Download

Henrik 8. Kongen af England

 • Dec 4, 1501

  Kong Arthur ægter Catherine of Aragon

  Kong Arthur bliver gift med Catherine of Aragon. Formålet var at skabe en Alliance mellem England og Spanien mod deres fælles nabo Frankrig
 • Apr 2, 1502

  Kong Athur dør

  Arthur Tudor dør efter kun få måneders ægteskab med Catherine of Aragon. Dette efterlader Catherine som sørgmodig enke, men nær ven af kongefamilien.
 • Apr 3, 1502

  Henrik Tudor bliver Prins af Wales

  Arthur’s lillebror Henrik 8. overtager broderens titel som ”Prince of Wales”.
 • Apr 21, 1509

  Kong Henrik 7. dør

  Henrik 7. af England dør og efterlade den mindste bror Henrik 8. som forældreløs.
 • Apr 22, 1509

  Henrik 8. bliver konge af England

  Henrik 8. bliver konge af England
  Dagen efter faderens død, bliver Henrik 8. Konge, trods han kun er 18 år.
 • Jun 11, 1509

  Henrik ægter Catherine of Aragon

  Henrik ægter Catherine of Aragon
  Henrik gifter sig med Catherine of Aragon med stor støtte, da hun er grunden til en vedholdende alliance med Spanien. Desuden blev det fremlyst, at Catherine of Aragon aldrig fuldbyrdede ægteskabet på bryllupsnatten med broderen.
 • Jan 4, 1510

  Catherine aboterer

  Catherine føder en datter, der dør kort tid efter
 • Sep 4, 1513

  Catherine føder en søn

  Catherine føder en søn, der dør kort tid efter
 • Sep 4, 1514

  Catherine føder dødfødt

  Catherine føder en død datter
 • Feb 18, 1516

  Catherine føder en datter

  Endelig fødes en datter, Mary. Hun vil senere blive kendt som ”Bloody Mary” pga. hendes brutale og turbulente regeringstid.
 • Apr 4, 1528

  Den Engelske svedesyge breder sig

  Den engelske svedesyge breder sig for angiveligt 4. gang og dræber 903 mennesker, deriblandt mange tæt på Anne Boleyn, som var en af de få der overlevede denne sygdom efter den havde inficeret hende.
 • Sep 4, 1528

  Skilsmissesag mellem Henrik 8. og Catherine of Aragon begynder

  Skilsmissesagen mellem Henrik 8. og Catherine of Aragon påbegyndes, da Henrik 8. er blevet forelsket i en ung kvinde, kaldet Anne boleyn. Desuden ønsker han ægteskabet erklæret ”ugyldigt”, da han mener Catherine of Aragon var bundet til broderen, så han nu straffes ved ikke at få en søn.
 • Jan 17, 1533

  Catherine of Aragon dør

  Cathrine of Aragon dør angiveligt af forgiftning. Da hun ikke ville erkende kongens nye ægteskab, blev hun sendt væk og forbudt at se hendes datter. Altså døde hun ensom, knust og alene.
 • Jan 25, 1533

  Henrik 8. ægter Anne Boleyn

  Henrik 8. ægter Anne Boleyn
  Henrik 8. gifter sig officelt med Anne Boleyn. Anne Boleyn er nær knyttet til Frankrig, hvilket betyder at der stille dannes en ny alliance mod Spanien.
 • Sep 7, 1533

  Anne Boleyn føder en datter

  Anne Boleyn føder Elizabeth. Allerede kort efter fødsel tilbyder Henrik 8. Frankrigs konge et arrangeret ægteskab mellem Englands prinsesse og Frankrigs prins. Dog nægter Frankrigs konge, da han endnu ikke tror på gyldigheden af brylluppet.
 • Sep 4, 1534

  Henrik udnævnes som overhoved af Den Engelske Kirke

  Henrik bliver udnævnes som overhoved af den engelske kirke og derved bryder med romerkirken. Senere bliver der sendt erklæringer ud, hvor alle der ikke sværger ved ed at de tror på Kongen som overmagt, samt erkender gyldigheden i hans nye ægteskab, vil blive hængt.
 • Oct 15, 1535

  Jane Seymour føder en dreng

  Jane Seymour’s fødsel er gået i gang, den går desværre ikke som planlagt og i et kritisk øjeblik bliver Henrik 8. bedt om at vælge mellem livet på hans hustru og søn. Han når dog ikke at bestemme sig, før en velskabt dreng bliver født. Han bliver døbt Edward. Jane seymour’s tilstand er dog kritisk og det mentes hun led af fødselsfeber.
 • Jan 4, 1536

  Anne Boleyn aboterer

  Anne Boleyn får en spontan abort af en drengesøn. Kongen er knust, desuden bliver det offentliggjort for ham, at barnet var vanskabt, så det kunne umuligt være hans, altså måtte der være en anden fader til barnet.
 • May 19, 1536

  Anne Boleyn bliver henrettet

  Anne Boleyn bliver halshugget angiveligt pga. overrumplende beviser. Det siges hun skulle have været sammen med mange mænd, b.la. en homoseksuel musiker og hendes broder. Det viser sig senere, at størstedelen ikke tror på anklagerne.
 • May 30, 1536

  Henrik 8. ægter Jane Seymour

  Henrik 8. ægter Jane Seymour
  Henrik gifter sig med den 27årige Jane Seymour. Eftersom begge hans tidligere hustruer er døde, bliver dette ægteskab hurtigt accepteret som gyldigt.
 • Oct 27, 1537

  Jane Seymour dør

  Efter kort tids sygdom dør Jane Seymour og forlader en knust ægtemand og en blot 13 dage gammel dreng. Kongen sørger længe over Jane Seymour, mange mener desuden at hun var hans livs kærlighed.
 • Jan 13, 1540

  Henrik ægter Anne of Cleves

  Henrik ægter Anne of Cleves
  Henrik 8. Bliver rådgivet til at gifte sig igen, da det ikke er nok med blot én prins. Henrik viser ikke en større vilje efter nyt ægteskab, så han får nogle rådgivere og tjenere til at finde en kvinde til ham. Han gifter sig med Anne of Cleves efter han blot havde mødt hende en enkel gang.
 • Jul 1, 1540

  Ægteskabet mellem Henrik 8. og Anne of Cleves annulleres

  Ægteskabet varede ikke længe og Henrik 8. svorede at de aldrig havde haft ægteskabelig samkvem med hinanden. Han skulle eftersignende havde sagt hun lignede en hest i ansigtet og hvis Anne of Cleves støttede annullering måtte hun kalde sig ”kongens søster”. Altså blev ægteskabet annulleret.
 • Jul 30, 1540

  Henrik 8. ægter Catherine Howard

  Henrik 8. ægter Catherine Howard
  Kongens rådgivere skulle eftersigende have ment, at kongen trængte til lidt ungt og glædeligt selskab, altså finder de frem til den smukke blot 17årige Catherine Howard. Henrik gifter sig efter kort tid med Catherine Howard.
 • Feb 13, 1542

  Catherine Howard bliver henrettet

  Ægteskabet bliver hurtigt turbulent, Catherine Howard er endnu ikke blevet gravid og rygterne går på at hun skulle have en affære med Kongen kammerherre Thomas Culpepper, pga. de mange beskyldninger bliver Catherine halshugget som 20 årig, samt de to herrer der mentes at have været intime med hende. Noget tyder på sandhed, da hendes sidste ord var : ”Jeg dør som dronning, men jeg ville hellere være død som Culpeppers hustru”
 • Jul 12, 1543

  Henrik 8. ægter Catherine Parr

  Henrik 8. ægter Catherine Parr
  Henrik gifter sig med den 31årige pålidelige Catherine Parr. Det mentes dog aldrig at ægteskabet blev fuldbyrdet, men at kongen giftede sig med hende, så hans døtre og søn havde en form for mor.
 • Sep 14, 1544

  Henrik 8. invaderer Frankrig

  Henrik invaderer Frankrig. Men krigen ser eftersigende håbløs ud og de mister mange folk da ”den engelske svedesyge” igen tærer på det engelske folk. Men så beslutter Henrik 8. at en stor del skal grave en lang tunnel under murer, tårne og borge og derefter sprænge tunnelen i luften. Dette virker og Henrik 8. har nu overtaget byen ”Boulogne”. Dog kortvarigt.
 • Jan 28, 1547

  Henrik 8. dør

  Gennem en stor del af Henrik 8. ’s liv har han lidt under et slemt sår i hans ben, der gik ofte betændelse i benet og ofte skulle doktorerne eftersignende være tæt på at skære benet af ham. Men det siges at betændelsen havde spredt sig i hele kroppen, hvilket gjorde ham meget svag, dette menes at være dødsårsagen. Henrik 8. dør som 56 årig.
 • Jan 28, 1547

  Edward 6. bliver Konge af England

  Edward 6. bliver Konge af England
  Hans unge dreng bliver samme dag indsat som konge og kort til efter kronet i alderen af 10 år. Men det bliver kun for en kort stund da han dør af sygdom blot 5 år efter.