linia del temps ruben menendez

Timeline created by 10694251
In History
 • Period:
  2,600 BCE
  to
  2,600 BCE

  MARC HITÒRIC DE GRÈCIA

  La història de la Grècia antiga es divideix en diferents períodes: minoic, micénica, dòric, arcaic, clàssic i hel.lenístic
 • Period:
  2,600 BCE
  to
  1500

  CIVILTZACIÓ MIÒICA

  Els minoics o cretenses van crear a l'illa de Creta una brillant civilització anomenada Minoica en honor del seu llegendari rei Minos.La seua influència cultural i tècnica s'estenia per tota la mar Egea.Desde 2600 fins a 1500
 • Period:
  1,600 BCE
  to
  1,200 BCE

  CIVILITZACIÓ MICÈNICA

  Els aqueus o micènics van desenvolupar aquesta civilització que rep el seu nom per la ciutat de Micenes, al Peloponès. Els seus reis exercien un poder despòtic i vivien en palaus sòlidament fortificats Era un poble amant de la guerra i la caça i es dedicaven activament a la pirateria i al comerç.Els aqueus conquistaren Creta, Rodes, la costa d'Àsia Menor.
 • Period:
  1,100 BCE
  to
  -800 BCE

  CIVILITZACIÓ DÓRIA

  Les enormes despeses de les empreses reals, la sublevació de les poblacions sotmeses als aqueus i l'arribada dels doris provocaren l'emigració d'una part dels aqueus, la creació de les polis i, en general, un empobriment cultural de Grècia.
 • Period:
  -800 BCE
  to
  -500 BCE

  ÉPOCA ARCAICA

  En aquesta època es consoliden les polis que entren en crisi per:
  - la concentració de la riquesa i el poder polític en uns pocs
  - superpoblació de les ciutats
  - escàs rendiment de la terra
  - necessitat de matèries primeres i aliments
  - el deteriorament de la convivència política però solien mantindre relacions amistoses basades en el comerç, el culte i les tradicions comunes.En aquest període, Atenes (amb legisladors com Soló) i Esparta comencen a destacar sobre la resta de polis gregues
 • Period:
  -500 BCE
  to
  -336 BCE

  ÈPOCA CLÀSSICA

  És el període més florent de Grècia. S'inicia amb les Guerres Mèdiques, en les quals els perses invadeixen la Grècia continentaluna, coalició de polis gregues, amb Atenes i Esparta al capdavant.
  Al finalitzar les Guerres Mèdiques, Atenes i les ciutats jòniques crearen una aliança, la Lliga de Delos, Aquesta lliga es transformarà en una imperi al servei d'Atenes, que reconstruirà la seua Acròpolis.
 • Period:
  -336 BCE
  to
  -146 BCE

  ÈPOCA HEL.LENÍSTICA

  S'inicia amb el regnat d'Alexandre el Gran, que crearà un gran Imperi amb el qual la civilització grega, el grec es va convertir en la llengua d'un territori molt ample.
  Després de la mort d'Alexandre, amb 33 anys, els seus generals es repartiren l'imperi i van constituir els regnes hel.lenístics.
  La conquesta de la Grècia continental i del regnes hel.lenístics per part de Roma suposà la fi del protagonisme de Grècia, encara que la seua cultura continuarà expandint-se de la mà de Roma.