Engeland1

London timeline Aya, Sara en Ayse.

 • Apr 1, 604

  St Paul’s Cathedral

  St Paul’s Cathedral
  Wat is de St Paul’s Cathedral en waar werd het voor gebouwd?
  St Paul’s Cathedral: St Paul's Cathedral is een kathedraal gelegen in Engeland en de zetel van de bisschop van Londen. Het werd gebouwd ter gedachtenis van de christelijke leider Paulus van Tarsus, de kathedraal werd rond 604 gebouwd.
  De kathedraal werd meerdere keren herbouwd doordat het meerdere keer werd vernield.
 • Nov 6, 1000

  The tower of London

  The tower of London
  Een uit 20 torens bestaande gebouw uit de 11de eeuw die voor het tegenhouden van de Noormannen diende. Later werd het als paleis en vervolgens als gevangenis gebruikt. Tegenwoordig is het een museum waarin prachtige Britse kroonjuwelen, harnassen en wapens te vinden zijn.
 • Dec 22, 1065

  Westminster Abbey

  Westminster Abbey
  Is de plaats waar kroningen en begrafenissen van leden van de Britse vorstenhuizen plaatsvinden. Het geheel werd gebouwd als een abdij voor benedictijner monniken en werd ingewijd op 28 december 1065.
 • Aug 30, 1536

  Hyde park

  Hyde park
  Een van de 8 Royal parken in Londen. Het is 341 hectare groot.
  Waarvoor werd het gebouwd en wanneer?
  In 1536 werd het door Hendrik VIII toegeëigend als jachtgebied. Hiervoor was het van the Westminster Abbey. Tegenwoordig behoort het tot het eigendom van de Britse koninklijke familie.
 • Buckingham Palace

  Buckingham Palace
  In het jaar 1703 besloten Buckingham en Normandië een heel groot huis te bouwen, die tegenwoordig een groot deel van de Buckingham Palace vormt. In 1761 werd het paleis verkocht aan de koning George de 3de ter waarde van £21,000.
  Waarvoor werd het gebouwd?
  Het paleis is voor een groot deel voor het ‘werken’ bedoeld. Het wordt dan ook gezien als een steunpilaar van de constitutionele monarchie in Groot-Brittannië. Het vormt de officiële residentie voor de viering van het grote pand....
 • 10 Downing Street

  10 Downing Street
  Verbouwing: 18de eeuw en 20ste eeuw.
  Op Downing Street nummer 10 woont de Britse premier. Dit vormt al 3 eeuwen de ambtswoning van de Britse staatshoofden, waar honderden mensen werken. De zwarte voordeur van 10 Downing Street is één van de meest gefotografeerde deuren ter wereld.
 • Harrods

  Harrods
  Harrods is een super chique warenhuis, gelegen in de Knightsbridge. In het jaar 1835 startte de thee- en kruidenierhandelaar ‘Charles Henry Harrod’ een zaak tegenover zijn woonhuis in Stepney in East End. Maar omdat het niet zo goed ging met de cholera-epidimie verhuisde hij toen in 1849 naar een andere wijk en een andere gebouw ‘Brompton Road’....
 • Big Ben

  Big Ben
  Gebouwd op 31 mei 1859
  De naam Big ben verwijst eigenlijk naar de klok in de toren. De klok werd genoemd naar Benjamin Hall, the First Commissioner of Works (=minister belast met openbare werken). De eerste, een 16 ton wegende klok werd in 1856 gegoten door John Warner en Sons. Niet lang erna brak hij. Toen hadden ze weer een nieuwe gegoten op 31 mei 1859. Deze werd in de klokkentoren gezet, maar deze brak ook snel. Toen besloten ze de barst te repareren.
 • Tower Bridge

  Tower Bridge
  Gebouwd op 1894, 265 meter lang en 44 meter hoog.
  Tegen 1876 begon het oosten van Londen erg druk te worden en er werd besloten om in dit deel van de stad een brug over de Thames aan te leggen. De brug, die ontworpen werd door de stadsarchitect Horace Jones in samenwerking met John Wolfe Barry, zou uiteindelijk in 1894 voltooid zijn. Vijf aannemers en bijna 450 werknemers waren betrokken bij de bouw van de 265 meter lange brug.....
 • Arsenal Stadium

  Arsenal Stadium
  Wat is de Arsenal Stadium en waar werd het voorgebouwd?
  Arsenal stadium: een voormalig voetbalstadion voor Engelse club Arsenal, waar zij hun wedstrijden hielden in de periode tussen 6 september 1913 en 7 mei 2006. Is gelegen in het gebied van Highbury in Noord-Londen.
 • London Eye

  London Eye
  London Eye: een reuzenrad in Londen die in 1999 werd gebouwd. Bij de opening was het de grootste rad ter wereld. Als je hierin zit kun je heel veel belangrijke plekken zien van de stad, o.a. de St Paul’s Cathedral en andere plekken die tot 40km ver zijn.
 • the Gherkin

  the Gherkin
  Ook bekend als ‘30 St Mary Axe ‘. Een 180 meter hoog kantoorgebouw, dat vernoemd is naar een augurk. Hij is gebouwd op 28 april 2004.
  Je zult je misschien nu afvragen, waarom heeft dit gebouw een kegelvorm? De ontwerper van dit gebouw: Norman Foster, bedacht samen in het bijstaan van Arup (een ingenieursbureau). Dat het verstandiger zou zijn het gebouw een kegelvorm te geven om de windturbulentie te verminderen...