Antiga Grècia

By riida
 • Period: 2000 BCE to 1400 BCE

  Civilització Minoica

  Civilització minoica es l'antiga cultura de l'illa de Creta durant el segon i tercer mil·lenni abans de crist(a.C), famosa per la seva artesania i palau real de Cnosos.
 • Period: 1400 BCE to 1200 BCE

  Civilització Micenica

  Civilització micènica sorgida a Grècia durant l'Edat del Bronze. Relacionada amb Micenes i l'artesania, cavalleria i arquitectura. Destacada icònicament en les epopeies homèriques. Va desaparèixer al final de l'Edat del Bronze, però va influir en la cultura grega posterior.
 • Period: 1200 BCE to 900 BCE

  Epoca fosca

  La època fosca s'estén des del segle V fins al segle XI, amb la caiguda de l'Imperi romà d'Occident i el sorgiment del feudalisme, i es caracteritza pel retrocés cultural, la inestabilitat política i les invasions bàrbares.
 • 601 BCE

  Canvi en els filosofs

  Canvi en els filosofs
  Els filòsofs deixen d'explicar les coses com a religioses i comencen a explicar-les de manera lògica i racional.
 • 600 BCE

  Augment de població grega

  Augment de població grega
  Des del 600 a.C., Grècia va experimentar un augment notable de població gràcies a l'avanç agrícola, el comerç marítim i el desenvolupament de les polis.
 • 547 BCE

  Imperi dels Perses

  Imperi dels Perses
  L'imperi dels perses va ser una de les potències més importants de l'antiguitat, que abastava una àmplia extensió territorial, destacant pel seu poder militar, organització administrativa i influència cultural.
 • 500 BCE

  Batalla Salamina

  Batalla Salamina
  La batalla de Salamina va ser un enfrontament naval clau durant les Guerres Mèdiques, on la flota grega va derrotar a l'imperi persa, garantint la seva supervivència.
 • Period: 500 BCE to 479 BCE

  Guerres mèdiques .

  Les Guerres Mèdiques van ser una sèrie de conflictes entre Grècia i l'Imperi Persa durant el segle V a.C. Destaca la victòria grega a les batalles de Maratón, Termòpiles i Salamina, que va protegir la llibertat grega i va marcar un punt d'inflexió en la història.
 • Period: 499 BCE to 323 BCE

  Època clàssica

  L'època clàssica de Grècia, durant els segles V i IV a.C., es caracteritza per l'esplendor cultural, polític i artístic. Destaquen Atenes i Esparta com a polis protagonistes, així com figures com Sòcrates, Plató i Aristòtil.
 • 490 BCE

  Batalla Marató

  Batalla Marató
  La batalla de Marató fou un enfrontament clau durant les Guerres Mèdiques, on l'exèrcit grec derrotà l'Imperi Persa, sent una victòria decisiva per a la defensa de la llibertat grega.
 • 431 BCE

  Dirigeix Esparta les polis gregues

  Dirigeix Esparta les polis gregues
  Esparta va aconseguir la hegemonia al segle V a.C. després de la victòria a la Guerra del Peloponès contra Atenes.
 • Period: 431 BCE to 421 BCE

  Guerra del Peloponès

  Les Guerres del Peloponès foren una sèrie de conflictes entre Atenes i Esparta, acompanyades de les seves respectives aliances, durant el segle V a.C., que van culminar amb la derrota d'Atenes i l'establiment de la hegemonia espartana a Grècia.
 • 401 BCE

  Nova reflexió dels filòsofs

  Nova reflexió dels filòsofs
  Els filòsofs reflexionen sobre l'existència humana, qüestionant el sentit de la vida, la naturalesa de l'ésser humà i la seva relació amb el món que l'envolta.
 • 401 BCE

  Hegemonía d'Atenes

  Hegemonía d'Atenes
  L'any 400 a.C., Esparta va aconseguir una certa hegemonia a Grècia després de la derrota d'Atenes durant la Guerra del Peloponès, però el seu domini va ser contestat per altres polis com Tebes i Atenes es va recuperar posteriorment.
 • Period: 401 BCE to 600 BCE

  Època arcaica.

  L'època arcaica de Grècia, entre els segles VIII i VI a.C., es caracteritza per l'expansió colonial, canvis socials, avenços culturals, desenvolupament de les polis i l'aparició de les primeres manifestacions de la poesia èpica.
 • 301 BCE

  Tribus al mediterrani

  Tribus al mediterrani
  El Mediterráneo ha sido históricamente hogar de diversas tribus y grupos étnicos. Algunas tribus destacadas incluyen los fenicios, cartagineses, etruscos, íberos, celtas, ilirios y bereberes, que han dejado su legado cultural y comercial en la región.
 • 301 BCE

  Segueix el govern d'Atenes

  Segueix el govern d'Atenes
  El govern d'Atenes durant el segle V a.C. es basava en una democràcia directa, on els ciutadans tenien el dret de participar i prendre decisions polítiques a l'Assemblea i els tribunals.