GRECIA ANTIGA

 • Period: 800 BCE to 500 BCE

  Epoca Arcaica

  Època arcaica és una periodització de la història de l'antiga Grècia amb la qual la historiografia distingeix l'etapa en què l'Hèl·lade va sortir de el període anterior l'Edat Fosca, caracteritzada per la distribució de l'espai hel·lènic entre tribus indoeuropeas
 • Period: 800 BCE to 500 BCE

  Colonització

 • 776 BCE

  JOCS OLIMPICS

  JOCS OLIMPICS
  Els Jocs Olímpics de l'antiguitat, originalment anomenats simplement els Jocs Olímpics, foren una sèrie de competicions atlètiques celebrades a la ciutat d'Olímpia entre diferents polis de l'Antiga Grècia. Varen celebrar-se a Olímpia entre els anys 776 aC i 393 dC.
 • 575 BCE

  Fundació d'Empuries

  Fundació d'Empuries
  Empúries fou una antiga colònia grega fundada pels foceus i posteriorment romana ubicada a l'extrem sud del golf de Roses,
 • Period: 500 BCE to 338 BCE

  Epoca Classica

  Aquest període clàssic va veure l'annexió de gran part de la Grècia moderna per part de l'Imperi Aquemènida i la seva posterior independència. La Grècia clàssica va tenir una poderosa influència sobre l'Imperi Romà
 • Period: 500 BCE to 479 BCE

  Guerres Mediques

  Les guerres mèdiques són els dos conflictes bèl·lics en què es van enfrontar la major part de les ciutats gregues unides, liderades per Atenes, contra l'Imperi Aquemènida, conegut també com a Imperi Mèdic, a començaments del segle v aC.
 • Period: 495 BCE to 429 BCE

  Predomini d'Atenes: Pericles

  Pèricles va ser un home d'estat grec atenenc tan important que va donar nom a tot el segle V aC.
 • 476 BCE

  Lliga de Delos

  Lliga de Delos
  La Lliga de Delos, també coneguda com a Lliga Hel·lènica, fou una confederació o aliança militar entre polis o ciutats estat de l'Antiga Grècia per defensar-se dels perses. Estava organitzada entorn d'Atenes i comprenia les ciutats jòniques de l'Àsia Menor, Calcídia, Eubea i les Cíclades.
 • Period: 431 BCE to 404 BCE

  Guerra del Peloponés

  La Guerra del Peloponès va ser un conflicte bèl·lic que va afectar a Grècia en els anys des del 431 aC fins al 404 aC i va enfrontar la Lliga de Delos i els seus aliats, de tendència democràtica, contra Esparta i els seus, de tendència oligàrquica.
 • 338 BCE

  Macedonia Conquereix Grecia

  Macedonia Conquereix Grecia
  Durant el regnat del rei Argead Felip II (Macedònia va sotmetre la Grècia continental i el regne tris Odrisi mitjançant la conquesta i la diplomàcia. Durant la posterior campanya de conquesta d’Alexandre, va enderrocar l’Imperi aquemènida i va conquerir un territori que s’estenia fins al riu Indus.
 • Period: 338 BCE to 136 BCE

  Epoca hel·lenistica

  S'anomena període hel·lenístic, hel·lenisme o període alexandrí per Alexandre el Gran a una etapa històrica de l'Antiguitat els límits cronològics vénen marcats per dos importants esdeveniments polítics: la mort d'Alexandre el Gran
 • Period: 336 BCE to 323 BCE

  Imperi d'Alexandre

  Fill i successor d'Olimpia d'Epiro i Filip II de Macedònia, el seu pare el va preparar per regnar proporcionant experiència militar i encomanant a Aristòtil la seva formació intel·lectual. El seu ascens a l'tron no va ser fàcil, el seu pare el va exiliar amb la seva mare per considerar-lo un fill adúlter. La seva mare es va exiliar a Epiro i les amistats d'Alejandro també van ser exiliades per una possible conspiració.
 • 146 BCE

  Conquesta Romana

  Conquesta Romana
  Grècia romana és la denominació de el període d'història de Grècia que va seguir a la victòria romana sobre la Lliga Aquea a la batalla de Corint, en l'any 146 a. C., fins a l'escissió de l'Imperi romà en dues parts, que va tenir lloc en l'any 395 i que és quan comença la història de l'Imperi bizantí.