Foto antonín dvořák

Antonín Dvořák

By litch
 • Naixement

  Naixement
  Antonín Leopold Dvorak va neixer el 8 de Setembre de 1841 a la casa que els seus pares, Anna i Frantisek , al petit poble Nelahozeves. Va ser el primer de 9 fills, s'esperava que ell es fes càrrec del negoci familiar. Frantisek es va adonar que Antonín tenia un gran talent musical, encara així, s'esperava que ell es fes càrrec del nogoci familiar.
 • Estudis

  A l'escola primària va rebre les primeres classes musicals, va aprendre a tocar el violí ensenyat per el seu professor. Gàcies a la seva gran habilitat va tocar a l'església del poble. Als 12 anys, els seus pares van decidir mudar-se a Zlonice. Allá Dvorak va continuar rebent classes de música. El seu professor, Antonín Liehmann, veient el talent de Dvorak, li va ensenyar harmonia i orgue. Al 1857, als 16 anys, Dvorak es va a anar a viure a Praga a estudiar música.
 • Primera composició

  Primera composició
  La seva primera composició, Polka Pomnenka, la va escriure probablement el 1855 https://www.youtube.com/watch?v=V4OMiUBkFxw
 • Ingrés a l'Escola d'Òrgan a Praga

  La seva familia li va pagar l'ingrés a l'Escola d'Òrgan, on Dvorak va estudiar dos anys, en lloc dels sis del Conservatori, i es va enfocar en harmonia, contrapunt i composició.
  Dvorak, encara que no tenia 18 anys, ja no podia dependre dels seus pares. Vivia a casa de familiars o amics, i treballava de músic en petits conjunts i orquestres alhora que continuava component.
 • Tearte Provisional de Praga

  Tearte Provisional de Praga
  Al 1862, Antonin és acceptat com a violista a l'orquestra de l'òpera del Teatre Provisional de Praga, En els anys següents, va tocar en òperes de Verdi, Donizetti, i Meyerbeer, sota la direcció d'un dels compositors Txecs més famosos: Bedrich Smetana.
 • Estrena el seu Himne "Els hereus de la Muntanya Blanca"

  Estrena el seu Himne "Els hereus de la Muntanya Blanca"
  Al 1872 estrena el seu Himne “Els Hereus de la Muntanya Blanca” i és tot un èxit.
 • Matrimoni

  Dvorak també guanyava diners fent classes particulars de música. Es va enamorar de la seva alumna Josefína Čermáková, per a qui aparentment va compondre el cicle de cançons Cipreses. Però el seu amor no va ser correspost. Dvořák es va casar amb la germana menor de Josefina, Anna Čermáková, i van tenir nou fills.
 • Reconeixement per Europa

  Reconeixement per Europa
  El 1875 guanya una beca del govern per compondre. Johannes Brahms, que era al jurat, queda tan impressionat per les obres de Dvorák que ho recomana al seu editor. A partir d'aquí i la següent dècada, Dvorák es torna molt conegut tota Europa, fins i tot arribant a dirigir concerts a Anglaterra i Rússia. Al 1877 Anna i Antonín pateixen un període de tragèdies: els seus tres fills moren per malaltia o accident.
 • El nuevo mundo

  El nuevo mundo
  Al 1893 va crear l'obra "El nuevo mundo"
  https://www.youtube.com/watch?v=CDv_T1gGeNw El Conservatori Nacional de Música de Nova York li va proposar el lloc directiu de la institució al 1891, un lloc que tenia un sou 30 vegades més alt que el que guanyaria al Conservatori de Praga. Dvorák va acceptar i es v mudar amb tota la família a la "Gran Manzana". Durant la seva estadía, s'inspira en la música folklòrica nord-americana i en la vida que immigrants del seu propi país tenen als Estats Units.
 • Mort

  Al 1895, Dvorak va tornar a Praga, on va morir l'1 de maig de 1904 víctima d'una congestió cerebral. La seva tomba es troba al Cementiri de Vysherad, Praga, República Txeca. "La música es como una flor rara y hermosa que crece entre las malas hierbas"