5f15f06fb5e9a.r d.516 211 0

REVOLUCIÓ FRANCESA - Adriana Gómez

 • Jurament del Joc de la Pilota

  Jurament del Joc de la Pilota
  El Tercer estat es tanca a la sala del Joc de la Pilota i jura no sortir fins que França tingui una constitució.
 • La Gran Por

  La Gran Por
  Al camp les revoltes van prendre la forma d’una revolta antisenyorial, coneguda com la Gran Por. On els camperols assaltaven als senyors als seus castells.
 • Assalt a la Bastilla

  Assalt a la Bastilla
  Davant el temor que les tropes reials intervinguessin en la revolta popular iniciada per donar suport a l'Assemblea, els parisencs van assaltar la Bastilla.
 • Declaració de Drets de l’Home i del Ciutadà

  Declaració de Drets de l’Home i del Ciutadà
  És un dels documents fonamentals de la Revolució Francesa. Aquesta declaració defineix un conjunt de drets individuals i col·lectius.
 • Reunió Estats generals a petició dels estaments privilegiats

  Reunió Estats generals a petició dels estaments privilegiats
  Davant una situació límit econòmica, el rei proposa que els nobles i el clergat paguin impostos. En aquests negar-se, acudeixen als Estats Generals. Per fer una votació.
 • S’aboleix el règim feudal

  S’aboleix el règim feudal
  L'Assemblea Nacional va abolir els drets feudals i la servitud, cancel·lant els deutes feudals, el delme de l'Església, etc.
 • El tercer estat abandona la reunió

  El tercer estat abandona la reunió
  En la reunió dels Estats Generals, es va votar per estament. I els nobles i el clergat van sumar dos vots en contra dels estaments privilegiats pagar impostos contra un vot, del Tercer estat. En aquesta injustícia, el Tercer estat va demandar que es votés individualment, NO per estaments. I van abandonar la reunió.
 • Period: to

  Assemblea Nacional

  L’Assemblea Nacional Constituent va ser formada pel Tercer Estat, quan es van ajuntar al Pavelló del Joc de la Pilota, davant la injustícia de votar per estaments i NO per cap. Va haver-hi una gran revolta popular en suport a l’Assemblea a París, de fet. I després aquestes es van estendre per tota França.
 • Fugida de Varennes

  Fugida de Varennes
  Lluís XVI i la família reial intentaren fugir, disfressats d'aristòcrates russos. El seu propòsit era arribar al poble fortificat de Montmédy al nord-est de França.
 • La Primera Constitució francesa

  La Primera Constitució francesa
  La primera constitució escrita de la història francesa, va ser promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent i acceptada per Lluís XVI. Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional. La Constitució estableix que la sobirania resideix a la Nació i ja no al rei, que es titula "rei dels francesos". Proclama la llibertat de pensament i de premsa i la llibertat religiosa. Suprimeix la noblesa i les distincions hereditàries. I moltes més coses.
 • El rei i la seva família són empresonats

  El rei i la seva família són empresonats
  En el seu intent de fugir, en arribar a Varennes, Lluís XVI i la seva família foren reconeguts, arrestats i obligats a tornar cap a París. Quan van arribar, hi havia un silenci sepulcral.
 • Coalició de països que declararen la guerra a França

  Coalició de països que declararen la guerra a França
  La Guerra de la Primera Coalició va ser un conflicte continental en què una coalició de potències europees, entre les quals hi havia Àustria, Prússia, Gran Bretanya, la República Holandesa, Espanya i diverses altres, va intentar contenir i derrotar a la França revolucionària. La guerra va ser desencadenada pels ideals de la Revolució francesa, que amenaçaven les monarquies establertes d'Europa.
 • El poble es revolta a París i assaltar el Palau Reial de les Tulleries

  El poble es revolta a París i assaltar el Palau Reial de les Tulleries
  Va ser un moment decisiu de la Revolució francesa. En què els revolucionaris armats de París van envair la residència del rei Lluís XVI de França i van massacrar els seus guàrdies suïssos. Aquest esdeveniment va suposar l'abolició de la monarquia francesa i l'inici d'una nova fase de la Revolució.
 • Period: to

  Convenció Nacional

  Durant aquesta etapa de la Revolució, es va redactar una nova Constitució (que introduïa el sufragi universal masculí). Va promoure lleis socials, va formar un exèrcit nacional més professional, etc.
  En aquesta, els jacobins i girondins estaven al capdavant.
 • El rei és guillotinat

  El rei és guillotinat
  La mort de Lluís XVI a la guillotina va ser un dels moments més tèrbols de la Revolució.
 • Creació dels Tribunals revolucionaris

  Creació dels Tribunals revolucionaris
  Aquests, eren tribunals motivats políticament encarregats de defensar la justícia revolucionària investigant i bregant amb els enemics de la revolució.
 • Judici i condemna a mort del rei Lluís XVI i la reina Maria Antonieta per traïció

  Judici i condemna a mort del rei Lluís XVI i la reina Maria Antonieta per traïció
  La seva visió absolutista no agradava a l'ambient cada vegada més anticlerical. Els esdeveniments es van precipitar fins al punt de, capturar-lo i condemnar-lo a pena de mort per traïció a França. La seva esposa, igual.
 • Nova Constitució amb sufragi universal

  Nova Constitució amb sufragi universal
  Durant l'etapa de la Convenció, es va redactar una nova Constitució. Introduïa el sufragi universal masculí (el dret de vot de tots els homes). Va promoure lleis socials, va formar un exèrcit nacional més professional i moltes més cosetes.
 • Poder en mans del Comitè de Salvació Pública

  Poder en mans del Comitè de Salvació Pública
  Aquest, va ser un organisme polític creat per supervisar la defensa de la República Francesa dels enemics estrangers i nacionals. Per aconseguir aquest objectiu, el Comitè va implementar el Regnat del Terror, durant el qual va acumular poders pràcticament dictatorials a França.
 • La Vendée

  La Vendée
  La Revolta de la Vendée va ser una insurrecció contra la Revolució Francesa de camperols, burgesos i aristòcrates reialistes de Vendée. La causa immediata fou una lleva general, la venda dels béns nacionals i els sermons dels capellans contrarevolucionaris.
 • Cop d’Estat per part de la burgesia moderada

  Cop d’Estat per part de la burgesia moderada
  Aquest cop d’estat, conegut com a Termidor, va ser per part de la burgesia conservadora, que estava atemorida davant els excessos i la radicalització dels jacobins, va tornar a prendre el control de la Revolució mitjançant el cop d’estat.
 • Execució de Robespierre

  Execució de Robespierre
  Un dia del 1794, Robespierre i diversos dels seus seguidors van ser arrestats a l'Hôtel de Ville de París. L'endemà, Robespierre i 21 d'ells van ser portats a la Place de la Révolution, on van ser executats a la guillotina davant una multitud que vitoreava.
 • Period: to

  Directori

  Un any després del cop d’estat, Termidor, de la burgesia... Es va aprovar aquesta constitució més moderada. Es va reinstaurar el sufragi censatari i el govern va passar a les mans d’un Directori, compost per cinc membres (de la burgesia moderada).