar

  Assassinat de Juli Cèsar
  Els assassins de Juli Cèsar van ser Marc Juni Brut (Brutus) i Gai Cassi Longí (Cassius). El van assassinar per por a que aconseguís massa poder.
 • -31 BCE

  Batalla d'Àccium

  Batalla d'Àccium
  Els protagonistes de la batalla d'Àccium van ser Octavià contra Marc Antoni i la seva estimada Cleòpatra. La batalla va acabar amb la clarar victòria per part d'Octavià.
 • Period:
  -27 BCE
  to
  476

  IMPERI

  PODER EN MANS DE L'EMPERADOR. Octavià va ser el primer emperador d'aquest període després de vèncer a Marc Antoni i Cleòpatra a la batalla d'Àccium. Quan regnava l'emperador Trajà, Roma va aconseguir la màxima extensió de terreny. Finalment, aquest últim període va acabar a l'any 476 dC.