Civilització Romana

Timeline created by sandragonzalez56
 • 4,000 BCE

  Llatí (llengua oficial)

  Llatí (llengua oficial)
  El llatí és una llengua de la branca itàlica.Va adquirir gran importància amb l'expansió de Roma, i va ser llengua oficial de l'imperi en gran part de l'Europa i Àfrica septentrional , juntament amb el grec.
 • Period:
  -753 BCE
  to
  -716 BCE

  Rómulo i Remo

  La tradició romana, els germans bessons Rómulo i Remo van ser els encargats de fundar Roma. Finalment seria només Rómulo qui la fundaria, convirtin-se'n en el seu primer rei.
 • Period:
  -535 BCE
  to
  -453 BCE

  Batalla d'Alàlia

  Les marines etrusca i cartaginesa estigueren unides pel comerç i es van oposar a l'expansió grega. Van topar amb els grecs establerts a Lipari. Quan els foceus es van establir a Còrsega, els etruscs i cartaginesos aliats van lluitar contra ells en la Batalla d'Alàlia
 • Period:
  -511 BCE
  to
  -29 BCE

  República Romana

  República Romana fou el període de la civilització romana en què la forma de govern era la república. Aquest període va començar amb l'expulsió de l'últim monarca,Tarquini el Superb i va acabar amb la subversió, per mitjà de guerres civils, i la instauració de l'imperi Romà.
 • -510 BCE

  Regne Romà (Monarquia)

  Regne Romà (Monarquia)
  Durant aquest període, Roma va ser governada per una successió de set reis que exercien un poder gairebé absolut malgrat l'existència de les assemblees romanes i el Senat. L'últim rei, Tarquí el Superb, va ser deposat i exiliat.
 • -264 BCE

  Gladiadors

  Gladiadors
  Un gladiador, era un combatent armat que entretenia el públic a la Antiga Roma en confrontacions violentes i mortals contra altres gladiadors, contra animals o contra condemnats a mort.
 • Period:
  -264 BCE
  to
  -146 BCE

  Guerres Púniques

  Les Guerres Púniques van ser una sèrie de tres guerres que van enfrontar entre les dues principals potències del Mediterrani de l'època: Roma i Cartago. Anomenades així per ser la denominació que els romans donaven als cartaginesos, poble d'origen fenici.
 • Period:
  -49 BCE
  to
  -45 BCE

  Segona guerra civil romana

  La Segona guerra civil romana va ser un conflicte militar lliurat entre el 49 aC i el 45 aC, protagonitzat per l'enfrontament personal de Juli Cèsar amb la facció tradicionalista i conservadora del senat liderada militarment per Gneu Pompeu Magne. La guerra finalitzaria amb la derrota de la facció dels pompeians i l'ascens definitiu de Cèsar al poder absolut com a dictador romà.
 • -44 BCE

  Assassinat de Juli Cèsar

  Assassinat de Juli Cèsar
  Després de la seva victòria, Cèsar va iniciar una sèrie de gests antirrepublicans.Cèsar va ser assassinat per una conspiració de senadors que al·legaven actuar en defensa de la República Romana.
 • 476

  Caiguda de l'Imperi Romà

  Caiguda de l'Imperi Romà
  És el procés de decadència que va portar a la fragmentació l'Imperi Romà d'Occident.
 • Nov 8, 1453

  L'Imperi Bizantí

  L'Imperi Bizantí
  La part oriental, l'imperi Bizantí, va sobreviure fins a desaparèixer definitivament a mitjants del segle XV