GRÈCIA ANTIGA

Timeline created by aitana.mantolan.garcia
In History
 • 323

  Època Helenística

  Època Helenística
  va començar al 323 fins al 30 a.C, Alexandre Magne va ser el líder de Grècia, durant aquest temps va difundir la cultura grega. Al 200 a.C. limperi roma, dirigit pèl primer emperador de Roma Octavi, va començar a apoderar-se de totes les terres colonitzades per els grecs, L'ultim regne que va ser conquerit va ser la dinastia de ptolomeo.
 • 499

  Època Classica

  Època Classica
  va començar al 499 fins a 323 a.C,aquesta època es caracteritza per les guerres mediques,les guerres mediques eren guerres de pobles grecs contra l'imperi persa.
  La segona guerra medica va ser amb els pobles d'esparta i atenes.
 • 776

  Ềpoca Arcaica

  Ềpoca Arcaica
  va començar a l'any 776 a.C.És va recuperar la escriptura,es va començar a utilitzar al moneda,Va haberi molta escasitat de les ciutats.Van marcar en aquesta epoca la colonització.
 • 1200

  Època Fosca

  Època Fosca
  Va començar a l'any 1200 al 750,és diu època fosca per la poca informació que hi ha de la època,pertany a l'edat del ferro.Va haberi u moment important a finals de l'època fosca,van arribar les polis,que eran ciutats i es van fer molt mes gran,es van evolucionar,els governaven ells mateixos erean aristocràtics
 • Época Misenica

  Época Misenica
  va començar a l'any 1600 al 1200 és localitza en Peloponés.És dedicaven a la agricultura i al comerç de metalls.
 • Civilització cretenca o Minoica

  Civilització cretenca o Minoica
  va començar a l'any 3000 i va acabar al 1450a.C,pertany a l'epoca del Bronce.La civiltzació esta localitzada a l'illa de creta ,també rep el nom de minoica perque va regnar el rei Minos,aquesta va ser la primera civilització grega.És van dedicar al comerç de ceramica i teixits.Van construir gran palaus i van coneixer l'escriptura linial A