Descarga  2021 04 21t092434.849

Eix Cronològic-Wissal Sabboh

 • 40,000 BCE

  Aparició homo hàbilis.

   Aparició homo hàbilis.
  Homo habilis és una espècie extinta d'homínid que visqué a l'Àfrica de l'Est i del Sud, ara fa entre 1,9 i 1,6 milions d'anys.
 • Period: 40,000 BCE to 3000 BCE

  Prehistòria

 • Period: 20,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític

  El paleolític és una etapa de la prehistòria dels humans caracteritzada per l'ús d'instruments de pedra tallada, encara que també s'utilitzaven altres matèries primeres orgàniques (mal conservades i poc conegudes) per construir diversos estris: os, banya, fusta, cuir, fibres vegetals, etc.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  Neolitíc

  El neolític és un període de la prehistòria. En aquest perióde va tenir lloc innovacions d'una gran transcendència, on els éssers humans van descobrir l'agricultura i la ramaderia, i es van convertir als sedentaris. un procés conegut com la revolució neolítica.
 • 7500 BCE

  Descobriment de l'agricultura

  Descobriment de l'agricultura
  El Descobriment de l'agricultura està considerat uns dels més importants dins de la prehistòria.Marcant el pas del paleolitic al neolitic d'un estil de vida recolector a un estil de vida productor
 • 5000 BCE

  S'inventa la roda

  S'inventa la roda
  Basats en algunes troballes, s'estima que la primera roda es va emprar a Ur o Mesopotàmia en l'any 5.00 a.C.
 • Period: 4000 BCE to 3000 BCE

  Edat dels Metalls

  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en les quals tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria Euroasiàtica. Ocupa un període molt ampli en la història caracteritzat pel desenvolupament de les societats humanes de la metal·lúrgia.
 • 3000 BCE

  Apareix l'escriptura a Mesopotàmia

  Apareix l'escriptura a Mesopotàmia
  L'escriptura existeix des de fa uns 5.300 anys. Va aparèixer en diferents formes almenys en cinc o sis focus de civilitzacions amb llarg domini de l'agricultura i el desenvolupament urbà a l'aire lliure: a Mesopotàmia cap a 3300 aC, a Egipte cap al 3200 aC, a Xipre cap al 2200 aC, a Creta cap al 1900 aC, a la Xina cap al 1400 aC i a l'Amèrica central cap al 900 aC
 • Period: 3000 BCE to 476

  Edat Antiga

  L'edat antiga o antiguitat és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana. És, per tant, el primer període pròpiament històric.
 • Period: 3000 BCE to

  Història

 • 1213 BCE

  Mort de Ramsès II

  Mort de Ramsès II
  Ramsès II conegut per Ramsès el Gran, fou el tercer faraó de la dinastia XIX d'Egipte. Va regnar prop de 66 anys al llarg del segle xiii aC i se'l considera un dels més poderosos i més grans faraons que ha tingut mai Egipte, i el més conegut del període ramèssida, va ser un dels faraons més importants de l'imperi Egipci, va edificar grans temples on va deixar escrita la seva vida.Va neixer l'any 1303aC i va morir als 89/90 anys.
 • 447

  Comença la construcció del Partenon

  Comença la construcció del Partenon
  El Partenó és un temple consagrat a la deessa grega Atena Pàrtenos, a qui el poble d'Atenes considera la seva protectora. Va ser construït al segle v aC i és el monument més antic dels ubicats a l'Acròpoli d'Atenes (Grècia). Els seus arquitectes foren Ictinos i Cal·lícrates, supervisats per Fídies.
 • 476

  Conquesta de Roma.

  Conquesta de Roma.
  La caiguda de l'Imperi Romà d'Occident és el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l'Imperi Romà d'Occident l'any 476 i la seva posterior dissolució el 480.Amb aquest esdeveniment va finalizar l'edat antigua,comencant l'edat mitjana.
 • Period: 476 to 1492

  Edat Mitjana

  L'edat mitjana o edat medieval és el període de la història d'Europa que va des del segle v fins al segle xv. Succeeix a l'edat antiga, que acaba amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, i precedeix el Renaixement i l'era de l'exploració
 • 1299

  Fundació de l'imperi otomà

  Fundació de l'imperi otomà
  L'Imperi Otomà també conegut com a Imperi turc otomà, va ser un estat multiètnic i multiconfessional governat per la Dinastia d'Osman, la forma catalanitzada històrica de la qual dóna otomà. Era conegut com l'Imperi turc o Turquia pels seus contemporanis.
 • 1346

  Pandèmia de la Peste Negra

  Pandèmia de la Peste Negra
  La Pesta Negra fou una pandèmia, molt probablement de pesta, que possiblement s'originà el 1346 al nord de la Xina i, a través de Síria, s'estengué successivament per Anatòlia i Tràcia fins a arribar a Grècia, Egipte i els Balcans.
 • 1492

  Descobriment d'America

  Descobriment d'America
  El Descobriment d'Amèrica s'utilitza per referirse a la primera arribada de Cristòfor Colom el 12 d'octubre 1492 a Amèrica.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  L'edat moderna és la quarta de les etapes en què es divideix tradicionalment la història a Occident segons la historiografia francesa
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La Revolució Francesa es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat. En acabar el segle xviii, el regne de França, com la major part d'Europa, estava sotmesa a l'Antic Règim.
 • Period: to

  Edat Contemporània

  L'edat contemporània és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat. Tanmateix, cal tenir en compte que aquest període no és, en cap cas, una època lineal, sinó complexa i amb diferents canvis que la determinen.
 • Finalitza la Segona Guerra Mundial

  Finalitza la Segona Guerra Mundial
  La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte bèl·lic que va implicar la majoria de les nacions del món, incloent-hi totes les grans potències, organitzades en dues aliances militars: els aliats i les potències de l'Eix
 • Fundació de la Unió Europea

  Fundació de la Unió Europea
  La Unió Europea és una unió econòmica i política de 27 estats situats en la seva major part a Europa. Es va establir en el Tractat de Maastricht el 7 de febrer de 1992, sobre els fonaments de la preexistent Comunitat Econòmica Europea.