Skærmbillede 2014 03 06 kl. 12.42.10

opvoksning 0-18

 • 0 år

  0 år
  Laura er lige bleve født. Grundlæggende overfor mistillid barnet skal lære at føle sig trygt, at der er rart at være her i verden (når en mor holder barnet ind til sig, så barnet både kan høre og mærke hjertet slå som da det var inde i maven, dette skaber tryghed for barnet) Eriksons socialisationsfaser.
 • 1 år

  1 år
  Laura er nu 1 år. Hun har taget sit første skridt og sagt sit første ord "mor". Vi er flyttet ind i en villa lejlighed i Hellerup. udelegeret omsorg (Per Schultz- Jørgensen) Vi stoler på, at instudutionerne kan give børnene den omsorg moderen førhen gav barnet som spædbarn. Som den morderne familie vi er i, har ingen af forældrene tid til at være hjemme hos Laura, da begge forældre er karriere mennesker. Laura er derfor kommet i vuggestue.
 • 2 år

  2 år
  Laura er lige fyldt 2 år, Dette er hendes første fødselsdagsfest. (Eriksons socialisationsfaser) selvstændighed over for tvivl. Barnet skal opleve et selvværd, at det at have ret til at stille krav samtidig med, at det respektere andre. Under fødselsdagen kom en mere uheldig episode op, da Laura skulle puste lysene ud på sin kage, men mislykkedes. Hendes fætter Oscar trådte ind og pustede dem ud som hjælp, hvilket førte til stor drama, da hun sel ville puste dem ud. Situationen blev dog løst.
 • 3 år

  3 år
  Laura er nu 3. Hun har lige fået en lillebror, Lucas. Dobbeltsocialisering: Kærlighed og omsorg i hjemmet samtidig med at barnet må begå sig som “en blandt mange” i instititutionerne. Den positive konsekvens er at kunne lære at tilpasse sig. Laura er lige startet i børnehave og skal lære at begå sig balndt andre og lære at det hele ikke handler om hende. Det er dog svært. da en lillebror også lige er kommet til verdenen og derfor ligger alt opmærksomheden ikke længere hos hende.
 • 4 år

  4 år
  Laura er lige fyldt 4 år, hun er ved at lære at cykle. Intiativ over for skyld
  Barnet skal lære at handle målrettet og samtidig lære, at man ikke kan magte alt. eks. når børn gerne vil tale og spise på samme tid, men det MÅ de ikke. Laura er ved at lære at cykle, det er dog ikke så let, når man samtidig vil spise is. Hun må derfor lære at prioriterer, da man ikke kan puste med mel i munden. Det sociale selv(Mead): Laura udvikler selvbevidsthed.
 • 5 år

  5 år
  Hun er nu 5 år. Vi tog en beslutning om at blive skilt. Her er hendes reaktion. Som barn imiterer man dem man omgås med og udvilker sig på den måde(mor og far/familie). Senere i livet (5 års alderen) overtager man voksneroller og måske også overtager en andens rolle, altså at lære at være en anden og på den måde gør det at forståelsen af os selv som individer bliver bedre. Laura har svært ved at vælge side og derfor også svært ved at vælge rollemodel.
  Kontrakterne i familien er blevet brudt.
 • 6 år

  6 år
  Hun har lige tabt sin første tand og skal snart begynde i 0. klasse. Dette billede viser en stolt Laura med en tand i hånden på stranden hos sin mormor Dygtighed overfor mindreværd. Barnet skal lære at fuldføre opgaver og modstå følelsen af mindreværd, når opgaven er for svær. Laura er lige startet i skole og står derfor overfor nogle udfordringer som hun ikke er blevet udsat for før.
 • 7 år

  7 år
  Hun er lige blevet introduceret til hendes mors nye kæreste, hvilket var hårdt for hende. Evnen til at kunne tilpasse sig nye situationer - social fleksibilitet. (Lars Denick) Laura føler omsorgssvigt og står overfor en ny "far", som hun skal forholde sig til.
 • 8 år

  8 år
  Hun har lige fået en lille hundehvalp. Den geniraliserende anden: Mere kompliceret forhold til andre gennem fx. leg med regler og værdier. På den måde bliver man integreret i sine omgivelser og ikke bare i familien. Laura lærer tilpasse sig de forskellige forhold hun nu har fået. Hun har familien og forskellige socialegrupper som hun skal tilpasse sig i. Hun ved, hvordan hun skal forholde sig og opføre sig, når hun er hjemme i forhold til ude.
 • 9 år

  9 år
  Hun går i 3. klasse. Den generaliserende anden.
 • 10 år

  10 år
  Laura skifter skole, da hun følte sig uden for fællesskabet. Systemafhængihed(Per Schultz): På Lauras nye skole, har de en fritidsordning, der gør det lettere for forældrene at kunne overskue den travle hverdag og, hvor Laura får flere sociale relationer.
 • 11 år

  11 år
  Hun er faldet rigtig godt til i sin nye klasse. Reglerne er afgørende for, hvordan hverdagslivets pligter vartages. For den morderne familie er fastsættelsen af reglerne vigtige for at opnå balance og ligestilling i de daglige rutiner.
  Familien kordinerer hverdagslivet med hinanden skaber/udgør rammerne for barnet. Lauras hverdag er så småt faldet på plads igen og hendes familie er begyndt at sætte regler op. Lommepenge er også blevet indført for at kunne belønne hendes deltagelse.
 • 12

  12
  Hun går i puberteten hvilket giver psykiske udfordringer. Social identitet: Laura er gået i puberteten og hun begynder at tænker mere over, hvordan hun ser ud og er i forhold til andre mennesker. Hvilke ligeheder har vi og hvilke uligheder.
 • 13

  13
  Livet som teenager er både hårdt for forældrene, broderen og hende selv. Social identitet.
 • 14 år

  14 år
  Hun prøver at finde ud af, hvem hun er via ny stil og makeup. Selvrealisering: Hvad er det der karakteriserer den enkelte overfor andre. At være selvrealiserende er at finde ud af, hvem man er udfra oplevelser i løbet af livet og handle på det.
 • 15 år

  15 år
  Hun får sin første seriøse kæreste, Alex. Individualsering(Per Schultz): Lauras familie må tilpasse og accepterer Lauras nye forhold. Laura vælger kæresten frem for familien i denne periode og derfor må der indgås kompromiser og koordineres. Evnen til at kunne foretage sig valg i forhold til gymnasiet.
 • 16 år

  16 år
  Hun har næsten lige slået op med kæresten, hvilket er meget hårdt, da det var det første seriøse forhold hun har haft. Hun er også lige begynd i gymnasiet, hvilket er udfordrende både fagligt og socialt. Konstrueret identitet: Laura er lige startet i gymnasiet og hun prøver at tilpasse sig de nye rammer. Hun begynder at drikke mere og udfordrer på den måde også familiens regler. Identiten bliver konstrueret i forskellige sociale sammenhænge. Den ændres og opbygges gennem valg.
 • 17 år

  17 år
  Hun er startet i 2.g og har lige fået en ny kæreste, Kasper. Hun har travt med lektier og fester, hun er derfor stortset ikke hjemme. Hun har svært ved at holde reglerne familien har opbygget sammen.Hun begynder at blive mere moden og oplever en personlig identitet. Hun ved, hvem hun er, men har også ændret sig som tiden er gået.
 • 18 år

  18 år
  Hun er lige blevet student og har besluttet at tage et år til Afrika. Hun begynder at vide hvem hun er og hvad hun vil. Hun er blevet mere uafhængig af familien og på den måde også blevet mere selvstændig. Derfor føler hun at hun er klar til at stå på egne ben og tager til Afrika.