Nemzeti Minimum - teljes összhangtól az elutasításig

By asdora
 • Elindul a Nemzeti Minimum program

  Horgas Péter látványtervező Husz Ildikó és Marozsán Csilla tanulmánya alapján létrehozza a programot, amelynek a célja, hogy a magyar országgyűlés törvényi szinten garantálja, hogy szegénység miatt nem éhezhet Magyarországon gyerek.
 • Az MTA gyűjtést indít az éhező gyerekeknek

  Folyószámlát nyit és tagjai körében is gyűjtést hirdet az éhező gyerekek számára a Magyar Tudományos Akadémia., döntött a testület közgyűlése, az MTA és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyerekéhezésről készített közös tanulmánya alapján.
 • Nemzeti Minimum Program koncert

  Közel száz előadóművész vállalta, hogy ingyenes fellépésével támogatja a Nemzeti Minimumot, akkor még az Emmi is a támogatók között. van, biztosította az Aréna használatának ingyenességét.
 • A kormánytöbbség nem engedi a parlament elé a javaslatot

  A népjóléti bizottság ülésén, a kormánytöbbség leszavazta a nemzeti minimumról szóló határozati javaslat tárgysorozatba vételét., noha magát a javaslatot a KDNP kivételével valamennyi párt képviselője benyújtóként jegyezte.
 • A kormánytöbbség leszavazza a tárgysorozatba vételt

  Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter szavazta meg egyedül a kormányoldalon a Nemzeti Minimum gyermekéhezés-ellenes javaslatnak a tárgysorozatba vételét a parlamentben. Orbán Viktor kiment az ülésteremből, de nem szavazott Lázár János, és a javaslat egyik beterjesztője, Csöbör Katalin sem.