Antigua Grècia

By Cucasa
 • Period: 1000 BCE to 800 BCE

  ÈPOCA FOSCA

 • Period: 800 BCE to 500 BCE

  ÈPOCA ARCAICA

  Època arcaica és una periodització de la història de la antiga Grècia amb la qual la historiografia distingeix l'etapa en la qual la Hèl·lade va sortir de el període anterior (la Edat Fosca , caracteritzada per la distribució de l'espai hel·lènic entre tribus indoeuropeas que parlaven diferents variants de la futura llengua grega
 • Period: 776 BCE to 500 BCE

  COLONITZACIONS

  La colonització grega comprèn l'expansió dels grecs a l'edat antiga, primer per les conques de la Mediterrània i del mar Negre, i després també per extenses regions d'Àsia.
 • 575 BCE

  FUNDACIÓ D'EMPURIES

  FUNDACIÓ D'EMPURIES
  Empúries va ser fundada el 575 aC causa de la seva situació en la ruta comercial entre les ciutats de Massalia (Marsella) i Tartessos, Empúries va esdevenir un gran centre econòmic i comercial a més d'en la major colònia grega de tota la Península Ibèrica.
 • Period: 500 BCE to 338 BCE

  ÈPOCA CLÀSSICA

  Època Clàssica per antonomàsia és el període de la història de Grècia comprès entre la revolta de Jònia (any 499 a. Es tracta d'una època històrica en la qual el poder de les polis gregues i les manifestacions culturals que es van desenvolupar en elles van aconseguir el seu apogeu.
 • Period: 500 BCE to 479 BCE

  REFORMES POLÍTIQUES A ATENES

  La història d'Atenes representa l'origen de la història de les ciutats europees i de l'Europa actual. La seva població ha habitat contínuament aquesta regió durant més de 3.000 anys. Va ser la ciutat principal de l'antiga Grècia durant el primer mil·lenni aC.
 • Period: 500 BCE to 479 BCE

  GUERRES MÈDIQUES

  Les guerres mèdiques són els dos conflictes bèl·lics en què es van enfrontar la major part de les ciutats gregues unides, liderades per Atenes, contra l'Imperi Aquemènida, conegut també com a Imperi Mèdic, a començaments del segle v aC.
 • Period: 495 BCE to 429 BCE

  PREDOMINI D'ATENES: PERICLES

  Va ser el principal estrateg de Grècia. Anomenat l'Olímpic, per la seva imponent veu i per les seves excepcionals dots d'orador. Pèricles va tenir tanta influència en la societat atenesa que Tucídides, un historiador coetani, ho va denominar com «el primer ciutadà d'Atenes»
 • 476 BCE

  LLIGA DE DELOS

  LLIGA DE DELOS
  La Lliga de Delos va ser un grup polític-militar, liderat per Atenes, que incloïa nombroses ciutats-estat gregues de l'Àtica, de les illes de la mar Egea i les costes d'Àsia Menor. La seva seu es trobava a l'illa de Delos .
 • Period: 431 BCE to 404 BCE

  GUERRA DEL PELOPONÈS

  Va ser un conflicte militar de l'Antiga Grècia que va enfrontar a les ciutats formades per la Lliga de Delos (encapçalada per Atenes) i la Lliga de l' Peloponès (encapçalada per Esparta).
 • 338 BCE

  MACEDÒNIA CONQUEREIX GRÈCIA

  MACEDÒNIA CONQUEREIX GRÈCIA
  La conquesta macedònia de Grècia es va iniciar al 338 AC quan Filip va ocupar el nord de Grècia , arribant fins al Golf de Corint. ... Tot i les victòries atenesos en les batalles navals de Perint i Bizanci, la superioritat de l'exèrcit macedoni per terra els va permetre ocupar la Fòcida al 339 AC.
 • Period: 338 BCE to 146 BCE

  ÈPOCA HEL·LENÍSTICA

  El període hel·lenístic és una etapa històrica de l'Antiguitat els límits cronològics són marcats per dos importants esdeveniments polítics: la mort d'Alexandre el Gran l'any 323 aC i la mort de Cleopatra i Marc Antoni, després de la seva derrota a la batalla d'Accio, en el 30 aC.
 • Period: 336 BCE to 323 BCE

  IMPERI D'ALEXANDRE

  Alexandre III de Macedònia, Aléxandros ho Makedon; nascut el 21 de juliol del 356 aC i mort el 10 de juny del 323 aC), conegut habitualment com a Alexandre el Gran o Alexandre Magne, va ser rei del Regne de Macedònia, a l'antiga Grècia. També conqueridor de l'Imperi Persa i un dels líders militars més importants del món antic. Convertint el seu petit regne en el centre director de Grècia i arribant fins al riu Indus, és un dels personatges més cèlebres de l'antiguitat.
 • Period: 323 BCE to 31 BCE

  REGNES HELENÍSTICS

  Un cop desaparegut Alejandro, els seus generals es van repartir el seu imperi, creant els anomenats " Regnes Hel·lenístics " (Egipte, Síria i Mesopotàmia). Aquests van florir fins que van ser annexionats per Roma. L'últim d'aquests estats independents va ser Egipte, que va desaparèixer com a tal a la mort de la seva reina, Cleopatra.
 • 146 BCE

  CONQUESTA ROMANA

  CONQUESTA ROMANA
  La conquesta de roma va ser que espanya va conquistar roma en l'any 146 ac, i Espanya va portar persones de Roma perquè fagin monuments etc.