Mallorca mapa antic

HISTÒRIA DE MALLORCA (ABANS DE CRIST)

 • Jun 1, 1000

  Arribada dels pobles colonitzadors a Mallorca

  Arribada dels pobles colonitzadors a Mallorca
  Els primers pobles colonitzadors, els fenicis, grecs i cartaginesos, van arribar a les Illes Balears, també la de Mallorca, on hi fundaren colònies per tal de comerciar amb els balearics, els descendents dels pobladors talaiots. Els baleàrics dotaven d'una gran tècnica en l'ús de la fona i eren preciats per la seva habilitat en la guerra. De fet, els carteginesos els llogaven lluitar contra l'imperi romà.
 • Period: to

  EDAT ANTIGA (HISTÒRIA)

  Ús de l'escriptura (1300 A.c.) - Caiguda de l'Imperi Romà d'occident (476d.C.)
  Informació de la història de Mallorca
 • Arrivada dels romans a Mallorca

  Arrivada dels romans a Mallorca
  Quan els romans, a través de barcos, arribaren a Mallorca, construiren ciutats a partir dels pobles talaiocs posteriors. Les ciutats més importants van ser Palma i Pollentia (actual Alcúdia), a la foto. El nom Mallorca prové del nom mallorquí de l'actual Mallorca, Insula Maior
 • Civilització talaiòtica 4000a.C. - 1300 a.C.

  Civilització talaiòtica 4000a.C. - 1300 a.C.
  Civilització talaiotica (2000 a.C.) Es creu que a voltants d'aquesta data, va apareixer aquesta civilització, la qual també és una època i una cultura. Gràcies a la gran població dels pobles talaiots, i a que usaven la pedra com a material de construccoí, s'han trobat un munt de restes de tal civilització. Les més abundants són ells anomenats talaiots, unes torres erigides per vigilància, rodones o quadrades. També es troben algunes necròpolis i la famosa taula, on es tenien lloc ritus religio
 • Period: to

  PREHISTÒRIA

  Des dels inicis de la raça humana - aparició de la escriptura (1300 a.C.)
  Informació de la història de Mallorca
 • Cultura pretalaiòtica

  Cultura pretalaiòtica
  És la població anterior a la gtalaiòtica.Avui podem veure rastres de la seva existàcia a Mallorca ccontemplant poblats megalítics, dolmens (encara que pocs) i ceràmica incisa.
 • Primeres restes humanes

  Primeres restes humanes
  Fins ara,aven els primers humans a Mallorca a l'edat de Bronze, però, en menys dels deu últims anys, s'ha demostrat vida humana quatre milenis abans de Crist a través de restes a les cobes de la Cova de Muleta, a Sóller, i l'abric de Son Metge, a Valldemossa.