CRISIS ECONÒMIQUES - Carolina Zurita, Alba Arnau, Zuzanna Lasota, Jan Bronevetzky i Lan Falcó

  • Crisis del petroli

    Crisis del petroli
    Entre el final de la Segona Guerra Mundial i ben entrats els anys 70, el Japó, els Estats Units i Europa consumien petroli massivament. És a dir, a occident existia una forta dependència del petroli.
  • Baburu Keiki

    Baburu Keiki
    Els acords del plaça i els del Louvre haurien d'haver frenat el Japó, però el que van aconseguir va ser una bombolla de condicions èpiques. El 1989 el Banc del Japó comença a apujar els tipus d'interès de mica en mica, amb l'objectiu de frenar la bombolla, arribant a assolir un 6%. La bombolla rebenta el 1990 deixant una crisi econòmica de la qual encara s'està recuperant. Aquest any la borsa va caure un 32%.
  • Crisis bombolla puntcom

    Crisis bombolla puntcom
    Bombolla puntcom és un terme que fa referència a un període de creixement en els valors econòmics d'empreses vinculades a Internet. Durant aquest període, les borses de valors de les nacions occidentals van veure un ràpid augment del seu valor a causa de l'avenç de les empreses vinculades al nou sector d'Internet ia l'anomenada nova economia.
  • Crisis asiàtica

    Crisis asiàtica
    La crisi financera que afecta l'Àsia es va desencadenar el 2 de juliol de 1997, a partir de la flotació del bath tailandès. Aquesta va resultar en una brusca devaluació de la moneda tailandesa, que es va manifestar en una forta fugida de capitals i una caiguda vertiginosa de la seva borsa de valors.
  • Bombolla immobiliària a Espanya

    Entre els anys 1998 i 2008 va tenir lloc una bombolla immobiliària que va afectar els preus però no tant el volum construït. La bombolla de què tracta aquest article va tenir el seu començament el 1997 i ha durat fins a finals del 2007 o principis del 2008 quan es va produir el seu esclat i les seves conseqüències.
  • Crisis del Corralito (Argentina)

    Crisis del Corralito (Argentina)
    Va ser una crisi política, econòmica, social i institucional, potenciada per una revolta popular generalitzada sota el lema "Que se'n vagin tots" que va causar la renúncia del llavors president de l'Argentina Fernando de la Rúa, donant lloc a un període d'inestabilitat política durant el qual cinc funcionaris van exercir el poder executiu nacional.
  • Crisis hipotecària

    La crisi hipotecària va produir, a partir de setembre de 2008, nombroses fallides financeres, nacionalitzacions bancàries, constants intervencions dels bancs centrals de les principals economies desenvolupades, descensos en les cotitzacions borsàries i un deteriorament de l'economia global real, que ha suposat l'entrada en recessió d'algunes de les economies més desenvolupades.
  • Crisis financera a Grècia

    Els anys de despeses no controlades, les facilitats per a obtenir crèdits i els fracassos a l'hora d'implementar reformes financeres van deixar Grècia greument exposada a la crisi econòmica global, cosa que van revelar algunes estadístiques que fins aleshores havien estat dissimulades i que demostraven que Grècia superava el dèficit econòmic establert com a límit a l'Eurozona.