Congreso

RESTAURACIÓN Y REVOLUCIONES LIBERALES

 • CONGRESO DE VIENA

  CONGRESO DE VIENA
  El Congrés de Viena va ser una trobada internacional celebrada en la capital austríaca, convocat amb l'objectiu de restablir les fronteres d'Europa després de la derrota de Napoleó Bonaparte i reorganitzar les ideologies polítiques de l'Antic Règim.
  En el van participar els representants d'Àustria, Gran Bretanya, Rússia, Prússia i França, però no sols es van reunir per restablir les fronteres sinó que també per a assegurar l'equilibri de poder per a evitar una altra sèrie de conflictes.
 • LA MATANZA DE QUÍOS

  LA MATANZA DE QUÍOS
  El quadre representa la masacre de Quíos que va ser perpetrada pels otomans contra la població grega de l'illa de Quíos.Va constituir un dels episodis més cèlebres de la Guerra d'independència de Grècia.L'illa era una de les més riques de la mar Egea i els insurgents grecs van intentar unir-la a la seua causa,però l'Imperi otomà no ho va permetre. Volia donar un exemple que impressionara als seus súbdits rebels i,al seu torn, venjar la massacre de turcs pels grecs en ocasió del setge de Trípoli.
 • LA LIBERTAD GUIANDO AL PUEBLO

  LA LIBERTAD GUIANDO AL PUEBLO
  El quadre representa la Revolució de Juliol de 1830, ocorreguda a París, contra les violacions constitucionals perpetrades per Carles X durant la Segona Restauració. En aquesta revolució no participen liders sinó que el tercer estat lluita.
  El quadre representa la llibertat atraves de la figura d'una dona segurament pertanyent *als Sans-*Culotte anomenada *Marianne un símbol nacional després de la República Francesa.
 • LAMARTINE FRENTE AL AYUNTAMIENTO DE PARÍS RECHAZA LA BANDERA ROJA

  LAMARTINE FRENTE AL AYUNTAMIENTO DE PARÍS RECHAZA LA BANDERA ROJA
  Alphonse de Lamartine rebutja davant la multitud revolucionària que la bandera roja es convertisca en símbol de la República francesa. La bandera roja va ser un emblema nacional del jacobins durant El Terror, no obstant això el tricolor va recuperar popularitat sota Napoleó. En 1848 la bandera roja es va ondejar a l'ajuntament de París, però Lamartine es va oposar a la bandera perquè va dir que representa la violència revolucionària i ha de ser apagada inmediatament després dels combats.
 • Entrada de Garibaldi en Nápoles

  Entrada de Garibaldi en Nápoles
  La representació del dibuix es referix a l'entrada en la capital del Regne de les Dos Sicilies de Giuseppe Garibaldi enviat pel Regne de Sardenya amb les seues tropes militars.
  Entra en la ciutat victoriós i feliç per la multitud i finalment conquista la ciutat i el Regne de les dos Sicilies, aquest tampoc va tindre cap resistència que ho impedira ja que Francisco II l'antic rei de Nàpols va abandonar el seu regne fent que Giuseppe es proclame dictador de Sicília.
 • Proclamación del Segundo Imperio alemán

   Proclamación del Segundo Imperio alemán
  La Proclamació de l'Imperi alemany va tindre lloc després de la victòria conjunta dels estats alemanys en la Guerra franc-prussiana. Com resultat dels Tractats de novembre de 1870,els estats del sud d'Alemanya es van unir a la Confederació Alamana dominada per Prússia,tanmateix va entrar en vigor la nova Constitució de la Confederació Alemanya, el 18 de gener es va convertir en un dia de celebració, marcant quan el rei prussià Guillem I va ser proclamat emperador alemany al Palau de Versalles.