Olimpiades gregues 1024x676

Antiga Grècia

 • Period: 1100 BCE to 800 BCE

  Època Obscura

  Al 1075 aC les ciutats estaven habitades per 40 famílies les quals tenien unes grans terres i pasturaven el bestiar.
  Al voltant del 1050 aC es van introduir materials tècnics com per exemple l'aparició del torn ràpid i l'ús del compàs i el pinzell múltiple.
 • Period: 800 BCE to 500 BCE

  Època Arcaica

  L'època arcaica era un temps d'expansió, l'ideal era viure en una granja. Hi havia esclaus per fer el treball d'un ciutadà. Tot i la resistència a la fabricació de diners, al final de l'època arcaica, s'havien començat les monedes que ajudaven a promoure el comerç.
  L'època arcaica va acabar després de les guerres perses (van ser una sèrie de conflictes entre ciutats-estats grecs)
 • 776 BCE

  Olimpades

  Olimpades
  En les proves hi competien els representants de cada ciutat, que havien de ser homes lliures (no esclavitzats) i ciutadans grecs. Aquests homes s'enfrontaven en diferents curses atlètiques i curses de carros i altres proves que van ser introduïdes al llarg dels anys com: lluita lliure, pentatló antic, salt de llargada, llançament de javelina i de disc.
 • Period: 600 BCE to 501 BCE

  Colonitzacions

  Alguns grecs van abandonar Grècia i Àsia Menor per fundar noves ciutats al voltant del Mediterrani i el Mar Negre.
  L’augment de la població de les polis i la falta de terres per cultivar van ser les principals causes de l’emigració.
  Els grecs van recórrer les costes a la recerca de llocs adequats per fundar una nova ciutat. Totes eren semblants: tenien un bon accés per mar; era un lloc fàcil de defensar; tenien aigua potable pròxima; estaven prop de poblats indígenes amb els quals comerciaven.
 • 575 BCE

  Fundació d'Empuries

  Fundació d'Empuries
  Va ser una antiga colònia grega fundada pels foceus i posteriorment romana ubicada a l'extrem sud del golf de Roses, al nord-est de l'actual municipi de l'Escala, al sud de Sant Martí d'Empúries.
 • Period: 500 BCE to 338 BCE

  Època clàssica

  Aquest període, comença el 776 a.C. amb la primera Olimpiada. La cultura va ser molt avançada i es va destacar molt en la cultura de l'Antiga Roma per això, l'art era un paper molt important.
  En aquesta època a Grècia hi ha dos ciutats que destaquen per sobre les altres, Atenes i Esparta. Aquestes dos ciutats estaven en guerra al llarg de l'època per aconseguir tenir la mes bona política i l'art cultural mes important del país. El 336 a.C, mor Filip II i s'acaba el període clàssic.
 • Period: 500 BCE to 479 BCE

  Guerres Mèdiques

  Les guerres mèdiques són els dos conflictes bèl·lics en què es van enfrontar la major part de les ciutats gregues unides, liderades per Atenes, contra l'Imperi Mèdic.
 • Period: 495 BCE to 429 BCE

  Predomini d'Atenes: Pericles

  Pericles va ser un estrateg, polític i orador atenenc que sabé tenir prop les personalitats més destacades de la seva època, homes que destacaven en la política, filosofia, arquitectura, escultura, història, literatura i estratègia.
 • Period: 495 BCE to 429 BCE

  Guerra de Peloponès

  La Guerra del Peloponès va ser un conflicte bèl·lic que va afectar a Grècia i va enfrontar la Lliga de Delos i els seus aliats, de tendència democràtica, contra Esparta i els seus, de tendència oligàrquica.
 • 476 BCE

  Lliga de Delos

  Lliga de Delos
  La Lliga de Delos, també coneguda com a Lliga Hel·lènica, va ser una aliança militar entre polis o ciutats estat de l'Antiga Grècia per
  defensar-se dels perses. Estava organitzada entorn d'Atenes i comprenia les ciutats jòniques de l'Àsia Menor, Calcídia, Eubea i les Cíclades.
 • Period: 400 BCE to 301 BCE

  Període hel·lenístic

  En el període hel·lenística, unes de les persones mes importants van ser com ara Alexandre Magne i Cleòpatra VII, i es considera un període de transició entre l'esplendor del període clàssic de Grècia i el poder de l'Imperi Romà.
 • 338 BCE

  Macedònia conquereix Grècia

  Macedònia conquereix Grècia
  Va ser un regne hel·lènic que va existir des d'una època desconeguda fins a la conquesta romana.
  Del regne va sorgir el primer gran imperi europeu amb Alexandre el Gran.
 • Period: 336 BCE to 323 BCE

  Imperi d'Alexandre

  La figura històrica d’Alexandre el Gran, creador d’un imperi de proporcions sense precedents recordats i alhora personatge que en vida fou considerat com a heroi i fins i tot com a déu.
 • Period: 323 BCE to 146 BCE

  Època hel·lenística

  Durant aquest període, es van expandir els horitzons dels grecs i els combats entre les ciutats-estat.
  La cultura grega es va acabar amb la dels altres pobles que incluïa elements de totes les cultures existents des de l'Índia fins a Roma.
  Els grecs van lluitar per la seva independència contra els romans en diverses batalles. Tota la península del Peloponès es va convertir en un protector romà i així, es va acabar el període hel·lenístic.
 • 218 BCE

  Conquesta Romana

  Conquesta Romana
  Abans de la Primera Guerra Púnica els cartaginesos havien fet acte de presència en una part de la península Ibèrica al sud de l'Ebre, encara que el seu domini es limitava a Gades i Eivissa.