Get into comic books

Història del Còmic

  • The Yellow Kid

    The Yellow Kid
    Va ser un còmic creat el 1895 per Richard Felton Outcault que aparegué per primera vegada al diari New York Journal. La vinyeta va passar a ser una tira, on en vegada de globus de text, les seues idees eixien escrites sobre el seu camisó o en la paret, fins que per fi van incorporar el globus. El seu èxit fou tan gran que tots els periòdics començaren a publicar tires còmiques en totes les seues edicions. Comptava amb les tres condicions que permetien identificar el gènere del còmic.
  • Little Nemo

    Little Nemo
    És un còmic, obra de l'estatunidenc Winsor McCay, considerat el primer gran clàssic de la història del còmic. El protagonista del còmic era un nen anomenat Nemo, i cada pàgina de la sèrie corresponia a un somni seu. McCay realitza una exploració exhaustiva de les possibilitats del mitjà, emprant multiplicitat d'enquadraments, i juga amb el format de la pàgina de forma espectacular i sorprenent, a més de ser un dels primers a aprofitar l'enorme potencial del color de les pàgines dominicas.
  • King Features Syndicate

    King Features Syndicate
    King Features Syndicate és una agència de premsa estatunidenca propietat de la Hearst Corporation que és líder en la distribució de tires de premsa, columnes periodístiques, i passatemps a milers de diaris de tot el món.
  • Naiximent del còmic en Espanya

    Naiximent del còmic en Espanya
    A 1917 naix a Barcelona el primer semanari infantil, el TBO. La seua popularitat incrementa i durant els anys vint i trenta sorgeixen historietes com les de Pulgarcito (1921), Pinocho (1925), La Revista de Mickey (1935) i Flechas y Pelayos (1939).
  • Època Daurada

    Època Daurada
    A partir de la crisi del 1929, es creen les millors historietes, incloent Dick Tracey de Chester Gould, The Phantom de Lee Falk, Principe Valiente de Harold Foster, Flash Gordon de Alex Raymon, Popeye d' E.C Segar, The Spirit de Will Eisner i Lil' Abner de Al Capp, entre altres.
  • DC Comics

    DC Comics
    DC és una editorial nord-americana dedicada a la realització i venda de còmics. L'èxit va ser extraordinari i van sorgir històries de personatges com Superman, Batman, Dona Meravella i també el primer equip de superherois: la Justice Society of America (Societat de la Justícia d'Amèrica). A finals de la dècada dels 40 els superherois van començar a decaure i la companyia va intentar focalitzar-se en altre gèneres com la ciència-ficció, els westerns, l'humor i, fins i tot, el còmic romàntic.
  • Mentrestant a Europa...

    Mentrestant a Europa...
    Mentrestant, a Europa (especialment a França i Bèlgica) van sorgir diversos cómics com, a 1938, Spirou, creada per l'autor belga Frankin, o Lucky Luke, creat per Morris al 1946.
  • Avanços amb el còmic espanyol

    Avanços amb el còmic espanyol
    Després de la Guerra Civil sorgeix una indústria del còmic amb quaderns d'aventures apaïsats. Per exemple, apareix Roberto Alcázar y Pedrín, de Juan Bautista Puerto, que exalta els valors tradicionals de l' Espanya de l'època, el nacionalisme catòlic del franquisme.
  • El Manga

    El Manga
    Malgrat aparèixer en els anys vint, no és fins a 1956 amb l'aparició d'Astro Boy, que el Manga surt a la llum. Avui dia ha aconseguit gran fama en la població juvenil per la varietat, incloent gèneres com el Gekiga (realista) i el Kodomo.
  • Anys 60 a Europa

    Anys 60 a Europa
    El còmic es començà a considerar un mitjà de comunicació. Apareixen les revistes Pilote (Asterix i Obelix, Blueberry), Hara-Kiri, Charlie Hebdó, Metalhurlant (que apareix més tard, als anys 70).
  • Boom del còmic per a adults

    Boom del còmic per a adults
    Als anys 70 i 80 apareixen revistes de tots els estils:
    fantàstiques (CIMOC, 1984 ...), experimentals (Rambla, Cairo o
    Madriz), undergrounds (El Víbora), eròtiques (Totem, Kiss), satíriques (El Jueves, el Papus), terror (Creepy), femenines (Esther), va degenerar (1984, Cimoc).
  • La novel·la gràfica

     La novel·la gràfica
    Durant els anys 90 desapareixen pràcticament totes les revistes dedicades a la historieta però creix la novel·la gràfica, històries llargues en un sol volum de caràcter intimista i madur. Exemples: Kiki de Montparnasse, Así calló Zaratustra, Los surcos del azar (Paco Roca), El libro de os insectos humanos...