Etapes de la història.

By Jemal10
 • 120,000 BCE

  APARICIÓ DELS HOMANDS

  APARICIÓ DELS HOMANDS
  L'evolució dels éssers humans és el seguit de canvis que van sofrir alguns primats fins a arribar a constituir l'actual espècie d'Homo sapiens sapiens.
 • 120,000 BCE

  LA APARICIÓ DE L'ÈSSER HUMA

  LA APARICIÓ DE L'ÈSSER HUMA
  Els éssers humans o homes[2] (Homo sapiens) són una espècie de primats bípedes de la família dels homínids.[3] H. sapiens és l'únic representant vivent del gènere Homo i, alhora, només té una subespècie vivent, H. s. sapiens. Diverses proves basades en la comparació de l'ADN fan pensar que els éssers humans moderns s'originaren a l'Àfrica fa aproximadament 200.000 anys.[4
 • Period: 120,000 BCE to 2500 BCE

  LA PREHISTÒRIA

  La Prehistòria és el primer període històric. Tot i que la història de la Terra com a planeta va començar centenars de milions d'anys abans, la Història de la humanitat té el seu inici amb l'aparició dels primers éssers humans,2 milions d'anys aproximadament.
  De tots els períodes és el més llarg amb diferència, ja que va tenir una durada més gran que tots els altres períodes junts.
 • Period: 120,000 BCE to 10,000 BCE

  PALEOLÍTIC

  El període del Paleolític es va caracteritzar per: Les poblacions eren nòmades i solien mobilitzar-se en petites tribus o grups reduïts. Les activitats principals eren la recol·lecció de fruits i la caça. Es va donar el descobriment del foc durant el Paleolític inferior.
 • 10,000 BCE

  DESCOBERTA DE L'AGRICULTURA

  DESCOBERTA DE L'AGRICULTURA
  El descobriment durant el neolític de la possibilitat de conrear plantes es considera com una revolució en la història de la humanitat. Les tècniques agrícoles.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  NEOLÍTIC

  El Neolític es produeix la sedentarització de l'ésser humà. L'agricultura i la ramaderia garanteixen la provisió d'aliments i es construeixen els primers assentaments permanents.
 • 4000 BCE

  DESCOBERTA DELS METALLS

  DESCOBERTA DELS METALLS
  Dins la prehistòria en la península ibérica, l'edat dels metalls es pot dividir en dues grans etapes. La primera, que arriba fins a la introducció del ferro
 • Period: 4000 BCE to 2500 BCE

  EDAT DELS METALLS

  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en les quals tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria Euroasiàtica que ocupa un període molt ampli en la història caracteritzat pel desenvolupament de les societats humanes de la metal·lúrgia. El període comença, aproximadament, abans del V Mil·lenni aC i acaba al I Mil·lenni aC, amb l'entrada ja dins la Història de bona part de l'Europa Occidental. Es considera que
 • 2500 BCE

  DESCOBERTA DE L'ESCRIPTURA

  DESCOBERTA DE L'ESCRIPTURA
  La història de l'escriptura estudia el desenvolupament de llenguatges d'expressió per mitjà de lletres o altres marques. La història de com han anat
 • Period: 2500 BCE to

  Història

  La història escrita de la humanitat va ser precedida per la seva prehistòria, començant fa uns 2,59 milions d'anys (a l'Àfrica)4 amb el Paleolític (pedra antiga), seguida pel Neolític (pedra nova). El Neolític va veure la revolució agrícola succeir des de 8000 a. C., en diversos processos completament independents i sense contactes entre si:
 • Period: 2500 BCE to 473

  L' EDAT ANTIGA

  L'Edat Antiga va començar amb la invenció de l'escriptura, cap a l'any 3.000 aC aproximadament. A partir d'aquest moment, doncs, els historiadors també disposaran de textos escrits per conèixer com es vivia en el passat.
 • 473

  CAIGUDA DE ROMA

   CAIGUDA DE ROMA
  Odoacre, rei dels hèruls, enderroca l'últim emperador de Roma, Ròmul Augústol, el 4 de setembre de 476. Aquest fet marca la fi de l'Imperi Romà: desapareix l'imperi occidental mentre que l'imperi oriental bizantí sobreviu fins a la caiguda de Constantinoble, el 1453.
 • Period: 473 to 1492

  L'EDAT MITANAJ

  L'Edat Mitjana va començar en el moment de la desaparició de l'últim d'aquests grans imperis, Roma, l'any 476 dC. És un període en què els grans Imperis van deixar pas a regnes més petits, on les ciutats van perdre gran part d'importància, en favor del món rural. La societat es va dividir en dos grups: els que pagaven impostos i els que no.
  La religió cristiana va tenir un gran pes en la societat medieval.
 • Period: 1492 to

  L'EDAT MODERNE

  L'edat moderna és la quarta de les etapes en què es divideix tradicionalment la història a Occident segons la historiografia francesa. L'inici de l'Edat Moderna es pot fixar entre la caiguda de Constantinoble (any 1453) i el Descobriment d'Amèrica (any 1492), i la seva fi en la Revolució Francesa (any 1789),[2]
 • REVOLOCIÓ FRANCESA

  REVOLOCIÓ FRANCESA
  La Revolució francesa (en francès, Révolution française) va ser un conflicte social i polític, amb diversos períodes de violència, que va convulsionar França i, per extensió de les seves implicacions, a altres nacions d'Europa que enfrontaven partidaris i opositors del sistema conegut com el Antic Règim.
 • Period: to

  L'EDAT CONTEMPORANIA

  FL'edat contemporània és el nom convencional que la historiografia occidental, principalment europea i nord-americana, aplica al període històric que comprèn des de la Revolució francesa l'any 1789 fins a la nostra actualitat. Tanmateix, cal tenir en compte que aquest període no és, en cap cas, una època lineal, sinó complexa i amb diferents canvis que la determinen.