Unificació Italiana

Timeline created by Wefak2005
 • President del Consell de Ministres

  President del Consell de Ministres
  Camilo Benso di Cavour és nomenat President del Consell de Ministres del regne del Piemont, pel rei Víctor Manuel II.
 • Fundació de la Societat Nacional

  Fundació de la Societat Nacional
  Fundació de la "Societat Nacional" per assolir la unitat i la independència d'Itàlia (Garibaldi, Pallavicino, Cavour).
 • Suport militar francès

  Suport militar francès
  Entrevista de Plombières (Napoleó III-Cavour): suport militar francès al Piemont envers Àustria, a canvi de Niça i Savoia
 • Guerra contra Austria i l'incorporació de Lombardia

  Guerra contra Austria i l'incorporació de Lombardia
  El Regne de Piemont i Sardenya es va aliar amb França per enfrontar-se a Àustria amb la finalitat que aquesta els cedís Lombardia i Venècia. Víctor Manuel II, el Rei de Sardenya-Piemont, va aconseguir que Àustria els cedís Lombardia però no va ser el mateix amb Venècia, ja que Napoleó III va signar la pau amb Àustria sense que sàpiga Víctor Manuel.
 • Period: to

  Unificació Italiana

  Fou, en sentit estricte, el procés mitjançant el qual, entre 1859 i 1870, foren unificats els diversos estats en què s'estructurava la península Itàlica, per tal de crear l'actual Estat italià; en la pràctica consistí en l'annexió de tots al nucli impulsor del procés, Piemont-Sardenya, esdevingut Regne d'Itàlia el 17 de març de 1861 sota la dinastia de Savoia, que era d'origen tan extraitàlic com totes les dinasties reputades "no italianes".
 • Etapas de 1860

  Etapas de 1860
  El 1860 es va iniciar les revolucions als ciutats: Toscana, a Parma, Mòdena i una part de EE.PP i decideixen la seva incorporació al Piomont i Sardenya. I Garivaldi es una part de Gènova i amb els eus "camisas rojas" i conquista el Regne de les dues Silicies.
 • Creació del Regne d'Itàlia

  Creació del Regne d'Itàlia
  El parlament italià proclama a Roma com a capital d'Itàlia i tambe va haver-hi la proclamació de Víctor Manuel II com a rei d'Itàlia i al mateix any mor Cavour en el mes de juny.
 • Guerra Austro-Prussiana

  Guerra Austro-Prussiana
  Itàlia va prendre una part en la Guerra Austro-Prussiana i va estar aliada amb Prússia, és a dir, que va donar suport militar a Prússia. Enacara que les derrotes italianes a Lisa i Custozza, i l'asutríaca a Sadowa enfront els prussians.I Àustria cedeix Venècia al regne d'Itàlia.
 • Garibaldi marxa i les tropes franceses

  Garibaldi marxa i les tropes franceses
  Garibaldi va marxar de Roma i les tropes franceses van retornar i van derrotar a Mentana.
 • 1ª Concili Vaticà

  1ª Concili Vaticà
  El Papa Pius IX convoca el Primer Concili Vaticà en el 1869.
 • Etapa 1870

  Etapa 1870
  Les diferents etapes del any 1870 eren: el exercit francès va defensar al Papat, Napaleon III es va veure obligat treure la guarnació de Roma en la guerra de Austro-prússia, el regne d'Itàlia ve envair Roma i també els EUA van treure la guarnació de Roma en la guerra de Austro-Prússia i la cápital d'Itàlia es va traslladar a Roma.
 • Roma, capital d'Itàlia

  Va succeir a l'any 1870, quan les seves tropes van prendre l'últim territori que faltaba que era Roma. El regne d'Itàlia va renuir axí tot el territori italià sota un sol govern. El 1871 el rei va nomenar Roma la capital d'Itàlia.