161821621 2000x1333

Història de l'art- GRÈCIA

 • 776 BCE

  Primera Olimpíada

  Primera Olimpíada
 • 700 BCE

  Iliada, Odisea (Homer)

  ·ILIADA: és un poema èpic grec atribuït a Homer. Està dividida en 24 cants, narra 51 dies de la Guerra de Troia, a la ciutat de Troia per part de les tropes gregues, a la recerca d'Hèlena, la dona de Menelau raptada per Paris.
  ·ODISSEA: és el segon dels grans poemes èpics grecs atribuïts a Homer. Es considera un dels poemes fundacionals del cànon literari occidental. Relata les aventures de l'heroi grec Odisseu (Ulisses) des que va partir de la conquerida Troia fins que torna a casa, a Ítaca.
 • Period: 700 BCE to 500 BCE

  Etapa Arcaica

 • Period: 600 BCE to 500 BCE

  Tales de Milet, Anaximandre, Pitàgores, Heràclit i Parmènides

  ·TALES DE MILET: fou un filòsof grec. Els seus interessos eren les matemàtiques, l'astronomia i la política, i se'l considera fundador de la filosofia occidental.Va crear l'escola de Milet on també hi hagué el seu alumne Anaximandre.
  ·ANAXIMANDRE: Anaximandre de Milet va ser un filòsof, científic i alquimista grec. Era fill de Praxíades i alumne de Tales.
  ·PITÀGORES:va ser un filòsof i matemàtic grec. Heràclit d'Efes diu que és fill de Mnèsarc.
  ·HERÀCLIT: fou un filòsof presocràtic d'Efes.
  ...
 • 594 BCE

  Reforma Política

  Reforma Política
  Solón comença a reformar el sistema polític d'Atenes. Va ser considerat un dels Set Savis de Grècia.
 • Period: 490 BCE to 480 BCE

  Guerres Mèdiques

  Les Guerres Mèdiques són els dos conflictes bèl·lics en què es van enfrontar la major part de les ciutats gregues unides contra l'Imperi Aquemènida, conegut també com a Imperi Mèdic, a començaments del segle V aC.
 • Period: 460 BCE to 457 BCE

  Muralles Llargues i Creació d'Acròpolis.

  Es construeixen les muralles llargues al voltant d'Atenes i el Pireo. També es va construir la primera Acròpolis.
 • Period: 431 BCE to 404

  Guerres del Peloponès

  La guerra del Peloponès va ser un conflicte bèl·lic que va afectar Grècia del 431 aC al 404 aC i va enfrontar Atenes i els seus aliats, de tendència democràtica, i Esparta i els seus, de tendència oligàrquica.
 • 400 BCE

  Demòcrit,Sofistes i Sòcrates

  Demòcrit,Sofistes i Sòcrates
  ·DEMÒCRIT: fou un filòsof grecque va escriure uns comentaris sobre Plató, Fedó i Alcibíades.
  ·SOFISTES:Els filòsofs sofistes de l'antiga Grècia eren una mena de mestres ambulants que oferien els seus ensenyaments sovint a canvi de diners.
  ·SÒCRATES: fou un filòsof grec, a qui es considera el fundador de la filosofia occidental. Només ens n'ha arribat informació per mitjà dels seus deixebles i d'alguns poetes com Aristòfanes. Sòcrates prèn renom per la seva contribució al camp de l'ètica.
 • 400 BCE

  Èsquil - Sòfocles - Aristòfanes

  Èsquil - Sòfocles - Aristòfanes
  ·ÈSQUIL: fou un dramaturg grec. Predecessor de Sòfocles i Eurípides, és considerat com a creador de la tragèdia grega.
  ·SÒFOCLES: va ser un dels tres grans dramaturgs tràgics de l'antiga Atenes, juntament amb Èsquil i Eurípides. Va ser autor d'unes 123 obres, entre les quals hi ha tragèdies de la importància i influència d'Èdip rei i Antígona.
  ·ARISTÒFANES: fou un còmic i dramaturg grec. És famós per haver escrit comèdies com Els ocells per als festivals atenencs: els Grans dionisíacs i Lenaea.
 • Period: 400 BCE to 350 BCE

  Etapa Clàssica

 • Period: 350 BCE to 90 BCE

  Etapa Hel·lenística

 • 300 BCE

  Plató i Aristòtil

  Plató i Aristòtil
  ·PLATÓ: fou un filòsof de gran influència en l'Antiga Grècia.
  Va crear un sistema filosòfic, el platonisme, i un centre de formació, l'Acadèmia. Va ser deixeble de Cràtil i de Sòcrates, i mestre d'Aristòtil.
  ·ARISTÒTIL: fou un filòsof de l'Antiga Grècia. Se'l considera com un dels grans pensadors de la humanitat. La seva lògica, naturalisme i ètica van dominar en el pensament europeu.
  Aristòtil va dominar el coneixement des de la filosofia a la biologia, matemàtiques i psicologia.
 • 300 BCE

  Eurípides

  Eurípides
  Fou un dels tres grans poetes tràgics grecs antics, juntament amb Èsquil i Sòfocles. Es creu que va escriure 92 drames, però només se'n coneix l'existència de 19, que mostren que va ser un tràgic de mèrit incomparable. Com altres tràgics, les obres d'Eurípides tracten de llegendes i esdeveniments de la mitologia d'un temps llunyà, molt anterior al segle V aC d'Atenes.
 • Period: 200 BCE to 100 BCE

  Epicureïsme i Estoïcisme

  ·EPICUREÏSME: és una doctrina creada per Epicur. Se solen anomenar epicuris especialment, tant els seguidors d'Epicur en vida d'aquest, com els continuadors de l'escola fins que aquesta s'extingí, si bé també es poden anomenar epicuris.
  ·ESTOÏCISME: sistema filosòfic fundat per Zenó de Cítion. El nom de l'escola estoica prové del lloc on Zenó donava els ensenyaments: pòrtic (stoà) d'Atenes. Consideren estòiques les doctrines ètiques que defensen la indiferència entre els plaers i dolors externs
 • 100 BCE

  Apol·loni

  Va ser un lingüista i gramàtic grec.Va escriure diverses obres entre les quals destaca 'Coordinació (sintaxi) de les parts del discurs', obra en què hi apareix per primera vegada el terme sintaxi.