London

Monuments in London

 • May 21, 710

  ST. Paul's Cathedral

  ST. Paul's Cathedral
  Dit is de vierde kathedraal. De vorige waren geplunderd, verbrand en getroffen door bliksem (in de juiste volgorde). De stijl is barokarchitectuur. Het naam zegt het al, het was bedoel als een kathedraal
 • Nelson´s column

  Nelson´s column
  Dit is Nelson’s Column. Het werd gebouwd in 1824 ter ere van de overwinning van Admiraal Horatio Lord Lenson tegen de Fransen tijdens de slag om Trafalgar
 • The National Gallery

  The National Gallery
  Dit is het gebouw van De National Gallery. Het gebouw werd gebouwd tussen 1834 en 1838. In het gebouw worden meer dan 2300 schilderijen in tentoon gesteld.
 • Buckingham Palace

  Buckingham Palace
  Buckingham Palaca werd in 1837 gebouwd. De koningin van Engeland en prince ^hilip wonen daar op dit moment. In 1845 werd het Paleis door Victoria groter laten maken
 • House of Parliament

  House of Parliament
  De allereerste paleis was in de tijden van de middeleeuwen, maar het werd gesloopt in 1834. Het werd weer verbouwd tussen 1840-1870. De Het paleis is een zetel van het Britse parlement. Daar worden gedebatteerd langs de wetten, enzovoort.
 • The Big Ben

  The Big Ben
  De grote klok genaamd Big Ben. Geïnstalleerd in 1858.De Big Ben is zowel slagklok als luidklok.
  De slagklokken van de Big Ben klonken voor het eerst op 11 juli 1859.Tegenwoordig is de grote klok een toeristisch attractie.
 • Tower Bridge

  Tower Bridge
  De Tower Bridge is een burg over de rivier de Theems. Hij ligt naast de Tower of London, waarvan hij zijn naam heeft. Het deel tussen de twee torens is een basculebrug die voor de scheepvaart geopend kan worden.
 • Harrods

  Harrods
  Dit is het gebouw van Harrods. Het werd gebouwd tussen 1901 en 1905 in opdracht van Burbridge. Harrods word en werd gebruikt als winkelcentrum.
 • Whiteleys

  Whiteleys
  Whiteleys is de eerste shopping mall van Londen. Het gebouw werd in 1911 geopend door de burgemeester. Het was vroeger zeer luxe want het had een theater en golfbaan op het dak.
 • The London Dungeon

  The London Dungeon
  The London Dungeon is het eerste middeleeuwse griezelmuseum ter wereld. Geopend in 1974.In The London Dungeon tonen ze de gruwelen over het verleden. Het wordt gebruikt als toeristisch attractie, waarbij je met een bootje de onderwereld van London ziet.
 • The Londen Eye

  The Londen Eye
  Het 135 meter hoge reuzenrad genaamd London Eye. Gebouwd in 1999.De London Eye is gebouwd voor de millenniumwisseling in het jaar 2000. Daarom wordt het ook wel “The Millennium Wheel” genoemd.
  Een ritje in het rad duurt ongeveer 30 minuten. Het wordt gebruikt als een toeristisch attractie.
 • Emirates Stadium

  Emirates Stadium
  De emirates stadion in momenteel de stadion van het voebalclub Arsenal. Het werd geopend in 22 juli 2006. Het koste 390 miljoen pond om het te maken. Met de aanpassingen erbij kost het nu 470 miljoen pond. Het doel van de stadion is om andere mensen te vermaken