La Grècia Antiga

Timeline created by Jan.J.O
 • 3000 BCE

  La Civilització Cretenca o Minóica

  La Civilització Cretenca o Minóica
  Aquesta civiltzació estava localitzada a la Illa de Creta durant els anys 3000- 1450 a.C. Aquesta civilització va estar present durant l'epoca del bronze i va coexistir amb la época Miscénica. EL nom d'aquesta provee del rey Minos, que era el governant de la illa de Creta. Aquesta va ser la primera civilitzacio de Grècia.
  La gent es dedicaba basicament, a la ramaderia i a la ceramica. Van construir grans palaus i van coneixer la escriptura
 • 1660 BCE

  Miscenica

  Miscenica
  El principi d'aquesta civilització va ser l'any 1600 a l'any 1150 a.C a la edat de bronçe aquesta civilitzacio es la primera avancada de la Grecia continental, esta ubicada en Argólida. Tambie formaba part de la civilitzacio Egea ,i el rei de la civilitzacio Miscenica va ser un señor que es deia Anexo. Les fonts d'aliment eren la agricultura i la ramaderia i, el comerç era amb metalls. Aquesta civilitzacio va ser descoberta a finals del segle XIX.
 • 1200 BCE

  L'Època Fosca

  L'Època Fosca
  Aquesta època té aquest nom ja que d'aquesta, no hi ha documentació i llavors no podem saber que va passar durant el 1200 al 750 a.C.
 • 750 BCE

  Epoca Arcaica

  Epoca Arcaica
  La Epoca Arcaica va existir des del segle VIII fins al VI a.C. Van tindre canvis en les polis en compte de reis, tenien oligarquies aristocrates, va surgir la figura de tirà. Tenien el poder per la força de anular drets de ciutadans i reformar la economia i la politica. El fenomen mes important de la Epoca Arcaica va ser la colonitzacio degut a l'augment de la poblacio/polis i la falta de conreu.
 • 500 BCE

  L'Època Classica

  L'Època Classica
  Aquesta època va durar desde el 500 a.C fins al 336 a.C.
  La cultura d'aquest periòde, era molt avançada i, va tenir molta influencia en la cultura de l'Antiga Roma. Tradicionalment, l'aparició d'aquest peíode, va ser al 776 a.C amb les primeres Olimpiades, encara que desde la prespectiva cultural, aquesta època, comença l'any 500 a.C. L'època clàssica era un període on Grècia va esdevenir el centre cultural i polític d'Europa. En aquest període, l'art té una molt gran influencia .
 • 500 BCE

  L'Època Classica II

  L'Època Classica II
  L'Època Classica, va començar l'any 500 a.C. i va acabar l'any 323 a.C. En aquest període, hi van haber unes guerres molt importants, anomenades: Guerres médiques, que van ser une enfrontament entre Esparta i altres pobles grecs contra el Perces. També, va haver-hi un enfrontament entre els Espartans i els Atenencs, las cuals s'anomenava La Guerra del Peloponés, la cual va guanyar Esparta.
 • 323 BCE

  El Període Helenistic

  El Període Helenistic
  Aquest període, comença amb la mort d'Alexandre el Gran i acaba amb la adjuntació de Roma a l'any 146 aC. En aquesta ètapa, grécia va expandir-se i, les guerres que hi van haber entr les ciutats estat, van pendre importància, ja que es va veure que aquestes guerres no eren una bona manera d'organitzar els territoris. Les invasions de part de Roma, van portar a els Helens, a la seva destrucció. L'ultim territori grec en ser conquistat , va ser Egipte. Aquest va ser l'ultima epoca de Grecia