Revolucions burgesesç

REVOLUCIONS BURGESES

 • Period: to 1451

  Revolució Aglesa

  Va haver-hi conflictes bèl·lics entre els monàrquics i els parlamentaris, entre els anys 1642 i 1651 al Regne d'Anglaterra.
 • Period: to

  Montesquieu

  Charles Louis de Secondat, Baró de Montesquieu va ser un dels filòsofs francesos més importants de l'època. Per continuar amb la tradició familiar, Montesquieu inicia els seus estudis de dret a la Universitat de Bordeus ia la de París.
 • Period: to

  GUERRA DE SUCCESIONS

  La guerra de Successió Espanyola va ser un conflicte internacional que, a part d’afectar a Europa, va incloure la Guerra de la reina Anna a l'Amèrica del Nord, com també accions de pirates i, mariners a les costes de l'Amèrica espanyola. Va durar des del 1701 al 1714.
 • Period: to

  Rosseau

  Va ser un polímat suís francòfon. Va ser alhora escriptor, pedagog, filòsof, músic, botànic i naturalista.
  El filòsof va contribuir a l'aparició de noves teories i models de pensament; va definir els principis bàsics de qualsevol sistema democràtic.
 • Period: to

  La il·lustració

  És la ideologia i la cultura elaborada per la burgesia europea en la lluita amb l'absolutisme i la noblesa. També pot ser definida com la culminació del racionalisme renaixentista. És un fenomen iniciat a França, que es va estendre per tot Europa al llarg del segle XVII.
 • DESPOTISME IL·LUSTRAT

  DESPOTISME IL·LUSTRAT
  És un concepte polític que va sorgir a mitjan segle XVIII que destaca el contingut de les monarquies absolutes i sistemes polítics de l'antic règim.
 • Period: to

  Revolució Americana

  La Revolució Americana va ser un alçament polític a les Tretze Colònies Britàniques a partir de 1765, que va esclatar en una guerra el 1775, i va culminar amb la independència dels Estats Units el 1783.
 • Period: to

  La constitució Americana

  És la llei suprema dels Estats Units dAmèrica. Va ser adoptada en la seva forma original el 17 de setembre de 1787 per la Convenció Constitucional de Filadèlfia, Pennsilvània i després ratificada pel poble en convencions a cada estat en el nom de «Nosaltres el Poble».
 • Period: to

  Antic Règim

  L'antic règim era un model social, econòmic i politic-institucional que es donar sobretot als països europeus durant un període de temps, per alguns historiadors era l'ultima forma del feudalisme, per altres es el període de temps en que el sistema feudal entra definitivament en crisis. Per tant la duració cronològica no es massa clara, si que ho es en canvi el període de la crisis degut a una sèrie de revolucions.
 • Period: to

  Revolució Francesa

  La Revolució francesa va ser un conflicte social i polític, amb diversos períodes de violència, que va convulsionar França i per extensió, a altres nacions d'Europa que enfrontaven partidaris i opositors del sistema conegut com l'Antic Règim.
 • DECLARACIÓ DELS DRETS DE L'HOME I EL CIUTADÀ

  DECLARACIÓ DELS DRETS DE L'HOME I EL CIUTADÀ
  Va ser escrita el 26 d’agost de 1789, per l'Assemblea Nacional Constituent francesa. És un dels documents més importants de l'època de la Revolució Francesa. Aquesta declaració defineix un conjunt de dret individual i col·lectius
 • Declaració de drets de la dona i la ciutadana

  Declaració de drets de la dona i la ciutadana
  És un dels primers documents històrics que proposa l'emancipació femenina en el sentit de la igualtat de drets o l'equiparació jurídica i legal de les dones en relació amb els homes. Aquest document va ser presentat a l'Assemblea Legislativa el 28 d'octubre de 1791 .
 • Period: to

  L'Època del Terror

  El Reinado del Terror fue un período de dos años en la Revolución Francesa caracterizado por una brutal represión en forma de terrorismo de Estado, que tuvo como protagonista principal a Maximilien Robespierre.
 • GUERRA DEL FRANCÈS

  GUERRA DEL FRANCÈS
  La guerra del Francès va ser un conflicte entre Espanya i el primer Imperi Francès. Va començar l'any 1808 amb l'entrada de les tropes napoleòniques i va acabar l’any 1814 amb el retorn de Ferran VII d'Espanya al poder.
 • EMANCIPACIÓ DE L'AMÈRICA HISPÀNICA

  EMANCIPACIÓ DE L'AMÈRICA HISPÀNICA
  Va començar el 1810 quan es van formar diverses juntes revolucionàries i van posar un governant espanyol
 • RESTAURACIÓ ABSOLUTISTA

  RESTAURACIÓ ABSOLUTISTA
  La restauració absolutista va durar des del 1814 fins a 1833. El període en el qual s'estableix la monarquia absoluta borbònica. La monarquia absoluta borbònica és el resultat de la destrucció de la monarquia Hispànica.
 • REVOLUCIÓ DEL 1830

  REVOLUCIÓ DEL 1830
  Va des del 27 fins al 29 de juliol de 1830. Destaca perquè va aconseguir la fi de l'antic de règim polític de la segona restauració.
 • Period: to

  REGNATD'ISABEL II

  El regnat d'Isabel II va durar des del 1833 al 1868. És el període de la història d'Espanya en què l'estat es constitueix com una monarquia constitucional.
 • Period: to

  Revolució de 1848

  L'onada revolucionària del 1848 es va iniciar igual que la del 1830- a França i es va estendre a continuació per gran part d'Europa. La crisi econòmica desfermada a França el 1847 com a conseqüència d'una sèrie de males collites, especialment la de patates, aliment bàsic per a les classes populars.
 • Period: to

  UNIFICACIÓ D'ITALIA

  Va ser, el procés mitjançant el qual, entre 1859 i 1870, van ser unificats els diversos estats en què hi havia a la península Itàlica.
 • UNIFICACIÓ D'ALEMANYA

  UNIFICACIÓ D'ALEMANYA
  Va ser un procés polític situat al segle XIX que va portar a l'agrupació en un únic estat dels diversos estats alemanys, aconseguint crear l'Imperi alemany.