London

London

 • Jan 1, 1045

  Westminster Abbey

  Westminster Abbey
  Westminster abbey is een voornamelijk in gotische stijl opgetrokken kerk in Londen
 • May 21, 1078

  Tower of london

  Tower of london
  De Tower of London werd aan het begin van de 11e eeuw gebouwd door Willem de Veroveraar. In de 13e eeuw werd het sterk uitgebreid tot de vesting die nu te zien is. De grootste attractie van de toren is de verzameling koninklijke kroonjuwelen die hier bewaard worden.
 • May 21, 1269

  houses of parliament

  houses of parliament
  In het midden van de 11e eeuw verhuisde koning Edward de Belijder zijn hofhouding naar het Westminster paleis, gelegen op een centrale locatie aan de oever van de Thames. In 1265 werd een parlement gecreëerd met twee verschillende kamers: de Lords - het hogerhuis - en de Commons - het lagerhuis. Het House of Lords kwam samen in het Westminster paleis, maar het House of Commons had geen permanente vestiging.
 • The Great Fire of London

  The Great Fire of London
  Het Monument to the Great Fire of London, gewoonlijk kortweg The Monument genoemd, is een 61 meter hoge pilaarvormige constructie, die zich bevindt in de City of London
 • the monument

  the monument
  Dit monument dat vreemd genoeg gewoon gekend is als ‘The Monument’ werd opgericht ter herinnering aan de Grote Brand van 1666, waarbij niet enkel vier vijfde van de stad in vlammen opging, maar ook een heel aantal inwoners om het leven kwamen.
 • Big ben

  Big ben
  Big Ben is de bijnaam van de grote klok die in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen hangt
 • Cleopatra's Needle

  Cleopatra's Needle
  De ‘Naald van Cleopatra’ in Londen is een van drie obelisken met een dergelijke naam, de andere twee staan in New York en Parijs. De Londense obelisk werd aan het begin van de 19e eeuw uit Egypte naar Londen gebracht en aan de oever van de Thames geïnstallerd.
 • Madame Tussaud's

  Madame Tussaud's
  Marie Tussaud (1761 - 1850), afkomstig van Straatsburg, Frankrijk, leerde de kunst van het modelleren van de werkgever van haar moeder, een arts die ervaring had met het boetseren in was. De dokter, Philipps Curtius, was een van de eerste die dergelijke beelden aan het publiek toonde; hij opende reeds in 1776 een tentoonstelling. De jonge Marie maakte haar eerste beeld op de leeftijd van 16 jaar. Het beeld stelde de Franse filosoof François Voltaire voor.
 • national gallery

  national gallery
  Het neoklassieke gebouw waarin het museum nu gehuisvest is werd voltooid in 1838 naar een erg bekritiseerd ontwerp van de Engelse architect William Wilkins. Het was gebouwd aan een terrein dat net vrij was gemaakt voor het aanleggen van een nieuw plein, Trafalgar Square.
 • harrods

  harrods
  De geschiedenis van deze luxewinkel gaat terug tot 1849 toen Charles Henry Harrod een kruidenierswinkel opende aan Brompton Road in Knightsbridge, in die tijd een klein dorp net buiten Londen. Amper twee jaar later bracht de Great Exhibition van 1851 - dat in Crystal Palace in het nabijgelegen Hyde Park plaats vond – vele bezoekers naar het gebied. De nieuwe winkel van Harrod werd daardoor een schot in de roos.
 • piccadilly circus

  piccadilly circus
  Het plein ligt op de kruising van vijf grote straten: Regent Street, Shaftesbury Avenue, Piccadilly Street en Covent Street. Het werd gecreëerd door de befaamde architect John Nash als onderdeel van het plan van de latere koning George IV om Carlton House, de woonplaats van de Prins Regent, te verbinden met Regent’s Park.
 • Albert Memorial

  Albert Memorial
  Het Albert Memorial is een monument dat werd opgericht in opdracht van koningin Victoria, ter ere van haar overleden gemaal, prins Albert van Saksen-Coburg-Gotha. Het hoog-gotische monument werd voltooid in 1876, 15 jaar nadat prins Albert op 41 jarige leeftijd stierf.
 • Marble Arch

  Marble Arch
  Het monument werd in 1828 ontworpen door John Nash
 • tower bridge

  tower bridge
  De Tower Bridge in Londen is een van de meest bekende bruggen ter wereld. De brug is relatief nieuw, ze werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. De Victoriaans Gotische stijl is een gevolg van een wet die de ontwerpers verplichtte een gebouw te ontwerpen dat in harmonie was met de nabije Tower of London.
 • Londen Eye

  Londen Eye
  Het London Eye, een gigantisch reuzenrad in de Jubilee Gardens aan de zuidelijke oever van de Thames, is de meest recente toeristische topattractie in Londen. Het 135 meter hoge gevaarte werd gebouwd voor de viering van het nieuwe millennium.
 • millennium bridge

  millennium bridge
  In 1996 sponsorde de Southwark Council een wedstrijd om een ontwerper te selecteren voor de bouw van een voetgangersbrug die de Thames rivier zou overspannen tussen de Southwark Bridge en de Blackfriars Bridge. Het zou de eerste brug over de Thames worden sinds de bouw van de indrukwekkende Tower Bridge in 1894 en moest deel uitmaken van de Londense viering van het nieuwe Millennium.
 • Stonehenge

  Stonehenge
  Stonehenge is een megalithisch monument uit de Jonge Steentijd, dicht bij de plaats Amesbury in de Engelse graafschap Wiltshire en ongeveer 13 kilometer ten noordwesten van Salisbury op de Salisbury Plains