Socials mola

 • Inauguració dels Estats Generals

  Els estats generals eren com unes corts medievals, on es dividien els 3 estaments socials, els privilegiats (noblesa i clergat) ocupaven gran part d'aquests estaments i la part restant era de la burgesia.
  S'anava allà per debati de diferents temes que eren convocats pel rei i es votava una decisió.
 • Period: to

  "Etapa Constituent"

  Va ser una segona etapa després de la primera que eren les revoltes. En aquesta és on es redactarà la constitució, i hi haurà la fugida de Verennes, el monarca, que vol recuperar el seu poder i està espantat per que es veu a venir molts canvis i no els vol.
 • Jurament de la Sala del Joc de la Pilota

  Aquest jurament és fa quan el 3 estat fa un acte de revolta i marxen dels estats generals, i es constitueixen com a assemblea nacional (institució pròpia). Ells es volien seguir reunint en els estats generals però el rei no els deixa i es traslladen a la Sala del Joc del la Pilota, on juren que:
  No descansaran ni es dividiran fins que França tingui una constitució liberal que retalli els poders de la monarquia.
 • Presa de la Bastilla

  Va ser una revolta del poble contra la monarquia que va fer arrencar la revolució francesa, volien fer-se seva la Bastilla, que era una fortalesa a París en representació de l'absolutisme. Aconsegueixen entrar i el monarca accepta fer una constitució liberal que retalli el seu poder. Els responsables d'aquest acte van ser els Sans-Culottes.
 • Period: to

  "Gran por"

  Va ser un moviment de revoltes per part dels camperols, unes revoltes molt violentes ja que es senten oprimits. Aquestes tenien lloc a les zones rurals. Cremaven castells i convents, i també qualsevol document que els lligues amb els senyors feudals, no volien ser vassalls de ningú.
  Era una situació molt descontrolada, i l'assemblea nacional es va reunir d'urgència per suprimir el feudalisme.
 • Declaració dels drets de l'home i el ciutadà

  Va ser el primer pas a redactar una constitució, aquesta declaració defineix un conjunt de drets individuals i col·lectius. Per fer-la es van inspirar en les idees de la il·lustració francesa, sobretot amb les de Rousseau i Montesquieu, i també en la declaració d'independència dels Estats Units.
 • Primera constitució liberal a França

  És la primera constitució liberal signada en un país Europeu, que recull una declaració dels drets de l'home i el ciutadà:
  - És la base del que serà molts anys després els drets humans.
  - Hi ha llibertat individual
  - Igualtat davant la llei
  - Dret a la propietat
  - Divisió de poders de l'estat (legislatiu-assemblea nacional, executiu-monarca, judicial-tribunals de justícia)
 • Comença la guerra contra Europa

  França va declarar la guerra contra totes les monarquies d’Europa i del seu voltant, aquestes decideixen unir-se per derrotar la revolució de França.
 • Period: to

  La convenció Girondina

  Com podem veure a la proclamació de la república, els Girondins surten escollits en les noves eleccions, i fan un seguit de canvis:
  -Canvien el nom de l'assembla nacional a convenció.
  -Marquen el final de la monarquia i el principi de la república.
  -Creen un nou calendari on el dia 1 de l'any 1 és quan comença la república(21 setembre 1792)
  -Fan el judici a Luís XVI i te pena de mort, a causa d'això, que provoca un gran impacte, empresonen als Girondins en una nova onada revolucionaria.
 • Es proclama la república a França

  Després de la nova onada revolucionaria on s'empresona a Luís XVI, es fan unes noves eleccions a l'assemblea nacional i guanyen els Girondins. Ells marquen el final de la monarquia i el començament de la república.
 • Period: to

  La convenció Jacobina i el terror

  Els Jacobins agafen el poder de la convenció, la controla Robespierre. I han de fer front a diferents conflictes, ho aconsegueixen a finals del 1793. Converteixen França en una dictadura per perseguir a tothom que tingui idees contraries a les seves, això crea la política del terror perquè qualsevol sospitós sets jutjat al tribunal revolucionari i si es necesari tindrà pena de mort. Tot acaba amb la revolta termidoriana.
 • Lluís XVI és condemnat a la guillotina

  Luís XVI després de ser jutjat per traïció, conspiració, sabotatge i passar informació confidencial a l'enemic, se'l considera culpable pels seus actes i es condemnat a la guillotina. La seva mort te molt ressò, i un impacte molt gran.
 • Period: to

  El directori

  El directori és un equip de govern format per 5 persones, que tenen el poder executiu i son escollits per la convenció.
  Aquest fa front als conflictes interiors, a nivell exterior amb l'ajuda de l'exercit obtenen moltes victòries.
 • Period: to

  L'imperi Napoleònic

  Napoleó transforma la república en un imperi, ja que a nivell militar estava tenint moltes victòries ja que era un gran estratega, coneixia i estudiava molt be el terreny. Va aconseguir conquerir una gran part d'Europa, però Anglaterra i Rússia sempre van ser el seus rivals, tot hi que més tard intentarà conquerir Rússia, però sempre estaran enfrontats.
  Finalment acaba sent derrotat a la batalla de Waterloo.
 • Batalla de Waterloo

  Va ser la batallada decisiva entre les tropes franceses de Napoleó Bonaparte i i les forces anlgoprussianes comandades per Wellington. Va tenir lloc a Bèlgica. En aquesta batalla Napoleó va ser derrotat, i es va posar fi a l'imperi Napoleònic.