Antonín Dvořák...

By Flery
 • Desde molt petit...

  Desde molt petit...
  De nen va aprendre a tocar el violí i, sovint, entretenia amb ell als hostes de la fonda del seu pare Antonin Liehmann que li va ensenyar piano i òrgan.
 • Come}aments...

  Come}aments...
  Va neixer el 8 de septembre de l'any 1841 ,en Nelahozeves, petita població al nort de Praga .
 • Princi a la fama...

  Princi a la fama...
  El 1886 va passar a l'orquestra del Teatre Nacional de Praga que dirigia Bedrich Smetana. El 1873 va saltar a la fama amb la seva composició "Himne Patriòtic", de profund calat nacionalista, aquest mateix any va obtenir el reconeixement internacional amb la seva col.lecció de "Danses eslaves".
 • Carrera musical en general...

  Carrera musical en general...
  El 1873 va exercir com a organista a l'església de Sant Adalberto a Praga. Precisament va ser l'estabilitat d'aquest lloc el que li va permetre contreure matrimoni amb Anna Čermáková. Certa anècdota recollida per Filkenstein és molt significativa del respecte que el poble inspirava Dvořák. El seu fill solia explicar: En Vysoké va dir a uns miners que tenia en projecte una òpera en què volia que apareguessin miners de veritat, usant fins i tot les mateixes màquines que empraven en lesexplotacions
 • Despres de la fama...

  Despres de la fama...
  Però a partir de 1874, Dvorak es va allunyar de la influència de compositors com Liszt i Wagner i va desenvolupar un estil una mica més convencional i clàssic. Va ser en aquesta època quan va començar a estudiar el folklore del seu país, els principals elements utilitzar posteriorment en les seves composicions. Així, va incloure en la seva obra ritmes sincopats de danses populars com la mazurka, la Dumka o la sparcirka i va abandonar la pràctica de la anacrusa.
 • primers enseyaments...

  primers enseyaments...
  En Zlonice rebre els primers ensenyaments musicals i va aprendre a tocar el violí, el piano i l'òrgan. De 1857-1859 va residir a Praga a casa d'un oncle seu mentre estudiava a l'Escola d'Òrgan de la ciutat. Quan el seu oncle no va poder mantenir per més temps va passar a integrar-se en l'orquestrina de Karel Komzák com a mitjà de guanyar-se la vida, adquirint certa reputació com a intèrpret.
 • mes viatjes impotants...

  mes viatjes impotants...
  Convidat per Txaikovski va estar a Sant Petersburg i Moscou executant les seves pròpies obres. Una etapa singular de la seva vida va ser la que va passar als Estats Units, Jeannette Thurber, fundadora del Conservatori de Nova York li va oferir la direcció del centre, el que li va determinar a traslladar allí en 1892. Sota la influència dels "espirituals negres" i de la música popular va compondre la "Simfonia del Nou Món" i el conegut "Quartet americà".
 • viatjes...

  viatjes...
  Va visitar Anglaterra en nou ocasions, generalment per a presentar i dirigir la seva pròpia música, la primera va ser el 1884, quan va ser nomenat membre d'honor de la Societat Filharmònica de Londres. Més tard, el 1891, rebria el títol de Doctor Honorari de Música per la Universitat de Cambridge.
 • Progressos...

  Progressos...
  També, el 1889, l'Ordre de la Creu de Ferro atorgada per l'emperador Francesc Josep I, el 1891 el doctorat honoris causa per la Universitat de Praga, i una butaca en l'Acadèmia de Ciències i Belles Arts de Txecoslovàquia i de Berlín . Convidat per Txaikovski va estar a Sant Petersburg i Moscou executant les seves pròpies obres.
 • La novena sinfonia...

  La novena sinfonia...
  Al juny de 1891, Jeanette Thurber, fundadora del Conservatori Nacional de Música de Nova York, va oferir a Dvořák la direcció d'aquest centre en condicions molt favorables. Va ser per això que, al setembre de 1892, el compositor es va traslladar a Estats Units des de 1892 fins 1895. Durant la seva estada al país va compondre la Simfonia n º 9 en mi menor, coneguda com "Del Nou Món ". Dvořák va compondre aquesta obra entre el 10 de gener i el 24 de maig de 1893 i es va estrenar el 15 de desembre
 • Mor de Antonín Dvořák

  Mor de Antonín Dvořák
  Antonín Dvořák va morir en el poble Paga en el 1 de Maig de l'any 1904