Den Amerikanske Revolusjon og den Franske Revolusjon

Timeline created by William Haaje
In History
 • The Boston Tea Party

  The Boston Tea Party
  Der var Amerikanere som kledde seg ut som idianere og angrep et britisk skip som var lastet med bokser fulle av te. Amerikanerne kastet all teen ut i havet. Teen kostet omtrent 10000 pund. Dette skjedde fordi at amerikarnene var sinte over at de måtte betale skatt til kongen i Storbrtiannia.
 • Starten på den Amerikanske revolusjon, Angrepet på Concord og Lexington

  Starten på den Amerikanske revolusjon, Angrepet på Concord og Lexington
  Den amerikansle revolusjon startet i 1775 og sluttet i 1783. Amerikanerne måtte betale mye skatt til kongen i Storbritannia og de likte ikke det. De vill være et eget land og startet en revolusjon. Det var personer fra 13 britiske kolonier langs atlanterhavskysten som startet opprøret. Den som ledet amerikanerne var George Washington. 19. april 1775 ble det blodige sammenstøt mellom kolonister og britiske tropper ved Concord og Lexington og dette startet krigen.
 • Period: to

  Den Amerikanske Revolusjon

 • USAs uavhengighetserklæring

  USAs uavhengighetserklæring
  USAs uavhengighetserklæring, Declaration of Independence, ble underskrevet 4. juli 1776. Det er eklæringen hvor de 13 koloniene blir uavhengig av Storbritannia. Koloniene var New Hampshire, Massachusetts Bay, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland, Delaware, Virginia, North Carolina, South Carolina og Georgia.
 • Slutten på den amerikanske revoulusjon, Parisavtalen

  Slutten på den amerikanske revoulusjon, Parisavtalen
  Storbritannia gav til slutt opp. 3. september 1783 signerte de en fredsavtale i Paris. Denne blir kalt Parisavtalen. Da anerkjennte Stornbritannia USA som et eget land. Dette ble offisielt slutten på den amerikanske revoulusjonen.
 • Period: to

  Den Franske Revolusjon

  .
 • Starten på den Franske Revolusjon, Stormingen av Bastillen

  Starten på den Franske Revolusjon, Stormingen av Bastillen
  De som bodde i Frankrike var lei av at landet hadde lite penger. Kongen hadde brukt mye penger på ulike kriger. De brukte også mye penger på å hjelpe til med våpen i den Amerikanske revolusjonen. Det var mange som gjorde opprør og 14. juli 1789 angrep de Bastillen. Bastillen var et fengsel og et våpenlager. Det var ikke mange soldater der, så de klarte å drepte kommandanten og ta over Bastillen. De fikk tak i våpen, og rivde ned hele bygningen. Dette var starten på revolusjonen.
 • Den Franske republikken erklært

  Den Franske republikken erklært
  Folket i Frankrike var ikke fornøyd med kong Ludvig XVI. De mente at han brutke makten feil. Den mente han var opptatt av penger og makt. Han brydde seg ikke om de fattige folkene. Han ble arrestert og satt i fengsel. Det ble laget en ny grunnlov i frankrike. Nå ble Frankrike en republikk. Kongen ble drept i 1793.
 • Slutten av den Franske Revoulusjon, Militærkupp

  Slutten av den Franske Revoulusjon, Militærkupp
  Den franske revoulusjonen sluttet da Napoleon Bonaparte som var en general gjorde et militærkupp med hæren sin 9. november 1799. Da ble Napoleon den med mest makt i Frankrike.