REVOLUCIÓ FRANCESA

Timeline created by Joaquim F.
In History
 • Assamblea nacional

  Assamblea nacional
  Els estats generals es reuneixen, el poble demana que tothom pagui inpostos i que els vots siguin individuals, ambdues propostes son denegades discretament. El 3r estat abandona els estats generals i s'atrinxeren i constitueixen " l'assamblea nacional " Es conviden alguns privilegiats, i creen la sala del joc de la pilota, d'on no sortiran fins que es crei una contitució.
 • Period: to

  Assemblea

  En aquest periode de temps el poble, la burgesia i alguns privilegiats agafen les brides de França i comencen a fer canvis inportants en la Història de França
 • Assamblea constituent

  Assamblea constituent
  Eliminen els privilegis- final de l'antic règim. Declaració de drets de l'home i del ciutadà. Es crea la primera constitució de 1791. Es torna una monarquia parlamentària, separació de poders i sobirania nacional (el poder el té el poble = votacions) Sufragi censatari ( dret a votar amb un mínim d'edat de 25 anys i amb una renda mínima.
 • Assamblea legislativa

  Assamblea legislativa
  Hi ha 2 partits polítics:
  1-Jacovins- Son la baixa i mitjana burgesia. Aquest grup demana el sufragi universal mascuíi i una república. Representant, Robiespierre.
  2-Girondins- Alta burgesia, aquest grup demanava el sufragi censatari i una monarquia parlamentària. Representant, Dantion.
  3- Sans culotte- Els més pobres, els que fan la presa de la Bastilla. Demanaven el sufragi universal masculí i reformes més profundes. No eran un partit polític.
  Es convoquen eleccions i guanyen els Girondins
 • Convenció Girondina

  Convenció Girondina
  Els girondins guanyen las eleccions i Danton passa al poder. Austria i Prússia declaren la guerra a França. Lluís XVI amb la seva família intenten escapar a Austria, traicionant així a França. Va ser descovert per les autoritats i emportat a França. Després es convoca una assemblea i es vota que Lluís i Maria Antonieta siguin executats a la guillotina. Culpa d'aquest esdeveniment Prússia, Austria i Espanya declaren la guerra a França i s'alien amb Gran Bretanya i Holanda. França acava Guanyant.
 • Period: to

  Convenció

  En aquest temps França es posara en guerra, Lluís tindrà el seu final, es crearà una nova constitució.
 • Convenciò Jacovina, el terror

  Convenciò Jacovina, el terror
  Els jacovins fan un cop d'estat i Robespier passa al poder. Els jacovins crean una nova contitució al 1793, on es declara el sufragi universal masculí, sobirania nacional, una república i que no hi hagi una separació de poders - govern revolucionari.
  Tots els sospitosos d'anar en contra dels jacovins eren detinguts o executats.
 • Director

  Director
  Cop d'estat dels moderats(Cop d'estat de termidor) i es crea una altre constitució, la contitució de 1795 s'aprova la sobirania popular, el sufragi censatari( voten els que tenen una renda mínima) i separació de poders:
  Legislatiu: consell d'ancians i consell de 500.
  Executiu: Govern format per 5 (Directori)
  Judicial: Tribunals
 • Period: to

  Director

  Aquesta es la última etapa de la revolució Françesa, a la qual Napoleó entra en escena.
 • Final directori

  Final directori
  Napoleó Bonapart amb l'exèrcit fa un cop d'estat. I acava tinguent el poder de França gràcies a la seva reputació com a soldat i a les seves victòries.