Maxresdefault (1)

Marian Alexandre A4

 • 3150 BCE

  Egipte

  Egipte
  L'antic Egipte és una civilització del nord-est d'Àfrica que es va desenvolupar al voltant del curs mitjà i baix del riu Nil, en el territori que ara ocupen els actuals estats d'Egipte i el nord del Sudan. La civilització es va constituir cap al 3150 aC, amb la unificació de l'Alt i el Baix Egipte sota el primer faraó, i va persistir durant els següents tres mil·lennis.
 • 3000 BCE

  Edat antiga

  Edat antiga
  La edat antica és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi romà el 476. Els cinc invents son: la escritura, la clau, el gelat, la moneda i l'escola
 • 2000 BCE

  La clau

  La clau
  Una clau és un instrument que s'usa per obrir i tancar els panys incorporades a objectes que es pretenen protegir d'accessos no desitjats.
 • 1750 BCE

  La moneda

  La moneda
  La moneda és una peça d'un material resistent, de pes i composició uniforme, normalment de metall encunyat en forma de disc i amb els distintius elegits per l'autoritat emissora, que s'utilitza com a mesura de canvi.
 • 44 BCE

  Octavi August

  Octavi August
  Octavi August va ser el successor de Juli Cèsar i el primer emperador romà. Nebot i hereu de Cèsar, que es inposar a la Guerra Civil que hi va haver després de l'assassinat de Juli Cèsar l'any 44 aC. Des de l'any 31 aC va governar l'Imperi, tot i que fins a l'any 27 aC no va rebre el títol de prínceps de la República
 • 101

  L'escola

  L'escola
  Una escola o col·legi és una institució o centre encarregat d'educar sobre unes determinades àrees.
  El terme escola s'aplica a tots els nivells d'estudis: escola d'infants, escoles primàries o secundàries, escoles universitàries, escoles d'estiu, escoles d'adults, autoescoles, escoles d'idiomes, de música...
 • 330

  Imperi bizantí

  Imperi bizantí
  El Imperi Bizantí va ser la part oriental de l' Imperi romà que va perviure durant tota la Edat Mitjana i el començament del Renaixement . Aquest imperi es situava en el Mediterrani oriental.
  També es coneix a l'Imperi bizantí com Imperi romà d'Orient , especialment per fer referència als seus primers segles d'existència.
 • 400

  Càtars

  Càtars
  Des del segle X fins al segle XIV es va expandir per tota la zona d’Occitània (sud de la França acutal), una creença religiosa herètica, anomenada catarisme. Els càtars, també anomenats bons homes o perfectes, eren homes i dones del rígida moral, que rebutjaven tota riquesa, que no creien en l’Antic Testament i que repudiaven l’església catòlica i el sistema feudal els nobles del moment.
 • 476

  Roma

  Roma
  La antiga Roma va ser la civilització que va sorgir de la ciutat-estat de Roma, a partir del segle IX aC.
  Al principi va ser una monarquía pero al final va esdevenir una república.
  Va durar fins a la caiguda de l'imperi Roma a l'any 476.
 • 622

  Hègira

  Hègira
  va ser la sortida dels primers companys de Mahoma de la Meca cap a l'oasi de Yathrib, antic nom de Medina. Aquest fet marca el naixement oficial de la comunitat musulmana i l'islam pren el primer dia de l'any lunar en què es va produir, el 16 de juliol del 622 com dia de l'inici del calendari musulmà.
 • 632

  Califat

  Califat
  El terme califat, fa referència al primer sistema de govern establert en l'islam i va representar la unitat entorn del líder de la comunitat musulmana.Es tracta d'una república constitucional aristocràtica
 • 753

  Ròmul i Rem

  Ròmul i Rem
  Van ser els fundadors de la ciutat de Roma i del senat romà segons la tradició romana. Va ser un dels mites de Roma més famosos. Aquest mite popular sobre la fundació de Roma neix a començaments del segle VI aC, o anteriorment.
 • 756

  Julí Cesar

  Julí Cesar
  Va ser un dels més grans generals de la Història de la humanitat que ha conegut. César va aconseguir el seu prestigi i el seu poder gràcies a la seva habilitat com a militar
 • 768

  Carlemany

  Carlemany
  Carlemany va ser rei dels francs , rei dels llombards i emperador d'Occident . Fou un personatge central en la consolidació i prosperitat de l'Imperi carolingi. Va expandir els diferents regnes francs fins a transformar-los en un imperi, al qual va incorporar gran part d'Europa occidental i central.
 • 771

  Imperi carolingi

  Imperi carolingi
  Imperi Carolingi és un terme historiogràfic utilitzat per referir-se a un període de la història europea derivat de la política dels reis francs, Pipí i Carlemany, que va suposar un intent de recuperació en els àmbits polític, religiós i cultural de l'època medieval a Europa occidental
 • 786

  Mesquita

  Mesquita
  Hom l’utilitza també com a lloc de reunió de la comunitat musulmana. Hi és prescrita únicament l’oració del divendres, bé que hom recomana de fer-hi també les altres, i no serveix per a d’altres cerimònies, com circumcisions, casaments o enterraments. Segons la importància de les poblacions, hi ha diverses mesquites de barri, i una, l'aljama, és la principal. Les dones hi tenen un espai reservat a l’interior.
 • 891

  Medina

  Medina
  Medina, és una ciutat de la regió de l'Hijaz, a l'Aràbia Saudita, capital de la província d'Al-Madina. Hi ha la tomba de Muhàmmad, profeta de l'islam, i és la segona ciutat santa d'aquesta religió després de la Meca.
 • 962

  Imperi romanogermànic

  Imperi romanogermànic
  Va ser la unió política d'un conglomerat d'estats de l'Europa central, que es va mantenir des de l'edat mitjana fins a l'acabament de l'edat moderna. Nascut el 962 de la França oriental. L' Imperi va ser l'entitat predominant d'Europa central durant gairebé un mil·lenni
 • 1009

  Taifa

  Taifa
  Les taifes eren petits nuclis polítics i militars en què es va esberlar el califat de Còrdova després que fos destronat Hixam III, de la dinastia dels omeies, l'any 1031. Es van acabar convertint en estats independents, coneguts amb el nom de regnes de taifes.
 • 1095

  Croades

  Croades
  Les croades van ser una sèrie de campanyes militars de caràcter politicoreligiós, organitzades per coalicions d'estats europeus per reconquerir Terra Santa dels musulmans, i sostingudes pels denominats estats cristians de la regió.
  Si bé la majoria de croades foren impulsades per conquerir les terres de Palestina que estaven en mans dels musulmans, també s'utilitza el terme per a designar operacions lliurades contra els eslaus, jueus, russos, cristians ortodoxos, mongols, hussites i càtars...
 • 1215

  Carta Magna

  Carta Magna
  Va ser redactada en primer lloc pel arquebisbe de Canterbury , Stephen Langton , amb l'objectiu de fer les paus entre el monarca anglès, amb àmplia impopularitat, i un grup de barons revoltats. El document prometia la protecció dels drets eclesiàstics, la protecció dels barons davant la detenció il·legal, l'accés a justícia immediata i limitacions de tarifes feudals a favor de la Corona .