Les etapes de la història

 • 120,000 BCE

  Aparició dels primers homínids

  Aparició dels primers homínids
  L'evolució dels éssers humans és el seguit de canvis que van sofrir alguns primats fins a arribar a constituir l'actual espècie d'Homo sapiens sapiens.
 • Period: 120,000 BCE to 2500 BCE

  Prehistòria

  La prehistòria va ser el primer període històric, els primers éssers humans van aparèixer fa uns 2 milions d’anys, és el període més llarg de tota la història, duran la prehistòria els éssers humans van anant evolucionant, es van anant socialitza'n i començant a fer petites tribus nòmades, van anant creixent fins que es van anant fent pobles petits i va acabar al quant van descobrir l'escriptura aproximadament el 2500 aC.
 • Period: 120,000 BCE to 100,000 BCE

  PALEOLÍTIC

  El paleolítico es el primer període de la Prehistòria, comença amb l'aparició dels primers homínids, fa uns 2 milions d'anys, i acaba amb el naixement de l'agricultura, cap al 10000 aC.
 • 10,000 BCE

  Descoberta de l'agricultura

  Descoberta de l'agricultura
  El descobriment durant el neolític de la possibilitat de conrear plantes es considera com una revolució en la història de la humanitat.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  NEOLÍTIC

  El Neolític és el segon període més important de la Prehistòria. Va començar cap a l'any 10.000 aC, i finalitza al voltant del 4000 aC. El canvi del neolític va ser provocat per un canvi climàtic que va fer canviar les condicions naturals i el nom neolític vol dir pedra nova.
 • 4000 BCE

  Descoberta dels metalls

  Descoberta dels metalls
  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en les quals tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria Euroasiàtica que ocupa un període molt ampli en la història caracteritzat pel desenvolupament de les societats humanes de la metal·lúrgia.
 • Period: 4000 BCE to 2500 BCE

  Edats dels metalls

  L'Edat dels Metalls, tercer període de la Prehistòria. Comença amb l'aparició de la metalúrgia, cap al 4000 aC, i acaba amb la invenció de l'escriptura, cap al 3000 aC.
 • 2500 BCE

  descoberta de l'escriptura

  descoberta de l'escriptura
  Se suposa que els primers inventors de l'escriptura van ser els sumeriois, els qui habitaven el Sud de la Mesopotàmia. El primer codi de l'escriptura va aparèixer l'any 3100 abans de Crist.
 • Period: 2500 BCE to 473

  Edat antiga

  L’edat antiga va començar amb la invenció de l’escriptura, cap a l’any 3000 aC aproximadament. Els antics poblats prehistòrics van créixer fins a convertir-se,
  alguns, en grans ciutats, fins a formar grans Estats o Imperis, com per exemple Egipte, l’antiga Grècia, l’imperi Romà, etc.
 • Period: 2500 BCE to

  Història

  Conte totes les etapes de la historia menys la Prehistòria
 • 473

  Caiguda de roma

  Caiguda de roma
  La caiguda de l'imperi roma, quan va acabar l'edat antiga. Cap al segle iv, Roma seguia dominant un extens imperi, que tenia com a eix el mar Mediterrani.
 • Period: 473 to 1492

  Edat mitjana

  L'edat mitjana va començar quan va caure l'imperi romà aproximadament el 473, algun regne van perdre gran importància, la societat es va dividir en dues parts: els que pagaven impostos i els que no.
 • 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  Per descobriment d'Amèrica es coneix el moment històric ocorregut el 12 d'octubre de 1492,quan els europeus van arribar per primera vegada al continent Amèrica en una expedició comandada per Cristòbal Colom.
 • Period: 1492 to

  Edat moderna

  L'edat moderna va començar quan es va descobrir Amèrica per Cristòbal colom, tot i que els fets científics van anant reduint el pes del cristianisme i es va acabar quan es van revolucionant els francesos.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  La revolució francesa va ser al final de l'edat moderna, va ser un conflicte social i polític, amb diversos períodes de violència, que va convulsionar França i, per extensió de les seves implicacions.
 • Period: to

  Edat contemporània

  L'edat Contemporània és el període actual de la història, i es considera que va començar al 1789 amb la Revolució Francesa, durant el segle XX, les dues guerres mundials van donar pas a la societat tecnològica que coneixem avui en dia