La civilització Romana

Timeline created by Carlota Cazallas Gil
 • Period:
  -753 BCE
  to
  -509 BCE

  Monarquía

  La ciutat de Roma va ser fundada per Ròmul i Rem. Roma es va anar fent més gran poc a poc i es va anar apoderant dels altres pobles de la península.
 • Period:
  -509 BCE
  to
  -27 BCE

  República

  Al no haver rei, a la república governava el senat de Roma que era un grup de persones amb diners i gran influència. Roma va començar a conquerir la regió de Laci i van acabar fent-se amb el domini de tota la península l'any 264 aC.
 • Period:
  -400 BCE
  to
  -300 BCE

  La gran expansió del domini romà

  La societat romana, mentre s’equilibraven les enormes diferències entre patricis i plebeus, es va enfrontar i va vèncer molts pobles de la Península Itàlica. Així, els primers temps de la República no va ser gens fàcils. Entre el segle V i el segle IV a.C., els romans es van fer els amos de pràcticament tota la Península, no sense haver de fer front a diferents intents etruscs de reconquerir la ciutat.
 • -256 BCE

  Primera guerra púnica

  Primera guerra púnica
  Va començar amb la intervenció de Roma a Sicília, quan Roma era aliada amb els mamertins,que eren uns mercenaris de Siracusa, que lluitaven contra els cartaginesos a Messina. La guerra va passar al mar, on originàriament els romans era qui dominaven, fins que l'exèrcit de la nova flota, comandada pel cònsul Duili àdhuc va permetre una expedició sobre la costa cartaginesa a Tunis l'any 256 a.C
 • Period:
  -218 BCE
  to
  -201 BCE

  Segona guerra púnica

  Aquesta guerra púnica va ser entre l'any 218 A.C i el 201 A.C. Aquesta és veu que és la guerra més famosa de les tres que va haver, ja que es va produir durant la famosa expedició d' Aníbal contra Roma. Com que els cartaginesos havien perdut la primera guerra púnica i havien tingut molta pèrdua de territoris, amb el comandant Amílcar Barca, van conquerir una part del sud i l'est de la península Ibèrica fins a l'Ebre, una zona de grans riqueses minerals.
 • Period:
  -149 BCE
  to
  -146 BCE

  Tercera guerra púnica

  Aquesta guerra va durar tres anys, del 149 a.C al 146 a.C. La van començar els romans, per por a una revolta del poder cartaginès. Roma va començar una cruel execució sota el poder de Masinissa I i va guanyar a l'exèrcit de Escipió Emilià. La ciutat de Cartago va ser totalment arrassada i no es va reconstruïr fins al cap de 150 anys amb Juli Cèsar al capdavant.
 • -31 BCE

  Batalla d'Acctium

  Batalla d'Acctium
  La Batalla d'Actium va ser la desició de l'imperi, entre Octavi i Marc Antoni amb Cleòpatra el 2 de setembre del 31 a.
 • -27 BCE

  Naixement de Crist

  Naixement de Crist
 • Period:
  -27 BCE
  to
  476

  Imperi

  Octavi August es va proclamar emperador de Roma l'any 27 aC. Roma va voler conquerir més territori i es va fer amb el poder de Gran Bretanya. Dàcida i va incorporar Mauritània (el nord d'Àfrica i Aràbia, Armènia i Mesopotàmia. Després d'això, al segle III, l'imperi va començar a decaure a causa de les incurcions de pobles del nord. L'any 395 Tedosi el Gran va dividir l'imperi en dos parts: L'imperi d'Occident i l'imperi d'Orient. Més tard, l'imperi d'Occident va ser invait pels bàrbars.
 • Period:
  -27 BCE
  to
  200

  Esplendor

  El poder del senat va començar a disminuir a partir del segle l aC. L'any 27 aC es va proclemar emperador Cèsar August. Octavi va consolidar les fronteres de l'Imperi. Roma va aconseguir la màxima extenció territorial. Va acabar al segle ll
 • Period:
  200
  to
  476

  La crisi

  En el segle lll es va iniciar una greu crisi que va afectar a tota la societat romana. Es va dividir l'imperi en l'Imperi Romà d'Orient i l'Imperi Romà d'Occident. A Occident el comerç va disminuir i les ciutats es van anar desapoblant. Aprofitant aquesta situació, van destruir definitivament l'Imperi Roma d'occident.
 • Period:
  330
  to
  1453

  Imperi Romà d'Orient

  També es coneix com a Imperi Bizantí. Va sobreviure a la amenaça germànica i va durar 10 segles. L'any 1453 els turcs van ocupar la seva capital, Constantinoble.
 • 380

  Conversió de Roma al cristianisme

  Conversió de Roma al cristianisme
  Des del començament de Roma, els cristians van ser perseguits fins que l'emperador Constantí es va fer cristià. Més endevant, al 380 l'emperador Tedosi va del cristianisme la religió oficial de l'Imperi Romà.
 • 476

  La caiguda de l'Imperi Romà

  La caiguda de l'Imperi Romà
  Aquest procés llarg, va culminar l'any 476 amb la destrucció del darrer emperador romà. La decadència i l'esfonrdament de l'Imperi Romà d'Occident, és el pas de l'edat antiga a l'edat mitjana.