Maxresdefault

L'edat antiga Andrés López 1ESOC

 • 5200 BCE

  APARICIÓ ESCRIPTURA

   APARICIÓ ESCRIPTURA
  L'escriptura és un mètode de comunicació humana que es realitza mitjançant signes visuals que constitueixen un sistema, que pot o no expressar sense ambigüitat tot el que pot dir una llengua determinada. El domini de l'escriptura i la lectura associada s'anomena alfabetisme. La persona que es dedica professionalment a escriure és escriptora i l'art d'escriure és la literatura.
 • 3300 BCE

  MESOPOTAMIA

  MESOPOTAMIA
  La història de Mesopotàmia és documentada del 10000 aC al 637 dC (conquesta musulmana). El període més important se situa, però, entre el 3100 i el 538 aC, durant el qual fou bressol de tres civilitzacions: sumèria, babilònica i assíria.
 • 3200 BCE

  ANTIC EGIPTE

  ANTIC EGIPTE
  Els jeroglífics van ser un sistema d'escriptura inventat i utilitzat pels antics egipcis per a comunicar-se per escrit. Des de l'època de l'Imperi Antic, els jeroglífics egipcis van ser un sistema d'escriptura en el qual es barrejaven ideogrames, signes consonàntics (simples, dobles, triples i fins i tot de quatre o més consonants) i determinants (signes muts que indicaven a quina família conceptual pertany una paraula)
 • 3100 BCE

  PICTOGRAMES

  Un pictograma és un símbol que comunica un missatge o descriu objectes sense referir-se a la seva forma lingüística. Es defineixen com un dibuix o jeroglífic que comunica continguts o descriu objectes sense relació amb la forma fonètica. Si el dibuix s'assembla al que es vol transmetre s'anomena pictograma. Si vol representar una idea s'anomena ideograma.
 • 3000 BCE

  ANTIGA GRÉCIA

  ANTIGA GRÉCIA
  L'antiga Grècia és el període de la història de Grècia que té gairebé un mil·lenni, fins a la mort d'Alexandre Magne, també conegut com Alexandre el Gran, esdeveniment que marcaria el començament del període hel·lenístic subsegüent. Els antics grecs es troben en una civilització tricontinental, que inclou l'Orient Mitjà, Egipte i una petita àrea de l'Europa del Mediterrani orienta
 • 2500 BCE

  FENICIS

  Els fenicis eren un poble semita sorgit de les migracions dels semites des de Mesopotàmia. Fenícia, la seva terra, era una antiga regió del Pròxim Orient, bressol de la civilització feniciopúnica, que s'estenia al llarg del llevant mediterrani, a la costa oriental del mar Mediterrani. El seu territori comprenia des de la desembocadura del riu Orontes al nord, fins a la badia de Haifa al sud, comprenent àrees dels actuals Palestina, Israel...
 • 2100 BCE

  ANTIGA XINA

  La Xina és un territori històric asiàtic d'orígens mil·lenaris, que va ser un puntal de saviesa en l'antiguitat. Es pot reconèixer una Xina estricta envoltada dels territoris d'altres ètnies, sotmeses al poder central
 • 2000 BCE

  ALFABET

  Cada idioma té el seu propi codi sistematitzat, que pot ser particular per a ella mateixa o variacions d'un altre. Així, per exemple, tots els alfabets en ús a l'Europa occidental provenen de l'evolució de l'alfabet del llatí clàssic. De forma similar, l'alfabet llatí i l'alfabet ciríl·lic neixen de l'alfabet grec, el qual prové de l'alfabet fenici, d'on sorgeix també l'alfabet iber
 • 1900 BCE

  CRETA

  Creta és l'illa més gran de Grècia i la cinquena de la Mediterrània.
  Entre els atractius turístics de l'illa hi ha els jaciments arqueològics de Cnossos, Festos, Gortina i molts altres, el castell venecià de Réthimno o la famosa Gorja de Samarià.
  A Creta hi va haver la civilització minoica (aproximadament entre els anys 3000 i 1400 aC), una de les primeres civilitzacions d'Europa.
 • 1700 BCE

  CANANOES

  Els cananeus són els habitants de Canaan. És probable que els hicses fossin cananeus, almenys en gran part: els amorrites en serien un dels grups principals
  2 Ko (307 paraules) - 17:28, 12 abr 2015
 • 1600 BCE

  INSCRIPCIONS

  Els xinesos feien incripcions per les closques de tortugues
 • 1000 BCE

  LLATÍ

  LLATÍ
  El llatí és una llengua indoeuropea de la branca itàlica, parlada antigament pels romans. A partir de l'evolució de la seva versió vulgar en sorgiren les llengües romàniques que sobreviuen avui dia.
 • 900 BCE

  AMERICA CENTRAL

  L'Amèrica central (en castellà: Centramérica, América Central) és la regió geogràfica dins el continent d'Amèrica compresa entre Amèrica del Nord i Amèrica del Sud. Està envoltada per l'oceà Pacífic i l'oceà Atlàntic. Políticament es divideix en set països independents: Guatemala, Belize, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica i Panamà. La població total d'Amèrica central és 42.688.190 habitants
 • 776 BCE

  JOCS OLIMPICS DE LA ANTIGUETAT

  Els Jocs Olímpics de l'antiguitat, originalment anomenats simplement els Jocs Olímpics (en grec: Ολυμπιακοί Αγώνες; Olympiakoi Agones), foren una sèrie de competicions atlètiques celebrades a la ciutat d'Olímpia entre diferents polis de l'Antiga Grècia. Varen celebrar-se a Olímpia entre els anys 776 aC i 393 dC. Es tracta d'un esdeveniment festiu, on a més de celebrar-se una sèrie de proves esportives, es retien diferents homenatges a les deïtats més importants de l'època.
 • 508 BCE

  DEMOCRACIA

  La democràcia és una forma d'organització de grups de persones, la característica principal és que la titularitat del poder resideix en la totalitat dels seus membres, fent que la presa de decisions respongui a la voluntat col·lectiva dels membres del grup.