Historia

Eix cronològic

 • 35,000 BCE

  Paleolitic

  Paleolitic
  El paleolític és una etapa de la prehistòria dels humans caracteritzada per l'ús d'instruments de pedra tallada, encara que també s'utilitzaven altres matèries primeres orgàniques per construir diversos estris: os, banya, fusta, cuir, fibres vegetals, etc.
 • 9000 BCE

  Paleolític Superior

  Paleolític Superior
  Entre les innovacions, cal destacar en primer lloc l'extensió de la talla laminar, fet que dóna lloc a un major aprofitament de les primeres matèries. Així mateix, l'ésser humà remodela i adapta els llocs on es refugia, com les coves o els abrics, i empra nous materials, com l'os, l'ivori o les astes de cérvols. També hi comencen les preocupacions estètiques i religioses
 • 5500 BCE

  Principis del neolític

  Principis del neolític
  El neolític és un període de la prehistòria en el qual van tenir lloc innovacions d'una gran transcendència: els éssers humans descobreixen l'agricultura i la ramaderia, i es fan sedentaris, procés conegut com la revolució neolítica.
 • 3500 BCE

  La roda

  La roda
  És un dels invents fonamentals en la Història de la humanitat o el símbol de roda (actualment un dels invents més importants).
 • 3000 BCE

  Pintures Rupestres

  Pintures Rupestres
  La pintura rupestre és la pintura prehistòrica, especialment la que, sobre les parets o el sostre de les coves, els humans dibuixaven o pintaven. Algunes són més abstractes i a d'altres es distingeixen clarament mans, persones o animals, per exemple. Els materials que hi empraven eren el carbó de llenya, d'ossos i diferents tipus de terres de colors, tots ells aglutinats amb aigua o greixos d'animals
 • 2686 BCE

  Finals del neolític

  Finals del neolític
  Els pobles agricultors es trasdalladen i arriben a la penisula balcànica
 • 1990 BCE

  Extensió de l'imperi

  Extensió de l'imperi
  Augmenta la producció agrícola i cap al 1990 aC, sota el faraó Amenemhat I s'arriba al màxim desenvolupament territorial i econòmic. En el 1830 aC es restableix el primer pla de regadius en el Baix Egipte que garantirà en el futur reserves d'aigua que permetin els cultius en l'estació seca.
 • 1900 BCE

  Civilitzatció aqueomicènica

  Civilitzatció aqueomicènica
  Edat de bronze . Escriptura arcaica.
 • 1340 BCE

  Tutankamon

  Tutankamon
  Tutankamon fou un faraó de la dinastia XVIII de l'Antic Egipte. Va succeir Semenkhare, qui podria haver estat el seu germà, i va governar durant uns 10 anys (1335/1336 a 1325/1327 aC). Malgrat la seva fama, deguda al fet que hom va descobrir la seva tomba quasi intacta, fou un faraó secundari de la dinastia.
 • 1200 BCE

  Invasions dòriques

  Invasions dòriques
  Va ser l'edat del ferro i l'edat fosca , es van inventar el poemes homòretics .
 • 800 BCE

  Període arcaic

  Període arcaic
  creació del alfabet grec. Van ser les primeres olimpíades. Aparició de la arquitectura i la escultura.
 • 500 BCE

  Epòca classica

  Epòca classica
  Esplendor cultura a Atenes i a Esparta.
 • 300 BCE

  Període hel·leneístic

  Període hel·leneístic
  Alexandre el Gran conquereix Grècia
 • 218 BCE

  Conquesta romana

  Conquesta romana
  La conquesta romana d'Hispània es va iniciar el 218 aC. Abans de la Primera Guerra Púnica els cartaginesos havien fet acte de presència en una part de la península Ibèrica al sud de l'Ebre, encara que el seu domini es limitava a Gades i Eivissa
 • 30 BCE

  Conquesta romana a Egipte

  Conquesta romana a Egipte
  Després de la mort de Cleòpatra, Egipte va esdevenir part de l'imperi romà com la província Aegyptus, governada per un prefecte anomenat per l'emperador entre els Magister equitum i no entre els senadors, per prevenir les interferències del Senat. El principal interès dels romans en Egipte fou la tramesa de cereal a la ciutat de Roma.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  La Revolució Francesa (1789 – 1799) es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
 • Invenció del telèfon

  Invenció del telèfon
  En 1871 Meucci, por dificultades económicas, solo pudo presentar una breve descripción de su invento, pero no formalizar la patente ante la Oficina de Patentes de Estados Unidos. Aunque Meucci había hecho su primer prototipo en 1854, en 1861 Johann Philipp Reis ya había desarrollado otro prototipo independientemente, por lo que su solicitud de patente llegó tarde.
 • Primera guerra mundial

  Primera guerra mundial
  La Primera Guerra mundial o la Gran Guerra fou un conflicte bèl·lic que va tenir lloc a Europa i al Pròxim Orient entre 1914 i 1918. La política exterior cada vegada més agressiva d'Àustria-Hongria, Rússia i especialment Alemanya va originar el conflicte. El detonant de l'esclat de la guerra fou l'assassinat el 28 de juny de 1914 a Sarajevo, Bòsnia, de l'hereu al tron dels Habsburg, Francesc Ferran d'Àustria. Després de la declaració de guerra d'Àustria a Sèrbia el 28 de juliol.
 • Segona guerra mundial

  Segona guerra mundial
  La Segona Guerra Mundial va anar un conflicte militar global que es va desenvolupar entre 1939 i 1945. En aquest es van veure implicades la major part de les nacions del món , incloses totes les grans potències , agrupades en dues aliances militars enfrontades: els Aliats de la Segona Guerra Mundial i les Potències de l'Eix