881955ec 0c79 4b35 801a da72043bf872

TimetoastCarlaQuesada1ESOC

 • 3500 BCE

  INICI DE L'EDAT ANTIGA/ INICI ESCRIPTURA

  INICI DE L'EDAT ANTIGA/ INICI ESCRIPTURA
  L’aparició de l’escriptura cap a l’any 3500 aC a Mesopotàmia, l’actual Iraq, marca l’inici de la Història i de la seva primera etapa: l’Edat Antiga. L’Edat Antiga s’estén des que hi ha humans que comencen a escriure, fa uns 5.500 anys, fins a la caiguda de l’Imperi romà, l’any 476 dC.
  https://es.slideshare.net/jpicas/ledat-antiga-de-laparici-de-lescriptura-a-la-fi-de-limperi-rom
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Edat_mitjana
 • Period: 3000 BCE to 30

  LA CIVILITZACIO GREGA

  La civilització grega va néixer en la Península grega i la seva cultura es va estendre per les costes del mar Mediterrani.Moltes coses de la nostra cultura actual van ser iniciades pels grecs fa més de 2.000 anys. El teatre, la Filosofia, la Física, els Jocs Olímpics, la democràcia..., els hi devem als grecs.En aquest període es va desenvolupar l'escriptura.
  [https://fetshistorics.files.wordpress.com/2015/09/ledat-antiga1.pdf]
  (https://www.timetoast.com
 • Period: 3000 BCE to 1200 BCE

  CIVILITZACIÓ MINOICA

  La civilització minoica va ser una cultura prehel·lenística de l'edat de bronze, desenvolupada a l'illa de Creta entre els anys 3000 i 1200 aC. El seu nom és producte del seu descobridor Sir Arthur Evans, que va relacionar el Palau de Cnossos, el més representatiu de la cultura, amb el palau del rei Minos i la llegenda del minotaure.
  https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Civilització_minoica
 • 776 BCE

  ELS JOCS OLIMPICS

  ELS JOCS OLIMPICS
  La data d'implantació dels Jocs Olímpics de l'antiguitat més acceptada és l'any 776 aC; aquesta data es basa en inscripcions trobades a Olímpica en les quals es llisten els guanyadors d'una cursa a peu duta a terme cada quatre anys justament des del 776 aC. Els Jocs de l'antiguitat consistien en curses, esdeveniments eqüestres i un pentatló que comprenia salt, disc, javelina, cursa a peu i lluita).
  https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Jocs_Ol%C3%ADmpics
 • Period: 753 BCE to 476

  LA CIVILITZACIO ROMANA

  La civilització romana va nàixer en la ciutat de Roma i es va estendre per tots els territoris de la costa del mar Mediterrani. Està situada a la vora del riu Tíber, en el centre de la Península Itàlica. El seu relleu és predominantment muntanyenc: la serralada dels Alps es troba en el nord i les muntanyes Apenins la recorren de nord a sud.
  https://fetshistorics.files.wordpress.com/2015/09/ledat-antiga1.pdf
 • Period: 650 BCE to 146 BCE

  L’IMPERI CARTAGINÈS

  L'Imperi cartaginès o simplement Cartago fou una monarquia i posteriorment una república de ciutats-estat fenícies del nord d'Àfrica i la península Ibèrica que va durar des del 650 aC, amb la independència de la metròpoli Tir fins al 146 aC: Estava més o menys sota el control de la ciutat-estat de Cartago després de la caiguda de Tir a mans de l'Imperi Selèucida.https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Imperi_cartaginès
 • Period: 509 BCE to 27 BCE

  REPÚBLICA ROMANA

  La civilització romana va nàixer en la ciutat de Roma i es va estendre per tots els territoris de la costa del mar Mediterrani. Està situada a la vora del riu Tíber, en el centre de la Península Itàlica. El seu relleu és predominantment muntanyenc: la serralada dels Alps es troba en el nord i les muntanyes Apenins la recorren de nord a sud.
  https://fetshistorics.files.wordpress.com/2015/09/ledat-antiga1.pdf
 • Period: 499 BCE to 496 BCE

  REVOLTA JONICA

  La revolta Jònica fou un conflicte armat entre els països de l'Àsia Menor i Xipre contra l'Imperi Persa, que va representar un episodi decisiu de la confrontació entre grecs i perses. Els habitants del sud-est d'Europa i sud-oest d'Àsia es van revoltar contra els dictadors perses que havien ocupat el seu territori. Aquest conflicte s'inicià l'any 499 aC, i acabà amb la derrota grega l'any 494 aC. https://ca.wikipedia.org/wiki/Revolta_j%C3%B2nica
 • 490 BCE

  LA BATALLA DE MARATÓ

  LA BATALLA DE MARATÓ
  La Batalla de Marató (490 aC) va ser la culminació del primer intent del rei Darios I de Pèrsia de conquerir la resta dels grecs i afegir-los a l'Imperi aquemènida, assegurant així la regió més feble de la seva frontera occidental.
  https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_Marató
 • Period: 400 BCE to 100 BCE

  EL PERÍODE HEL.LENÍSTIC

  El període hel·lenístic o època hel·lenística (del segle IV aC al segle I aC), llevat dels seus personatges importants com ara Alexandre Magne i Cleòpatra VII, es considera un període de transició, potser fins i tot de declivi o de decadència, entre l'esplendor del període clàssic de Grècia i el poder de l'Imperi romà que el succeiria.
  https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Per%C3%ADode_hel·len%C3%ADstic
 • Period: 323 BCE to 146 BCE

  GRÈCIA HEL.LENÍSTICA

  La Grècia hel·lenística és el període hel·lenístic de la història de la Grècia peninsular, i que comença amb la mort d'Alexandre Magne el 323 aC i acaba amb l'annexió de la península i les illes gregues a Roma el 146 aC.
  https://ca.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A8cia_hel%C2%B7len%C3%ADstica
 • Period: 264 BCE to 146 BCE

  LES GUERRES PUNIQUES

  Les Guerres Púniques van ser una sèrie de tres guerres que van enfrontar, entre els anys 264 aC i 146 aC, les dues principals potències del Mediterrani de l'època, Roma i Cartago, anomenades així pel fet de ser la denominació que els romans donaven als cartaginesos (púnics), poble d'origen fenici. Roma guanya a Cartago a les Guerres Púniques.
  https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Guerres_Púniques
 • Period: 218 BCE to 19 BCE

  CONQUESTA ROMANA D’HISPANIA

  La conquesta romana d'Hispània es va iniciar el 218 aC.
  Abans de la Primera Guerra Púnica els cartaginesos havien fet acte de presència en una part de la península Ibèrica al sud de l'Ebre, encara que el seu domini es limitava a Gades i Eivissa.
  https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Conquesta_romana_d%27Hispània
 • 146 BCE

  DESENLLAÇ GUERRES PUNIQUES

  DESENLLAÇ GUERRES PUNIQUES
  Les Guerres Púniques van ser una sèrie de tres guerres que van enfrontar, entre els anys 264 aC i 146 aC, les dues principals potències del Mediterrani de l'època, Roma i Cartago, anomenades així pel fet de ser la denominació que els romans donaven als cartaginesos (púnics), poble d'origen fenici.
  Roma guanya a Cartago a les Guerres Púniques.
  https://fetshistorics.files.wordpress.com/2015/09/ledat-antiga1.pdf
 • Period: 301 to 501

  LES INVASIONS BÀRBARES

  Les invasions bàrbares van ser un gran moviment migratori de poblacions de l'est i del sud que van envair l'Imperi romà des de l'inici del segle IV fins al segle VI: els vàndals, els huns, els gots, els francs, els angles i els saxons.https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Invasions_bàrbares
 • 313

  EDICTE DE MILÀ

  EDICTE DE MILÀ
  L'edicte de Milà fou un decret promulgat a la ciutat del Milà el 313 pels emperadors Constantí el Gran i Licini I, que van confirmar l'edicte de tolerància de Sàrdica i van precisar els seus termes. https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Edicte_de_Milà
 • 476

  CAIGUDA DE L’IMPERI ROMÀ D’OCCIDENT

  CAIGUDA DE L’IMPERI ROMÀ D’OCCIDENT
  La caiguda de l'Imperi Romà d'Occident és el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l'Imperi romà d'Occident l'any 476.
  https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Edat_antiga