Etapes de l'Antiga Grècia

Timeline created by 1z4n
 • 3,000 BCE

  1r Etapa: Civilitzacions Prehel·leniques

  1r Etapa: Civilitzacions Prehel·leniques
  On es desenvolupen les etapes Minoiques ( l'Illa de Creta, amb el rey Minos i el mite del Minotaure, els Grans Palaus de Cnossos) i Micèniques (els pobles Aqueus, la Península del Peloponés, les ciutats fortificades de Micenes (Portes de Lleons), els pobles guerrers amb el ferro, l'escriptura lineal ``B´´).
 • 1,200 BCE

  2n Etapa: Etapa Fosca

  2n Etapa: Etapa Fosca
  Arriben els doris i els jonics, els doris desplaçen als aqueus (micènics), aquests es dirigeixen cap a Àsia Menor i té lloc la guerra de Troya (troyans i aqueus).
 • -800 BCE

  3r Etapa: Etapa Arcaica

  3r Etapa: Etapa Arcaica
  Es produeixen colonitzacions i les polis tenen diferents sistemes de govern (Oligarquia, Esparta, Democràcia, Atenes).
  En el cas d'Esparta, el poder està en mans dels aristòcrates, però, en el cas d'Atenes, el poder residia en les mans del poble.
 • -490 BCE

  4r Etapa: Època Classica

  4r Etapa: Època Classica
  Van tenir lloc les guerres mèdiques entre les polis gregues i els perses (Batalla de les Termòfiles, Batalla de Marató i Batalla Naval de Salamina) i les guerres del Peloponés, on Atenes va guanyar protagonisme i, Esparta, en contra d'aquesta rellevancia, li declara la guerra i guanya.
 • -334 BCE

  5a Etapa: Etapa Hel·lenística

  5a Etapa: Etapa Hel·lenística
  Filip II, rey de Macedònia, va aprofitar els conflictes entres les polis gregues i va atacar-los i conquerir-los. A més, el seu fill, Alexandre el Magne, va conquerir un vast imperi, fins arribar a l'Orient.