La Prehistòria- Ilham Ouahbi Habibi- 1rA ESO- C.Socials

 • 40,000 BCE

  Aparició homo hàbilis

  Aparició homo hàbilis
  Homo habilis és una espècie extinta d'homínid que visqué a l'Àfrica de l'Est i del Sud, ara fa entre 1,9 i 1,6 milions d'anys. El nom habilis, 'hàbil', li ve del fet que s'han trobat eines de pedra a la vora de les restes fòssils.
 • 35,000 BCE

  Descobriment d'eines de pedra

  Descobriment d'eines de pedra
  Les tecnologies prehistòriques corresponen al conjunt d'utensilis i eines de pedra; llums d'oli; pintures rupestres; arc i sageta; agulles, entre d'altres. Elaborades per l'home abans de la invenció de l'escriptura.[1] Durant el període de la prehistòria, malgrat l'escassetat de coneixements, l'home es va veure en la necessitat de crear eines i utensilis cada vegada més complexos que li permetessin sobreviure i adequar-se a l'entorn.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  Neolític

  El neolític és un període de la prehistòria. En aquest perióde va tenir lloc innovacions d'una gran transcendència, on els éssers humans van descobrir l'agricultura i la ramaderia, i es van convertir als sedentaris,. un procés conegut com la revolució neolítica.
 • 8500 BCE

  Descobriment del foc

  Descobriment del foc
  El domini del foc pels primers humans fou un punt d'inflexió en l'evolució humana i en l'evolució cultural que permeté proliferar les poblacions d'espècies humanes a causa de la incorporació a la dieta d'aliments cuits amb proteïnes i carbohidrats, l'expansió de l'activitat humana durant la nit i protegir-los dels depredadors.
 • 7500 BCE

  Descobriment de l'agricultura

  Descobriment de l'agricultura
  El descobriment durant el neolític de la possibilitat de conrear plantes es considera com una revolució en la història de la humanitat.[1] Les tècniques agrícoles evolucionaren relativament poc durant mil·lennis, encara que gràcies als descobriments dels segles XV a xviii s'incrementaren els productes disponibles a tot el món.
 • 5000 BCE

  La roda

  La roda
  Basats en algunes troballes, s'estima que la primera roda es va emprar a Ur o Mesopotàmia en l'any 5.00 a.C.
 • Period: 4000 BCE to 3000 BCE

  Edat dels metalls

  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en les quals tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria Euroasiàtica. Ocupa un període molt ampli en la història caracteritzat pel desenvolupament de les societats humanes de la metal·lúrgia. El període comença, aproximadament, abans del V Mil·lenni aC i acaba al I Mil·lenni aC, amb l'entrada ja dins la Història de bona part de l'Europa Occidental.
 • 3000 BCE

  Apareix l'escriptura

  Apareix l'escriptura
  L'escriptura existeix des de fa uns 5.300 anys. Va aparèixer en diferents formes almenys en cinc o sis focus de civilitzacions amb llarg domini de l'agricultura i el desenvolupament urbà a l'aire lliure: a Mesopotàmia cap a 3300 aC, a Egipte cap al 3200 aC, a Xipre cap al 2200 aC, a Creta cap al 1900 aC, a la Xina cap al 1400 aC i a l'Amèrica central cap al 900 aC.
 • Period: 3000 BCE to 476

  Edad antiga

  L'edat antiga o antiguitat és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana. És, per tant, el primer període pròpiament històric.
 • 2700 BCE

  Construcció de les primeres piramedes

  Construcció de les primeres piramedes
  En arquitectura, una piràmide és una construcció monumental en forma piramidal que normalment té una base quadrangular. Antigament, a l'antic Egipte, i també a l'Índia, aquest tipus de construccions eren utilitzades com a sepulcre; els maies i els asteques les feien servir com a temple. A les civilitzacions precolombines les piràmides, normalment, tenien una funció funerària.
 • 447 BCE

  Començament de la construcció del Partenon

  Començament de la construcció del Partenon
  El Partenó és un temple consagrat a la deessa grega Atena Pàrtenos, a qui el poble d'Atenes considera la seva protectora. Va ser construït al segle v aC i és el monument més antic dels ubicats a l'Acròpoli d'Atenes (Grècia). Els seus arquitectes foren Ictinos i Cal·lícrates, supervisats per Fídies.
 • 70

  Construcció del coliseu romà

  Construcció del coliseu romà
  El Colosseu es va començar a construir l'any 70 DC durant el govern de l'Emperador Vespasiano i va ser acabat l'any 80 DC per l'Emperador Tito. Per a la seva inauguració es va realitzar una gran celebració que va durar 100 dies en el qual es va convidar gratuïtament a el poble romà a veure els espectacles a la sorra.
 • 476

  Conquesta de Roma

  Conquesta de Roma
  La conquesta romana d'Hispània es va iniciar el 218 aC.
  Abans de la Primera Guerra Púnica els cartaginesos havien fet acte de presència en una part de la península Ibèrica al sud de l'Ebre, encara que el seu domini es limitava a Gades i Eivissa.
 • 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  El Descobriment d'Amèrica s'utilitza va ser la primera arribada documentada d'europeus a Amèrica amb Grans Conseqüències Històriques.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La Revolució Francesa (1789 – 1799) es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
 • Invencío d'un cotxe elèctric

  Invencío d'un cotxe elèctric
  Potser molts no ho sabeu, però el primer automòbil de la història fou un cotxe elèctric: l’any 1839 l’inventor escocès Robert Anderson va crear el primer carruatge elèctric de la història, alimentat per una pila no recarregable i que arribava als sis quilòmetres per hora de velocitat màxima.