antic egipte

Timeline created by luciabg13
 • Period:
  3,150 BCE
  to
  3,200 BCE

  el antic egipte

  L'antic Egipte és una civilització del nord-est d'Àfrica que es va desenvolupar al voltant del curs mitjà i baix del riu Nil en el territori que avui en dia correspon a Egipte i el nord del Sudan.
 • -438 BCE

  la alimentació del antic egipte

  la alimentació del antic egipte
  Es coneix l'alimentació dels egipcis de l'Antiguitat pels textos gravats a les parets dels temples i tombes i per les restes d'ofrenes als morts, on ens han deixat molts testimoniatges de la seva manera d'alimentar-se. L'alimentació va ser conservadora, condicionada pel mitjà geogràfic i amb una lenta evolució marcada pel descobriment de tecnologies i la importació de nous aliments.
 • -365 BCE

  l´imperi nou

  l´imperi nou
  Possiblement com a resultat de la dominació estrangera dels hikses durant el Segon Període Intermedi, l'Imperi Nou va contempar l'intent per part d'Egipte de crear una barrera entre el Llevant i Egipte, i aconseguir la seva màxima extensió territorial. Els exèrcits egipcis van lluitar contra els hittites pel control de l'actual Síria.
 • -354 BCE

  imeri antic

  imeri antic
  L'Imperi Antic es considera comunament com aquell període en què Egipte va ser governat per la Dinastia III fins a la Dinastia VI (2686 aC - 2134 aC).
 • -350 BCE

  les begudes de l´antic egipte

  El vi, estava reservat als rics, era una beguda de luxe a Egipte, i, igual que avui dia, es marcava en els recipients les dades: procedència, any de collita i nom del viticultor. La cervesa va ser durant molt de temps la beguda nacional. Barata i abundant, es bevia en tot el país, ja que agradava tant al Faraó com al camperol o a l'artesà ciutadà.
 • 321

  Dinastia ptolemaica

  Dinastia ptolemaica
  En 332 aC, Alexandre III de Macedònia va conquerir Egipte amb poca resistència per part dels perses. Va ser rebut per Egipte com un llibertador. Va visitar Memfis, i se'n va anar en peregrinació a l'oracle d'Amon a l'Oasi de Siwa
 • 357

  primer periode dinastic

  primer periode dinastic
  Els registres històrics de l'antic Egipte comencen amb Egipte com un estat unificat, un fet que es va produir en algun moment al voltant de 3150 aC. Segons la tradició egípcia, Narmer (Menes), que es creu que va unificar l'Alt i el Baix Egipte, va ser el primer rei.
 • 359

  primer periode intermedi

  primer periode intermedi
  Després de la caiguda de l'Imperi Antic, hi va haver un període d'uns 200 anys de temps conegut com el Primer Període Intermedi, que generalment es creu que inclou un conjunt relativament fosc dels faraons que va des del final de les dinasties VI a la X, i la majoria de l'XI
 • 450

  regne mitjà

  regne mitjà
  El Regne Mitjà és el període en la història de l'antic Egipte que s'estén des de l'establiment de la Dinastia XI al final de la Dinastia XIV, aproximadament entre 2030 aC i 1640 aC. El període comprèn dues fases, la Dinastia XI, que va governar des de Tebes i la Dinastia XII en endavant, que se centrà a Lisht.
 • 455

  dominació persa

  dominació persa
  L'Egipte aquemènida es pot dividir en tres etapes: el primer període d'ocupació persa l'ocupació, quan Egipte va esdevenir un sàtrapa, un segon interval d'independència, i un últim període d'ocupació.