LINEA DEL TEMPS

 • Period: 771 BCE to 752

  Ròmul / Rem

  Segons la llegenda, Romul i Rem van disputar sobre el lloc on havia de ser fundada la nova ciutat. Romul va construir una muralla al Monte Palatí, mentre que Rem va preferir el Monte Aventí.
 • 509 BCE

  Senat

  El Senat és una institució política que ha tingut una presència significativa en diverses èpoques i societats al llarg de la història. El terme "senat" prové de l'antic terme llatí "senatus", que significa "consell d'ancians"
 • 264 BCE

  Primera Guerra Púnica

  La Primera Guerra Púnica va ser un conflicte militar que va tenir lloc entre Roma i Cartago, dues de les potències més importants del Mediterrani
 • Period: 247 BCE to 183 BCE

  Aníbal

  Hannibal Barca va néixer cap al 247 aC i va morir cap al 183 aC. Una de les seves gestes més famoses va ser la seva campanya militar en la qual va travessar els Alps amb un exèrcit per atacar Roma des de la part nord de l'Itàlia.
 • 218 BCE

  2na guerra punica

  La Segona Guerra Púnica va ser un conflicte que va enfrontar Roma i Cartago durant els anys 218-201 aC. Aquest conflicte va ser protagonitzat principalment per dos dels grans comandants militars de l'antiguitat: Aníbal, de Cartago, i Escipió l'Africà, de Roma.
 • 149 BCE

  3ra Guerra punica

  La Tercera Guerra Púnica va ser un conflicte que va tenir lloc entre Roma i Cartago aproximadament entre els anys 149 i 146 aC. Aquest conflicte va ser l'última de les guerres entre Roma i Cartago i va culminar amb la completa destrucció de la ciutat de Cartago.
 • Period: 100 BCE to 44 BCE

  Gai Juli Cèsar

  Gai Juli Cèsar, conegut com a Juli Cèsar, va ser un dels personatges més importants de la història romana. Va néixer el 100 aC i va jugar un paper crucial en la transformació de la República Romana a l'Imperi Romà. Era un general, estadista, orador i escriptor.
 • Period: 44 BCE to 44 BCE

  Dictador perpetu

  El títol de "dictador perpetu" va ser un càrrec que es va atorgar a Gai Juli Cèsar, un important líder i general de l'antiga Roma. Després d'una sèrie de victòries militars i una influència creixent a Roma, Juli Cèsar va aconseguir una posició de gran poder polític a la República Romana.
 • Period: 27 BCE to 188 BCE

  Pax Romana

  La Pax Romana va ser un període de pau relativa, estabilitat i prosperitat a l'Imperi Romà durant diversos segles. Aquesta època es va caracteritzar per una relativa manca de conflictes militars importants dins de l'imperi i una relativa prosperitat econòmica i cultural.
 • Period: 37 to 41

  Calígula

  Cal·ligula, va ser el tercer emperador romà, regnant des del 37 dC fins al 41 dC. Cal·ligula és conegut principalment per la seva conducta erràtica, el seu comportament extravagant i les seves accions controvertides durant el seu breu regnat.
 • Period: 54 to 68

  Neró Claudi Cèsar August

  va ser un emperador romà que va governar des del 54 dC fins al seu suïcidi el 68 dC. Neró és conegut per la seva personalitat controvertida, les seves extravagàncies, les seves obres artístiques i la seva relació complicada amb el poble romà i les institucions.
 • Period: 180 to 192

  Còmodo

  va ser un emperador romà que va governar des del 180 dC fins al seu assassinat el 192 dC. Va ser el fill de l'emperador Marc Aureli i va ascendir al tron després de la mort del seu pare.
 • Period: 306 to 337

  Constantí I

  Va ser un dels governants més importants de l'Imperi Romà i un dels primers emperadors cristians.
  Constantí va jugar un paper crucial en la història de l'Imperi Romà i va portar a terme diverses reformes significatives. Va ser conegut per les seves victòries militars