Revolució Francesa Jorge Ormaechea Cortés

Timeline created by Jorge Ormaechea Cortés
In History
 • Assemblea Nacional

  Assemblea Nacional
  Convocotoria als estats general, El tercer estat proposa al rei que els nobles i el clergat també paguin impostos, que hi hagi un bot per ciutada, el tercer estat va abandonar els estats generals i es van tancar a la sala del joc de la pilota,fins que el rei no firmes una constitució.
 • La Pressa de la Bastilla

  La Pressa de la Bastilla
  Va caure a mà dels revolucionaris, aquet fet va deixar enrere a l'àntic règim, la fundamental idea era entrar a per armes per despres fer la revolta al poble.
 • Assemblea Constituent

  Assemblea Constituent
  Van eliminar els privilegis de l'àntic regim, es va fer la declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà, llibertat i igualtat devant la llei.
  Es crea la constitució de 1791, hi ha una monarquia parlamentària, hi ha divisió de poders, hi ha una Sobirania Nacional (el poder es del poble) i sorgeig el sufragi censatari ( dret de votar d'una manera limitada, nomes poden votar els homes majors de 25 anys amb una renda mínima).
 • Assemblea legislativa

  Assemblea legislativa
  Sorgeixen dos partits politics:
  -Girondins: És governat per en Danton, estan a favor de l'alta burgesia, del sufragi censatari i de la Monarquia parlamentària.
  -Jacobins: És governat per Robespierre, esta a faor del sufragi universal masculí i la República.
  Arrel d'aquests dos partits politics, és varenconvocar eleccionsi varen ser guanyades per els Girondins.
 • Convenció Girondina

  Convenció Girondina
  Els Girondis governats pr en Danton guanyen les eleccions, el rei Lluis XVI va ser executat per traició a França, els Girondins no estaven a favor de matar al rei i va sorgir una reacció contrarevolucionaria, el nobles i el clergat es van organitzar per anar contra la república.
 • Covenció Jacobina

  Covenció Jacobina
  Els Sants-Culottes i els Jacobins van fer un cop d'estat,va governa Robespiene, és va redactar la constitució de 1793, van implantar el sufragi universal, la sobirania nacional, no hi habia separació de poders, va sorgir un govorn revolucionari , educació primaria gratuita i obligatoria i separació de l'estat.
 • Directori

  Directori
  Cop d'estat dels enemics de Robespierre, govern moderat governat pels Girondins, es redacta la Constitució de 1795, s'aplica la sobirania Nacional, el sufragi censatari, hi ha separació de poders:
  -Poder legislatiu:
  Consell d'ancians i Consell dels 500
  -Poder executiu:
  Director (5 membres)
  -Poder judicial:
  Tribunals
  Sorgeix l'oposició:
  -Dreta: Volen que torni la monarquia absoluta
  -Esquerra: Són els Jacobins, Sants-culottes...
  I al 1799 en Napoleon Bonaparte va fer un cop d'estat.