Periòdes de la història

Timeline created by Maria Gonzalez Bonell
In History
 • Del Cosolat a l'Imperi

  França va establir un nou règim polític, el Consolat, format per tres membres. un d'ells era Napoleó,que primer va exercir el poder com cònol vitalici i més tard ja es va proclamar emperador.
  Napoleó va establir una societat nova( cova noblesa), on hi formaven part l'antiga aristocràcia i la nova burgesia enriquida; i en el qual quedaven marginats els republicans.
  -Va reformar l'administració
  -Va promoure el codi civil de 1804
  -Es va signar un concordat entre església i Estat francès
 • Napoleó emperador

  Aquesta etapa es va caracteritzar per una gran expanció territorial l'imposició de nous monarques familiars o escollits per Napoleó per tot Europa. Napoleó va començar amb la derrota de Prússia i Àustria, però després va perdre respecte Rússia, el Regne Unit i Espanya a la batalla de Trafalgar. A partir del 1812 que va envair Rússia, ja casi dominava tot Europa i va imposar els principis de la revolució a tots els territoris i un sistema d'explotació econòmica que va provocar rebuig.
 • Napoleó emperador

  Napoleó emperador
 • La derrota de Napoleó

  Davant la situació de rebuig contra França, varios estats europeus van formar una coalició antifrancesa. Al març del 1814, Paris va ser ocupada i Napoleó destituït, que s'en va anar a l'illa d'Elba. A partir d'aquí la dinastia borbònica va ser restablerta amb Lluís XVIII.
  Al 1815 Napoleó va tornar a Paris i va ser derrotat finalment a la batalla de Waterloo.
 • Fragmentació d'Itàlia

  Fragmentació d'Itàlia
 • La confederació Germànica

  La confederació Germànica
 • Liberalisme

  Liberalisme
  -LIberalisme: defensaven la llibertat, la igualtat, la sobirania nacional, una constitució on s'havien de separar els poders dels monarques i un parlament amb poder legislatiu que representes al poble.
  Actuaven amb clandestinitat, a travès de la insurrecció per difondre les seves idees i aquesta societat estava formada per el grup d'intel·lectuals i classes mitjanes, sense els suport de les classes populars fins al 1830
 • Nacionalisme

  Nacionalisme
  Va aperèixer com a consequència del liberalisme. Defensaven el dret de cada nació a formar el seu propi estat independent.
  Nació: col·lectiu amb unes característiques comunes( llengua, història, tradicions...)
  L'Europa a la primera meitat del segle XIX és trobava organitzada de la següent manera:
  -Grans estats que dominaven diverses nacions, com l'Imperi austríac o l'Imperi turc. I Irlanda formava part del Regne Unit.
  -Nacions fragmentades en diversos estats: Alemanya, Itàlia i Polònia.
 • Indepentdització de Grècia

  Van conseguir independitzar-se de l'imperi turc a travès de un seguit de revolucions per implantar règims liberals
 • Period:
  1,849 BCE
  to

  La unificació d'Alemanya

  Després del congrés de Viena, és va crear la Confederació Germànica que estava dividida en 38 estats controlats per Prússia i Àustria.
  Hi havia la Gran Alemanya: partidaris de unificar nacions d'una mateixa parla i la Petita Alemanya: partidaris del mateix, però excloent a Àustria.
  Prússia va crear un mercat unificat(Zollverein) i juntament amb Otto von Bismark van començar la unificació i van derrotar a Àustria, Dinamarca i França.
 • Period: to

  Imperi napoleonic

 • Period: to

  La restauració

  Les potències absolutistes i el regne unit que havien derrotat Napoleó es van reunir al congrés de Viena i van imposar la tornada a l'Europa d'abans de la Revolució Francesa per mitjà de dos principis:
  -Legitimisme: eren reinstaurats en el tron els monarques deposats per Napoleó.
  -Equilibri Europeu: reordenament de les fronteres i el repartiment d'Europa entre les potències.
  -Santa Aliança(1820): intervenció militarment en els moviments liberals.
 • Period: to

  Cicle Mediterrani/ revolucions del 20

  Aquestes revolucions,s'anomenen cicle mediterrani perquè es on es produeixen.
  És duen a terme de forma clandestina, amb insurreccions armades i per una minoria.
  És produeixen a Espanya, Itàlia, Portugal i Grècia. Als tres primers països fracassen, aconsegueixen que governi un govern liberal com el Trienni Liberal a Espanya, però per poc temps, fins que la St Aliança aplica una repressió fins acabar amb el govern.
  Però a Grècia triomfen i s'independitzen de l'imperi turc posant un govern liberal
 • Period: to

  Les revolucions del 1830

  A finals del 1830, a França, la burgesia i les classes populars de París es van revoltar i van fer fora al rei Carles X, que volia restablir l'absolutisme. I van proclamar rei a Lluís Felip d'Orleans, que va reinstaurar una versió més moderada del liberalisme.
  Això va servir d'exemple per altres països, com Bèlgica que es va desfer del Països Baixos. Altres van fracasar com Polònia, Itàlia i Alemanya.
  Europa va quedar dividida en dos blocs: el liberal i l'absolutista(potències principals)
 • Period: to

  Les revolucions del 1848

  És van caracteritzar perquè es van expandir molt i va participar-hi molta gent. A la part occidental, la petita burgesia i classes populars demanaven una veritable democràcia. A França la burgesia i els obrers van fer fora a Lluís Felip d'Orleans i van ficar una república democràtica que va durar molt poc fins que van establir un altre règim imperial amb Napoleó III. A l'Europa oriental es van estendre moviments liberals i nacionalistes, però van ser sufocats per les potències absolutistes.
 • Period: to

  La unificació d'Itàlia

  Amb les revolucions del 20 i del 30, es van estendre per Itàlia les idees del liberalisme i va sorgir un moviment nacional per tal de recuperar la seva cultura(RISORGIMENTO). A partir d'aqui el regne Piemont(Víctor Manuel II i el compte de Cavoir) va començar la unificació amb l'ajuda de França.
  Giuseppe Garibaldi, un nacionalista d'esquerres va ocupar el regne de les dues Silícies amb l'expedició dels Mil i li va donar a Piemont per unir Itàlia que després es va afegir Roma i el Vèneto