Napoleo bonaparte

Napoleó Bonaparte

 • Naixement

  Naixement
  Napoleó Bonaparte neix a l'illa de Còrsega el 12 d'agost de 1769, fill de Carlos, advocat de bona família, i Maria Letizia, de família aristocràtica, van tenir 8 fills q van sobreviure i els més coneguts són Napoleó i Josep.
 • Va a França

  Va a França
  Napoleó va a França per primera vegada sense saber francès i el seu pare el porta a una acadèmia militar, quan tan sols tenia 9 anys, on s'hi queda durant 5 anys.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  Quan Napoleó tenia menys de 20 anys hi va haver la revolució francesa on es va acabar amb la monarquia i va començar la primera república.
 • Tornada a Còrsega

  Tornada a Còrsega
  Cap al 1792 quan tenia uns 23 anys, Napoleó va abandonar l'exèrcit francès i va anar a Còrsega com a Tinent de la Guàrdia Nacional. Va entrar a la política còrsega contra Pasquale Paoli (el seu ídol quan era més jove), però no el va vèncer i Napoleó va ser desterrat de Còrsega.
 • Torna a França

  Torna a França
  Torna cap a França amb la seva mare i els seus germans, però quan va arribar hi havia Robespierre que governava amb la política del Terror fins que va ser guillotinat. Un cop allà va tornar a l'exèrcit com a capità d'artilleria i va ser destinat a Toulon on va dur a terme la seva primera gran acció militar.
 • Lluita contra el revolucionaris

  Lluita contra el revolucionaris
  L'exèrcit i el poble s'uneixen per tornar a establir la monarquia, i Napoleó de la mà del govern, va lluitar fortament contra els revolucionaris.
 • Cop d'Estat

  Cop d'Estat
  El 1799, un cop va haver tornat a França per salvar-la de la crisi del Directori, Napoleó va fer un cop d'Estat que va establir el règim del Consulat i va ser nomenat cònsol. Aquest Consolat consistia d'un govern personalista i autoritari, sense separació de poders ni declaració de drets. La seva intenció era tornar a les idees moderades de l'inici de la Revolució Francesa i posar fi a la Revolució.
 • Batalla de Marengo

  Batalla de Marengo
  El 1800, Napoleó va creuar els Alps amb les seves tropes per anar a lluitar contra els austríacs durant la Guerra de la Segona Coalició. Aquesta batalla va ser anomenada "batalla de Marengo" i va acabar amb la victòria de les tropes de Napoleó, i això va fer que les tropes austríaques marxessin dels territoris d'Itàlia.
 • Nova Constitució

  Nova Constitució
  Napoleó va firmar una nova constitució que li va otorgar caràcter vitalici.
 • Es proclama Emperador

  Es proclama Emperador
  Al 1804 Napoleó es va proclamar emperador de França, amb els objectius d'establir la pau a Europa, suprimir els delmes (un tipus d'impost) i consagrar la igualtat dels ciutadans davant la llei. Va conquistar Portugal i Espanya i va nombrar rei d'Epanya al seu germà Josep. També es va enamorar d'una aristòcrata anomenada Josefina, viuda i amb dos fills, amb la qual va contraure matrimoni civil.
 • Batalla de Trafalgar

  Batalla de Trafalgar
  Aquesta batalla va tenir lloc a Trafalgar (Cadis, Espanya) i hi van participar Àustria, Regne Unit, Rússia, Regne de Nàpols i Suècia contra l'imperi de Napoleó. Aquesta batalla va acabar amb la victòria de les tropes angleses (Royal Navy). Això va impedir l'invasió d'Anglaterra per part de Napoleó.
 • Bloqueig continental

  Bloqueig continental
  Al fallar en el seu intent d'invair el Regne Unit, Napoleó va plantajar-se l'opció d'una guerra econòmica, cosa que va fer amb el bloqueig del comerç d'Anglaterra amb Europa per arruinar el seu poder comercial.
 • Es torna a casar

  Es torna a casar
  Napoleó es torna a casar, després d'un any d'haver-se separat de la seva anterior parella, i aquest cop ho fa amb Maria Lluisa d'Àustria.
 • Gran espansió

  Gran espansió
  Al 1811, Napoleó ja domina gran part d'Europa (excepte Regne Unit) i té una gran extensió del seu imperi, des d'Alemanya fins a Espanya.
 • Atac a Rússia

  Atac a Rússia
  Napoleó ataca a Rússia en un intent d'invair-la, però la seva ànsia de poder va acabar amb ell, ja que no va tenir en compte el fred de Rússia, i que les tropes russes estaven molt més ben preparades per aixó que les franceses. També va ser vençut per Espanya. Tot i això va conservar el títol d'emperador i li van donar el govern de l'illa d'Elba.
 • Intent retorn al poder

  Intent retorn al poder
  Napoleó fuig de l'illa d'Elba a França i intenta recuperar el poder, i el seu govern dura tan sols 100 dies. El mateix any va ser derrotat a la batalla de Waterloo pel Regne Unit i Prússia i va ser recluit a l'illa de Santa Elena per l'exèrcit anglès.
 • Mort de Napoleó

  Mort de Napoleó
  Napoleó acaba de passar els seus dies a l'illa de Santa Elena fins el dia 5 de maig del 1821 quan acaba morint de càncer d'estómac.