Historia de la música

 • Period: 3500 BCE to 2100 BCE

  Mesopotàmia

  Música de Mesopotàmia va ser una expressió historiogràfica per referir-se a la història de la música de l'antiga civilització mesopotàmica. Per a la producció musical contemporània de la regió se sol emprar música de l'Iraq o, genèricament, música àrab
 • Period: 3100 BCE to 30 BCE

  Egipte dels Faraons

  L'antic Egipte o l'Egipte antic va ser una civilització de l'Antiguitat, que es va originar al llarg del llit mitjà i baix del riu Nil, la història del qual abasta més de tres mil·lennis. Se la considera una de les més importants de la humanitat.
 • Period: 2500 BCE to 3500 BCE

  Prehistòria

  La prehistòria és, segons la definició tradicional, el període de temps transcorregut des de l'aparició dels primers hominins, antecessors de l'Homo sapiens, fins que tenim constància de l'existència de documents escrits, cosa que va passar en primer lloc a l'Orient Pròxim el 3300 a.
 • 2000 BCE

  La partitura més antiga

  La partitura més antiga que conservem es va escriure fa 4.000 anys. La peça es titula «El prec de la dona estèril» i està escrita en caràcters cuneïformes.
 • 1200 BCE

  Dies Irae

  Dies irae és un famós himne llatí del segle XIII atribuït al franciscà Tomás de Celano, amic i biògraf de San Francisco de Asís. També s'han considerat com a possibles autors el papa Gregori el Gran, Sant Bernat de Claravall o els frares dominics Umbertus i Frangipani.
 • Period: 1200 BCE to 146 BCE

  Antiga Grècia

  Les locucions Antiga Grècia i Grècia Antiga es refereixen al període de la història grega que abasta des de l'Edat fosca de Grècia, començant l'any 1200 aC. C. i la invasió dòrica, fins a l'any 146 a. C. i la conquesta romana de Grècia després de la batalla de Corint.
 • Period: 476 BCE to 1492 BCE

  Edat Mitjana

  L'Edat Mitjana és el període històric que abraça des de la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident (476) fins al Descobriment d'Amèrica (1492). Aquest llarg període històric, conegut també com a feudalisme, era una organització social, política i econòmica basada en la terra i en el vassallatge.
 • Period: 27 BCE to 476 BCE

  Imperi Romà

  L'Imperi romà va ser el període de la civilització romana posterior a la República i caracteritzat per una forma de govern autocràtica.